NHL su 06.11. klo 04:30

San Jose Sharks - Anaheim Ducks

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

No nyt! Hait ja Ankat tarjoaa sellaiset maalijuhlat ettei paremmasta väliä!

Tulevana yönä San Jose Sharks ja Anaheim Ducks ottavat toisistaan mittaa toista kertaa lyhyen ajan sisään. Tällä hetkellä molempien joukkueiden matseissa taotaan korkeita maalimääriä illasta toiseen ja esimerkiksi joukkueiden alkuviikon kohtaamisessa Anaheim vei voiton voittolaukausten jälkeen lukemin 6-5. Toki tuolloin molemmilla oli kakkosvahdit askissa. Laadukasta kiekkoa ei välttämättä ole tarjolla, mutta maaleja sitäkin enemmän.

Puhutaanko hetki Erik Karlssonista? Kokenut ruotsalaispuolustaja pelaa hyökkäyssuuntaan aivan fantastista alkukautta keskellä Sharksin sekasortoa. 13 otteluun Karlsson on takonut 10 maalia ja tarjonnut kahdeksan syöttöpistettä. Hän on tehnyt Sharksin kaikki kolme voittomaalia ja koko sarjasta muita vähintään kymmenen maalin pelureita löytyy kaksi – Bo Horvat ja Connor McDavid.

Mitä tulee Sharksiin, on Karlsson ollut pitkälti joukkueen ainoa positiivinen asia. Alun suuret maalinteko-ongelmat on vähentynyt, mutta tulokset ei varsinaisesti ole muuttunut, sillä omissa kolisee aivan liian kovalla tahdilla. Hyökkäyspelin osalta suurin huoli on se, että tuloksenteko on ollut pelkästään Karlssonin vastuulla. Muun muassa Tomas Hertl on viimeistellyt vasta yhden osuma.

Dimitri Filipovic

@DimFilipovic
The San Jose Sharks have scored 32 goals this season. Erik Karlsson has..

•Been on the ice for 24 of them
•Registered a point on 18 of them
•Scored 10 of them himself

Myös vierailla riittää ongelmia. Vaikeat vastustajat ja vieraskiertue sai Anaheimin seitsemän ottelun mittaiseen tappioputkeen, jota seurasi kaksi tiukkaa voittoa varsinaisen peliajan jälkeen. Vancouveria vastaan tuli jälleen lunta tupaan, kun Anaheimin alakertaa runneltiin lukemin 8-5. Puolustus ei liikaa tukea tarjoa ja samalla John Gibson on ollut maalilla odotettua heikompi. Hän pystyy pystyy ryöstämään pisteitä, mutta jos hän ei ole pelipäällä, uppoaa joukkue siinä mukana.

Pete Blackburn

@PeteBlackburn
Ducks players really buying into the tank

Joukkueiden toistaiseksi nähdyillä otteilla niin puolustuksen, kuin myös maalivahtipelin osalta overi on tähän matsiin pakkovalinta. Vedoksi otetaan yli 6,0 maalia varsinaisella peliajalla – tasan kuudella panos palautuu. Ei ole kauaa kun kaksikko takoi kymmenen maalia 60 minuuttiin eikä kummankaan joukkueen seuraava ottelu tarjonnut minkäänlaista kehitystä puolustuksen osalta. Pelillisesti parasta lätkää ei ole tarjolla, mutta viihdearvo on kohdallaan.