pe 15.09. klo 20:00

Ruotsin Superliiga 2023-24 - Kausivedot

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Media vähättelee ja lajiväki ei usko – Uhmapelaajien longshot Superliigaan on lukittu!

Salibandyn pääsarjakausi polkaistaan Ruotsissa käyntiin perjantaina 15.9. Viimeiset 14 vuotta mestaruus on matkannut joko Uppsalaan (Storvreta) tai Faluniin, eikä jättiläisten suosikin asemaa tulevallakaan kaudella käy kiistäminen. Vreta lähtee puolustamaan mestaruuttaan mutta runkosarjan ykköstilan valuminen mihin tahansa muualle kuin Taalainmaalle olisi iso yllätys. Tasoero seuraaviin on vuosien saatossa kaventunut ja viime keväänä molemmat mahtiseurat joutuivat ääri limiteille jo välierissä. Kausibetsiin haetaan vähemmän yllättäen ohipeliä kärkikaksikosta, ja etenkin Storvretan konttaaminen keväällä on hyvä haistella lapulle jo ennen kauden alkua!

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Storvreta IBK (@storvreta_ibk) jakama julkaisu


Falun lähtee kauteen ansaitusti ykkössuosikkina. Siirtomarkkinoilla vaihtuvuus oli olematonta ja suomalaisvahti Santtu Strandberg oli hyvä hankinta tolppien väliin. Kärkikaksikosta nimenomaan Storvretan ylle voidaan nostaa pieniä kysymysmerkkejä. Sarjan MVP Albin Sjögren otti lähdöt yhdessä tutkaparinsa Andreas Stefanssonin kanssa ja hyökkäyspään hankinnat ovat Filip Langeria lukuunottamatta vielä nuorisokaartia. Puolustussuuntaan Mika Kohosen joukot olivat vuosi sitten historiallisen kovia, mutta toisaalta yllätysmomentti “suomalaisesta” pelitavasta ei tulevalla kaudella enää pure samalla tavalla. Vretan kokoonpano on varsinkin pakiston osalta huippu laadukas, mutta tehoduon lähtemisen jälkeen saappaat hyökkäyspäässä ovat suuret täytettäviksi.

Jättiläisten takaa löytyy selkeä kolmikko haastamaan isompiaan. Växjössa pelaajaliikenne kesän aikana oli rauhallista. Oscar Johansson paikkaa Markus Jonssonin lähdön lähes täydellisesti, mutta maalivahtiosastolla tunnelma on kireämpi. Viktor Kastengren on ollut rikki jo useampana kautena ja jo edellä mainittu Strandberg loikkasi ykköstorjujan paikalta kilpaveljien riveihin. Suomalaisluotsi Jyri Korsmanilla on siis iso haaste edessään, varsinkin kun Vipers-nipun kasetti on useana vuonna pettänyt juuri kevään ratkaisupeleissä . Pixboa voisi kuvailla sarjan raikkaimmaksi joukkueeksi. Matin Östholmin menetys on kuitenkin iso taka-askel, joskin Oskar Weissbach tulee olemaan sarjan ehdotonta eliittiä tulevalla kaudella. Jon Hedlund on maan paras torjuja ja antaa tällä saralla “Ketuille” paljon anteeksi. Kalmarsund hieman sukelsi viime kaudella ja lähti lauluun jo puolivälierissä. Taivaansinisten siirtokesä oli onnistunut, vaikka lajiväki ja media piruja onkin jo maalaillut seinille. Linus Malmström on sarjan parhaita maalintekijöitä ja tsekki-talentti Filip Forman oli täsmähankinta maanmiehensä Langerin lähdölle. Victor Wettergrenin naaraus Falunista on jäänyt naurettavan vähälle huomiolle ja nyt FBC:llä ratkaisut eivät enää lepää pelkästään supertähti Kim Nilssonin harteilla.


Pudotuspeliviivalla kuhina on myös varsin kutkuttava. Kestosuosikki Linköping on varmasti tosipeleissä mukana, mutta tämän takana pakka onkin sitten melko levällään. Mullsjö on allekirjoittaneen papereissa vahva suosikki seiska paikalle ja “pohjoisen puhurille” Thorengruppenille lienee saada markkinoilta hyvää hintaa alkukaudesta. Tukholman ylpeys AIK mälläsi kesällä olan takaa ja Andreas Stefansson sekä Sam Madani pitävät huolen, että undereille ei montaa kertaa kelta-mustien otteluissa jäädä. Sarjanousija Nykvarn on tasokkain nousijajoukkue miesmuistiin. Hampus Ahren on tällä hetkellä maailman valovoimaisin yksilö ja Markus Jonsson sekä Jesper Lindström ovat lähestulkoon maajoukkuetason hankintoja “Steelersiltä”.

Häntäpäässä Hagunda on käyttänyt lisäelämänsä jo parina vuonna putkeen onnistuneesti mutta nyt joukkue saa vihdoin tyytyä kohtaloonsa ja hakea vauhtia sarjaporrasta alempaa. Helsingborgin siirtomarkkinat olivat katastrofi ja kestomenestyjä on ainakin Uhmapelaajien papreissa toinen pesuveden mukana Allsvenskaniin valuva joukkue. Karlstad raapinee konkari Simon Sjögrenin ja Anton Vestlundin avulla tarvittavat pisteet säilymiseen ja “akatemiamainen” Jönköping on bottom-nelikon selkeästi vahvin ryhmä.


Markkinatarjonta kausivedoissa on minimaalinen, joten homma sikäli pysyy yksinkertaisena. Outright poimintana kausilapulle survotaan Kalmarsundin voittoa. FBC on usean vuoden ollut selvästi yliarvostettu mutta viime kauden “mahalaskun” jälkeen narratiivi on kääntynyt lähestulkoon päälaelleen. Langerin menetys siirtoikkunassa kohahdutti mutta all-around sentterin tilalle saatiin juuri sitä täsmälääkettä, mikä Smålandista on pitkään puuttunut. Taivaansiniset on tätä nykyä erinomaisesti roolitettu joukkue ja tehoja satelee nyt kahdesta eri kärkiviisikosta. Playoffseja jo silmällä pitäen Kalmarsundilla on oikeasti merkittävä kotietu ja likaisten maalien oppi-isä Kevin Haglund. Joukkue oli lähellä jackpottia jo kaudella 21-22, taipuen finaalissa Falunille 5-4. Betsamigon yli seiskan kellotus Kalmarsundin mestaruusparaatista on liikaa ja hyvä jännäri vetotiketille kauden ajaksi.

Ensi talletuksesta 25€ ilmaisveto!

Betsamigo tarjoaa Uhmapelaajille hulppean edun, jolla saat ensitalletuksen kaveriksi 25€ ilmaisvedon. Ilmaisvedolle ei ole minimipanosta, mutta panos jää taloon, jos ja kun naaraat vonkaletta veneeseen.

Toimi näin:

1. Siirry Betsamigolle TÄSTÄ.
2. Avaa pelitili, valitse ilmaisvetotarjous ja talleta 25€.
3. Ilmaisveto hyvitetään tilillesi automaattiseti.
4. Jos veto osuu saat pitää voitot itselläsi ✌

*Tarjous vain uusille asiakkaille ensimmäisen talletuksen yhteydessä.