Olympialaiset / Peking 2022 to 10.02. klo 06:10

Ruotsi - Latvia

Nöyryyttääkö Latvia Ruotsia?

Ruotsi kohtaa ensimmäisessä olympiaottelussaan Latvian. Tasoero maiden välillä ei ole todellakaan niin iso kuin on totuttu MM-kisoissa näkemään. Kertoimissa Latviaa pidetään kuitenkin aivan heittopussina. Seiskan kerroin! Meidän papereissamme Latvia on vain pieni altavastaaja. Kyllähän tällä kertoimella on pakko iskeä lapulle Latvian voitto ja kannustaa ruotsalaiset kumoon!

Kummankin maan joukkue on kasattu hyvin samalla tavalla. Pelaajia on KHL:stä, SHL:stä ja Sveitsin pääsarjasta. Ruotsilla on luonnollisesti enemmän pelaajia omasta pääsarjastaan ja Latvialla KHL:stä. Latvian paras KHL-hyökkääjä on Nikolajs Jelisejevs (29 ottelussa 13+7=20). Ruotsin vastaava nimi on Lucas Wallmark (31 ottelussa tehot 8+11=19). Latvian tehokkain hyökkääjä Sveitsistä on Kaspars Daugavins (27 ottelussa 8+12=20). Tehokkain ruotsalaishyökkääjä Sveitsissä on Mathias Bromé (32 ottelussa 11+27=38).

SYNTINEN LAS VEGAS ODOTTAA

Vegasissa pelataan juuri nyt World Series of Pokeria. GGPoker tarjoaa ilmaisturnauksista pelipaketteja, joihin kuuluu lennot, hotellit ja sisäänostot turnauksiin.

LUE LISÄÄ

Tähän mennessä olympialaisissa on nähty todella vähämaalista lätkää. Uskomme trendin jatkuvan myös Ruotsin ja Latvian ottelussa, joten yksittäisten tilanteiden merkitys korostuu. Latvian on paljon helpompi kellistää Ruotsi vähämaalisessa matsissa kuin voittaa vauhdikas maalintekokilpailu. Latvialla on myös yksi ässä hihassaan: maalivahti Kristers Gudlevskis. Seuratasolla latvialaiskassari ei ole esiintynyt kummoisesti, mutta aina maajoukkueessa pelatessaan hän laittaa jumalmoodin päälle. 2013 MM-kisojen päätteeksi Tampa Bay Lightningkin oli niin vakuuttunut, että seura sorvasi vahdille NHL-sopimuksen.

Mielestämme kertoimissa maiden tasoeroa on liioiteltu rankalla kädellä. Ruotsilla on paremmat yksilöt, mutta ero joukkueiden välillä ei todellakaan ole niin iso. Ruotsin kärkinimet ovat etevämpiä, mutta Latvian rosterista löytyy ihan samalla tavalla leveyttä ja ratkaisuvoimaa. Emme laita tällä kertaa panosta ihan tappiin, mutta kertoimeen nähden nyt on tarjolla erinomainen kohde, jossa saa Ruotsin tappion lisäksi tuulettaa hyvää tilipäivää.

10 euroa pelirahaa