ma 03.12. klo 17:45

-

star-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-icon

Salibandyn MM: Suomi – Tanska | Pallosta osataan pitää huolta – vastuuta jaetaan laajalle

Suomen toisesta kamppailusta salibandyn MM-kilpailuissa Tanskaa vastaan on luvassa täysin erilainen taisto kuin ensimmäisestä, suurinta kilpakumppania ja länsinaapuria Ruotsia vastaan käydystä mittelöstä.

Pallossa osataan pysyä, mutta osataanko olla sortumatta turhaan nysväämiseen

Suomi perustaa pelaamisensa pienempiä salibandymaita kuten Tanskaa vastaan takuuvahvaan pallonhallinta- ja kontrollipelaamiseen, jossa altavastaajan mahdollisuudet pyritään minimoimaan maalinteossa.

TALLETA 30€ - SAAT 300 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Kunkkukasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 30 euroa ja saat 300 Gargantoonz ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ

Mitäs mitäs – 10€ talletuksella 50€ pelirahaa!

Suomi lähtee otteluihin aina puolustuspelaaminen edellä. Puolustuspelaaminen on ainoita asioita, joka tulee pysymään samana 5–4-numeroin joukkueen häviämään Ruotsi-otteluun verrattuna. Palloa kierrätetään vahvasti alakerran kautta. Vaikka saumoja olisi pystysuunnassa pelaamiseen, vältetään turhat riskit ja pyritään estämään vastustajan nopeat käännöt palauttamalla pallo takaisin omalle alueelle.
Tanskan kaltaisia pieniä salibandymaita vastaan, joilla ei ole ihmeellisiä pelimiehiä on aina vaikea pelata. On helppoa sortua liialliseen pallonpyörittelyyn ja näpertelyyn, tyylittelyyn sekä nysväämiseen. Suomi on valtava ennakkosuosikki voittamaan ottelun. Jos ihmeitä ei tapahdu, sen Suomi myös tekee.

Suomi ja Tanska kohdanneet neljä kertaa maaotteluissa

Ottelupari on kohdannut neljästi ja Suomi on ollut jokaisella kerralla selkeästi kuskin paikalla. Viimeisimmän Tanska-kamppailunsa joukkue voitti vuoden 2016 MM-kisojen pudotuspeleissä selkeästi 7–0, sitä edellisen MM-karsinnoissa samana vuonna numeroin 9–2.
Tanska kärsi avausottelussaan odotetun tappion Norjalle loppunumeroin 3–9. Suomi puolestaan taisteli Ruotsia vastaan, mutta joutui lopulta taipumaan lukemin 4–5.
Suomen joukkueen tehot jakautuivat laajalle rintamalle heti avauskamppailussa. Tehokkain pelaaja oli kahdella syötöllään Jani Kukkola. Maalinteon kisoissa käynnisti ensimmäisellä, mutta ei varmasti viimeisellä kisaosumallaan Peter Kotilainen. Tamperelaisjoukkue Classicia Salibandyliigassa edustava Eemeli Salin iski Suomen toisen osuman. Salinilla on reissussa tuttuja kavereita, sillä hänen lisäkseen joukkueessa on yhdeksän Classic-pelaajaa.
Suomen kolmannesta osumasta Ruotsi-ottelussa vastasi Sami Johansson ja neljännestä Joonas Pylsy. Oppia viidelle ensikertalaiselle 11. MM-kisoissaan jakava Mika Kohonen ei tehoilla juhlinut, mutta pääsi käymään kentällä useampaan otteeseen.
Tiukan taistelun jälkeen avausottelunsa hävinnyt Suomi rakentaa pitkiä hyökkäyksiä Tanskan päätyyn, joka väsyy jossakin vaiheessa totaalisesti. Suomella on kuitenkin taipumus tehdä otteluista pienempiä maita vastaan usein itselleen vaikeampia kuin ne ovat. Joukkue peluuttanee poikkeuksellisesti kaikkia neljää ketjuaan ja huiliaikaa on joillekin luvassa enemmän.
Ensimmäisenä kohteena pelataan alle 12,5 maalia. Maaliraja on vedetty yllättävän ylös, joten kovista kertoimista saadaan nauttia molemmissa kohteissa. Tasoitusvedonkin raja on vedetty yllättävän korkeaksi ja myös siihen napataan kiinni – Tanskan hyväksi!