Jääkiekon MM su 22.05. klo 20:20

Ruotsi - Norja

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Ruotsi lähtee nälkäisenä Norjan kimppuun

Ruotsi kohtaa MM-kisojen lohkovaiheen toiseksi viimeisessä ottelussaan Norjan. Ruotsi on selvä ennakkosuosikki, ja maan kerroin on poljettu maan rakoon. Tällä kertaa houkuttavin pelikohde löytyykin ottelun maalimäärästä.

Norja on pelannut tähän mennessä viisi ottelua ja iskenyt niissä 12 maalia, eli 2,4 maalia ottelua kohden. Lukema ei ole ollenkaan hullumpi pikkumaalle. Ainoastaan Suomi on onnistunut pitämään Norjan kokonaan maaleitta. Tshekkiä vastaankin Norja sai paljon maalipaikkoja ja 22 kutia maalia kohti, mutta viimeistely hieman ontui. Norjalle voi siis hyvinkin budjetoida Ruotsi-otteluun vähintään yhden maalin.

Ruotsi puolestaan lähtee otteluun varmasti kovalla latauksella. Joukkueen on pakko ottaa voitto kahdesta jäljellä olevasta pelistään, jotta maa välttää varmasti Sveitsin ja Kanadan puolivälierissä. Ohipelin mahdollisuus on siis tänään häviävän pieni. Materiaalin puolesta Ruotsi on tietenkin selvästi Norjaa edellä. Tre Kronorin hyökkäystä on mollattu paljon, mutta joukkueen pakiston tulivoimaa ei kannata vähätellä. NHL-tähdet lähtevät mielellään tukemaan hyökkäystä viivalta, mikä aiheutti paljon vaaranpaikkoja Suomeakin vastaan. Norjan puolustukselle haaste on tietysti isompi.

Ruotsin sekä Norjan matseissa on nähty näissä kisoissa hyvä määrä maaleja. Nyt kun Ruotsi kohtaa vielä selvästi heikomman vastustajan, voi maalimäärän odottaa olevan koholla aiempiin otteluihin verrattuna. Pelivalintamme on, että ottelussa syntyy yli 5,5 maalia. Veto siis osuu, jos matsi päättyy esimerkiksi 4-2, 5-1 tai 8-2 lukemiin.