Jääkiekon MM ti 23.05. klo 16:20

Ruotsi - USA

star-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-icon

Lohkovoitto panoksena – vieläkö USA onnistuu maalitehtailussa, vai onko Ruotsin rautainen alakertaa liikaa?

Jääkiekon MM-kisoissa alkulohkoa laitetaan hiljalleen pakettiin, mutta tiistaina on vielä todellinen herkkupala jäljellä Ruotsin ja USA:n kohdatessa. Tässä ottelussa ratkaistaan Lohko A:n voittaja, kun otteluun lähdettäessä USA on 18 pisteellä kärjessä Ruotsin ollessa yhden pisteen verran perässä. Panosta siis löytyy ja vaikka Ruotsi suosikkina lähtee, on ottelu lähtökohdiltaan varsin tasainen ja lisäksi myös pieni lepoetu on USA:n puolella.

Ruotsi on esiintynyt vahvasti läpi lohkovaiheen ja tällä hetkellä joukkueelta löytyy kaikki avaimet mennä jopa päätyyn asti. Ennen kaikkea puolustus on hyvällä mallilla ja siihen kylkeen maalivahtiosastolta löytyy kaksi pätevää vaihtoehtoa. Tietyllä tapaa hyökkäyspelaamista voidaan vielä pitää kysymysmerkin alla, sillä vaikka heikompia maita vastaan tulosta on syntynyt, ei esimerkiksi Saksaa tai Suomea vastaan ollut mitään ilotulitusta tarjolla. Toki kyseisten otteluiden jälkeen Ruotsi on päässyt avaamaan maalihanoja juurikin heikompia maita vastaan, mikä on itseluottamuksen kannalta varmasti hyvä asia.

300 ILMAISKIERROSTA ILMAN KIERRÄTYSTÄ 😱😱

Wunderwins tarjoaa Uhmapelaajille yhteensä 300 kierrätysvapaata ilmaiskierrosta!

Ensimmäiselle kolmelle talletukselle saat aina sata ilmaiskierrosta lisää. Rullaa pääset pyörittämään mm. seuraavissa sloteissa: Fire in the Hole xBOMB, Legacy of Dead sekä Book of Dead. Ilmaiskierrokset haltuun alta!

PELAA TÄSTÄ

Steven Ellis

@SEllisHockey
Lucas Raymond makes it 3-1 Sweden with a nice wrister. #IIHFworlds

USA:ta voidaan tietyllä tapaa pitää kisojen yllättäjänä. Vaikka joukkueen tiedettiin kuuluvan kärkipäähän ennen turnausta, ei rosteri kuitenkaan paperilla ollut läheskään paras mahdollinen. Niin vain joukkue on kuitenkin ollut ottelusta toiseen hyvällä asenteella liikkeellä ja lähimpänä pistemenetystä se oli Saksaa vastaan, mutta silloinkin voitto irtosi lopulta lukemin 4-3. Yksi mielenkiintoisimmista nimistä on ollut Cutter Gauthier – nuori hyökkääjälupaus on tehnyt turnauksessa jo kuusi maalia ja tarjonnut mukavasti tulitukea kärkinimien takaa.

Steven Ellis

@SEllisHockey

Steven Ellis

@SEllisHockey
Conor Garland finds Drew O'Connor and USA leads 1-0 early against France. #IIHFworlds
Scott Perunovich with a great bank pass down the ice to Cutter Gauthier, who scores a nice power-play goal. #IIHFWorlds

Uhmapelaajien odotuksissa on tasainen ja ennen kaikkea vähämaalinen huippuottelu, johon peli-ideaksi kelpaa alle 5,5 maalia. Molemmat joukkueet on ollut huippuiskussa omassa päädyssä ja puolestaan hyökkäyspäässä maalitehtailu on tapahtunut pitkälti selvästi heikompia maita vastaan. Vaikka esimerkiksi USA on takonut komeat 30 maalia kuuteen otteluun, syntyi niistä peräti 16 Unkaria ja Ranskaa vastaan.