ATP ti 19.07. klo 12:00

Ruusuvuori - Schwartzman

Emil Ruusuvuori voi yllättää! Hampurin avausvastustaja joutui tajuttomaan rökitykseen Ruotsissa

Helppoa lähtöä ei tarjoilla Emil Ruusuvuorelle Hampurissa, kun heti ensimmäisellä kierroksella vastassa on kolmossijoitettu Argentiinan Diego Schwartzman. ATP-listalla sijalla 14 majaileva vastustaja kärsi Båstadissa toisella kierroksella yllättävän murskaavan tappion. Monipuolisena pidetyn pelaajan jääminen totaalisesti jyrän alle oli iso yllätys, eikä se ainakaan vähentänyt kysymysmerkkejä Hampurin turnausta silmällä pitäen.

Ruusuvuorelle tarjottiin Ruotsissa avausvastustajaksi pelikentille palannut Dominic Thiem, joka on löytämässä virettään. 23-vuotias suomalainen taisteli mainiosti, mutta heikko toinen erä ja kolmannen erän niukka katkaisupelitappio käänsivät kamppailun lopulta itävaltalaiselle. Wimbledonissa suomalaiselle tuli lähtö toisella kierroksella neljässä erässä Botic van de Zandschulpia vastaan. Kakkosrundi oli Ruusuvuorelle vaikea myös Ranskan avoimissa, kun lopulta finaaliin saakka edennyt Casper Ruud oli liian hyvä. Schwartzman jatkaa suomalaisen melko heikkoa arpaonnea turnausten aluissa.

Miehet ovat kohdanneet kerran aikaisemmin – Indiana Wellsissä maaliskuussa Schwartzman otti 2–1-voiton kovalla alustalla. Nyt pelataan massalla ja lähtökohdat ovat myös muuten erilaiset. Kuten todettu, melkoiseen rökitykseen Ruusuvuoren kärkisijoitettuihin lukeutuva vastustaja joutui viimeisimmässä kamppailussaan. Pablo Carreno-Busta jyräsi kahdessa erässä voittoon Båstadin massalla ja argentiinalainen voitti koko matsissa vain yhden pelin (6–1, 6–0). Toki kyseessä oli yksittäinen ottelu ja voi tietysti olla, että mies saa jälleen tutun rytmin pelaamiseensa.

Parhaimmillaan Schwartzman on ehdottomasti kärkikorin pelaajia maailmassa ja pystyy taistelemaan voitosta vastustajaa kuin vastustajaa vastaan. Ruusuvuoren on–off -henkinen sesonki on jatkunut ja viime aikoina on enimmäkseen tullut takkiin. Seuraavan vastustajan tuorein esitys jätti kuitenkin kosolti toivomisen varaa ja suomalainen on jo aiemmin tällä kaudella osoittanut pystyvänsä horjuttamaan parhaimmillaan jopa kahdeksantena maailmanlistalla käväissyttä argentiinalaista. Betsivalinnaksi poimitaan isosti pelitasoitusta Ruusuvuori (+2,5), minkä kerroin on varsin kohdillaan – tsekkaa Sportazan kohdetarjonta ja iske betsit sisään tästä!