Jalkapallon MM ke 23.11. klo 15:00

Saksa - Japani

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Verkot heiluu! Japani ei ole heittopussi, mutta Saksan tulivoima on sille liikaa!

Keskiviikkona Saksa ja Japani aloittavat kisaurakan iltpäivän toisessa ottelussa. Lähtökohtaisesti Lohko E:ssä sävelet on varsin selvät – Saksa ja Espanja marssii jatkoon ja Japani ja Costa Rica jää ulkopuolelle. Vaikka Japani ei mikään heittopussi ole, olisi jo piste Saksalta melkoinen yllätys. Hansi Flickillä on käsissään materiaali, jolla Saksa voi mennä jopa aivan päätyyn asti, vaikka aivan suurimpiin mestarisuosikkeihin se ei ainakaan kertoimien valossa kuulu.

Saksan kohdalla yksi kysymysmerkeistä on nostettu keskushyökkääjän kohdalle. Toki Timo Wernerin jääminen sivuun on menetys, mutta ei Uhmapelaajien papereissa tässä kohtaa vielä sen suurempaa hätää ole. Hyökkäykseen on esimerkiksi laittaa kolmikko Serge Gnabry, Jamal Musiala ja Thomas Müller, jolloin yläkerta olisi hyvin kartalla toistensa liikkeistä ja Bayern Münchenista tuttu liikkuva ja paikkoja muuttava hyökkäyspelaaminen voisi peittää todellisen kärkihyökkääjän puutteen. Lisäksi Bayernin hyökkäyksestä Leroy Sane on mukana kisoissa, mutta häntä ei nähdä ensimmäisessä ottelussa. Hänet todennäköisesti korvaa Jonas Hofmann. Vaihtoehtoina yläkertaan olisi myös esimerkiksi Werder Bremenissä hurjaa jälkeä tehnyt Niclas Füllkrug, superlupaus Youssoufa Moukoko tai Chelsean Kai Havertz.

✍🏼

@MunichComps
Jamal Musiala - 2022/23 so far

Japanin kohdalla on jopa hieman sääli, että se joutui näinkin kovaan lohkoon ja jatkoon pääseminen vaatisi todellista ihmettä. Joukkue kuitenkin voi olla yllättävänkin vaikea vastus kaadettavaksi, sillä siltä löytyy useita laadukkaita Euroopassa pelaavia pelaajia, vaikkakin todelliset tähtinimet on vähissä. Esimerkiksi nykyisin Monacossa palloilevaa Takumi Minaminoa ja Frankfurtissa keskikentältä hurjia tehoja takonutta Daichi Kamadaa kannattaa pitää silmällä.

Peli-ideana Saksan ja Japanin avausmatsiin lähdetään runsasmaalisuudella. Vedoksi otetaan yli 3,0 maalia, eli tasan kolmella panos palautuu. Saksalta voidaan parhaimmillaan odottaa hyvin Bayernin tapaista murskaavaa hyökkäyspelaamista ja ei olisi mikään yllätys, että toisilleen seurajoukkueesta tutut hyökkääjät saisi heti hommaan rullaamaan. Toki viimeisimmässä ystävyysottelussa Omania vastaan maalinteko takkusi, mutta aivan liikaa painoarvoa kyseiselle ottelulle ei kannata antaa. Lisäksi vaikka Japani lähtee otteluun suurena altavastaajana, pystyy se haavoittamaan Saksan todennäköisesti melko korkealla pelaavaa puolustuslinjaa – toki todellisen maalitykin puuttuminen voi muodostua ongelmaksi.