WTA to 25.04. klo 14:30

Daria Kasatkina - Donna Vekic

Kasatkina on pääsemässä hurjaan vireeseen!

Stuttgartin WTA-turnaus on pärähtänyt käyntiin, ja ensimmäisen kierroksen yllätyksetkin on nähty. Toisella kierroksella nähdään kuitenkin mielenkiintoinen ottelu, kun venäläinen Daria Kasatkina saa vastaansa lähes flopanneen Donna Vekicin. Kasatkina ei todellakaan ollut kovalla kentällä omalla tasollaa, mutta massalla tuntuu peli kulkevan erinomaisesti.

Kasatkina tunnetaan vähän joka paikan höylänä. Massalla naisen otteet ovat kuitenkin parhaimmillaan, sillä syöttöpeli tuntuu takkuilevan vähän väliä, ja massalla saa venäläinen tätä paikattua erittäin hyvin. Kasatkinan erinomainen massapelaaminen johtuu naisen loistavista sijoittelutaidoista sekä kyvystä tehdä ehkä hieman törkeitäkin ratkaisuja palloralleissa.

Kasatkina aloitti turnauksen ”underdogina” Elise Mertensiä vastaan. Jo tässä ottelussa oli kerroin asettelu pahasti pielessä, sillä Kasatkinan kovan kentän pelaamista peilattiin aivan liikaa massalle, vaikka alusta on täysin erilainen. Kasatkina pelasi todella varman ensimmäisen erän voittaen sen katkaisupelissä.

Toisessa erässä oli venäläinen pinteessä, kun Mertens onnistui harppaamaan jopa 4-1 johtoon. Kasatkina pelasi paineen alla erittäin hyvin, ja onnistui murtamaan Mertensin syötön kolmesti voittaen toisen erään 5-7 lukemilla. Pienen romahduksen jälkeen Kasatkinan pelaamista oli kerrassaan ilo seurata, ja tämän pohjalta odotamme innolla myös R2-ottelua.

Uusi haastaja KTO tuplaa talletuksesi!

KTO ei jätä Uhmapelaajaa kylmäksi – nappaa nyt 100% talletusbonus

Vekic on Kasatkinan tapaan joka paikan höylä, mutta parhaiten hän viihtyy kovalla kentällä ja nurmikentällä, sillä näillä alustoilla hänen vahvuutensa tulevat esiin. Vekic on perusvarma yleispelaaja, ja uskaltaa tehdä varsin rohkeitakin ratkaisuja. Monesti sijoitteluissa nähdään kuitenkin pakottamattomia virheitä, kun Vekic lyö pallon pitkäksi tai useimmiten leveäksi. Vekic on syöttäjänä puolestaan erinomainen, ja tämän vuoksi nurmi ja kova alusta toimivat kroatialaiselle huomattavasti paremmin.

Vekic pelasi ensimmäisellä kierroksella varsin kiinnostavan ottelun Giulia Gatto-Monticonea vastaan. Ensimmäisessä erässä hän oli suvereeni voittaen erän 6-1 lukemilla, mutta toisessa erässä tapahtui järkytys. Vekic joutui ahtaalle, kun Gatto-Monticone paukautti murron neljännessä pelissä, ja eteni 2-5 johtoasemaan. Italialainen oli kuitenkin jo aivan loppu tässä vaiheessa, ja Vekic laittoi laatan lattiaan painellen erävoittoon lukemilla 7-5. Uinahdus meinasi kuitenkin tulla kalliiksi.

Kaiken kaikkiaan ottelupari on varsin tasainen, ja pitkääkin peliä voidaan odottaa. Vekic on syötön puolesta edellä, mutta Kasatkina pystyy tämänkin edun kroatialaiselta viemään, sillä venäläisen palautuspelaaminen on ilmiömäistä. Kasatkina on ennakkosuosikki oikeutetusti ottelussa, ja lähdemmekin hakemaan vedot niillä oletuksilla, että Kasatkina tulee ottelun voittamaan, vaikkakin pitkä taistelu on edessä.