Käsipallon MM 2023 su 15.01. klo 19:00

Saksa - Serbia

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Seikka on saletti – tuoreet näytöt ratkaisevat vetopäätöksen!

Saksa ja Serbia hoitivat molemmat käsipallon MM-avauksensa voitoilla – joskin esitykset, joilla voitot otettiin, olivat hieman erilaiset. Saksa kipuili ilman parasta scoraajaansa pelannutta Qataria vastaan yllättävällä tavalla, kun taas Serbia vastasi odotuksiin ja peittosi Algerian vaivoitta lähes kymmenellä pisteellä. Keskinäinen kamppailu on mielenkiintoinen, sillä avauspeleistä saadut infot vaikuttavat vetopäätökseen ratkaisevasti.

Vajaa kymmenen minuuttia ennen ottelun päätöstä näytti, että Saksa saattaa hävitä ottelun, sillä Qatar painoi päälle kuin yleinen syyttäjä. Ottelun lopussa Saksa onnistui käyttämään rakoset Qatarin puolustuksessa hyväkseen, mutta totuuden nimissä täytyy sanoa, ettei Saksan puolustuskaan mitenkään tiiviiltä näyttänyt. Parantamisen varaa siis jäi. Hyvin pelannut maalivahti Andreas Wolff joutui jättämään kentän ennen aikojaan, mutta pitäisi olla sunnuntaina pelikunnossa.

Serbialla ei ollut suuriakaan ongelmia Algerian kanssa, vaan voitto irtosi leveällä marginaalilla lukemin 36-27. Mijailo Marsenic johti orkesteria yhdeksällä maalillaan. Matsin ensimmäinen puoliaika ei ollut mitenkään nautittavaa käsipalloa, mutta toisella jaksolla Serbian tasoero tuli selkeästi esiin. Ennen kisoja serbit pelasivat kaksi hyvää harjoitusottelua Ruotsia vastaan, mikä nosti joukkueen odotuksia.

Tuoreet näytöt johtavat siihen, että serbeille lätkäistään tässä matsissa altavastaajabetsi. Saksa on tasokas joukkue, mutta kertoimissa se on asetettu aivan liian isoksi suosikiksi tähän matsiin. William Hill maksaa serbien voitosta oikein mojovan kertoimen, ja suosittelen avaamaan tähän kioskiin tilin välittömästi.