MM-karsinnat 2022 la 09.10. klo 19:00

Ruotsi - Kosovo

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Esitteleekö Ruotsi kotiyleisölleen Friends Arenalla voiton Kreikka-pettymyksen jälkeen?

Ruotsi kohtaa lauantaina MM-karsinnoissa kotinurmellaan Kosovon, jolle se antoi kovaa kyytiä ensimmäisessä karsintakohtaamisessa maaliskuussa. Solnassa sijaitsevalla jättimäisellä Friends Arenalla pelattaessa tunnelmaa ja yleisön tuomaa lisäpotkua tuskin keltasinisiltä puuttuu. Haiskahtaa sille, että Kosovo on vaarassa jäädä pahasti jyrän alle.

Janne Andersson marssittaa joukkonsa Kreikassa tulleen yllättävän vierastappion jälkeen takaisin kotinurmelle kuluvan maaottelujakson avausotteluun. Kosovo ja ruotsi kohtasivat lauantain vieraiden isännöimässä ottelussa maaliskuun lopussa, jolloin Ruotsi ei jättänyt mitään epäselväksi ja latoi taululle tukevat 0–3-voittonumerot. Kuukauden takaisesta Kreikka-tappiostaan huolimatta isäntä on tukevasti kiinni toisessa sijassa ja jatkokarsintapaikassa sekä kaksi ottelua lohkokärkeä Espanjaa vähemmän pelanneena jopa haastamassa La Rojan lohkovoitosta.

300 ILMAISKIERROSTA ILMAN KIERRÄTYSTÄ 😱😱

Wunderwins tarjoaa Uhmapelaajille yhteensä 300 kierrätysvapaata ilmaiskierrosta!

Ensimmäiselle kolmelle talletukselle saat aina sata ilmaiskierrosta lisää. Rullaa pääset pyörittämään mm. seuraavissa sloteissa: Fire in the Hole xBOMB, Legacy of Dead sekä Book of Dead. Ilmaiskierrokset haltuun alta!

PELAA TÄSTÄ

Tähtihyökkääjä Zlatan Ibrahimovic ei ole pelikunnossa ja siinä on kokoonpanokulmasta Ruotsin osalta suurin muutos suhteessa maaliskuiseen Kosovo-vierailuun. Legendan lisäksi poissa vakituisesta miehistöstä ovat myös Mattias Johansson sekä Isaac Kiese Thelin. Loukkaantumisista viime aikoina kärsinyt hyökkääjälupaus Alexander Isak sekä Manchester United -toppari Victor Lindelöf ovat joukkueen mukana ja molempia odotetaan avauskokoonpanoon. Jälkimmäisen osalta joukkueeseen liittymisessä oli jotain epäselvyyksiä tämän henkilökohtaisista asioista johtuen, mutta nyt vaikuttaa ruotsalaisittain hyvälle.

Isäntien keskisektori on todella laaja ja taitoa piisaa, mistä voi vierailija joutua maksamaan kovaa hintaa lauantaina. Erinomaisessa vireessä RB Leipzigissa sekä maajoukkueessa aina kesän EM-kilpailuista saakka viilettäneeltä Emil Forsbergilta odotetaan jälleen kerran onnistumisia. Myös vierailla on mukana paras mahdollinen kokoonpanonsa, mutta leveydeltään ja laadultaan se ei kestä vertailua vahvalla kotiedulla operoiviin ruotsalaisiin.

Pelivalinnaksi nostetaan kotivoitto vähintään kahdella osumalla (Ruotsi -1,5). Kotikentällään kolme maalia MM-karsinnoissa tähän saakka iskeneelle isännälle avautuu taatusti paikat vähintään kahden maalin tekemiseen ykkössektorilta. Toisaalta sen alakerta on melkolailla parhaassa mahdollisessa potentiaalissa, eikä yhtenäistä puolustuslinjaa ole vieraiden helppoa Solnan illassa ohittaa.