UHMAPELAAJAT ma 02.01. klo 18:00

Suomi U20 - Ruotsi U20

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Nuoret Leijonat vaikeassa paikassa – Ruotsilla hihassaan todellinen valttikortti

Nuoret Leijonat on tänään pahassa paikassa. Voitolla puolivälieristä Ruotsia vastaan aukeaa tie mitalipeleihin. Tappiolla turnaus on ohi. Ottelusta tulee erittäin tasainen kamppailu, jossa kumpikin joukkue pyrkii välttelemään virheitä. Houkuttavin kohde vedolle löytyykin maalimäärän puolelta.

Ruotsilla on maalillaan koko turnauksen paras maalivahti Carl Lindbom. Hän on ollut tällä kaudella myös Allsvenskanin paras kassari, ja miehen pelistä huokuu rauhallisuus. Hän on pelannut kisoissa neljä ottelua huimalla torjuntaprosentilla 94,2. Suomen maalivahti Jani Lampinen on puolestaan ollut iso positiivinen yllätys. Hän loisti lohkovaiheessa, ja Suomen valmennusjohto olisi täysin ammattitaidoton, jos häntä ei maaliin iskettäisi. Lampinen on pelannut turnauksessa kaksi ottelua torjuntaprosentilla 96,4.

EP Rinkside

@EPRinkside
David Jiříček (#CBJ) comes *this* close to winning it for Czechia in OT, going coast-to-coast & nearly scoring on the wraparound... then again on the wrist shot!

But Carl Lindbom (#VegasBorn) shuts the door for 🇸🇪 Sweden 🇸🇪, allowing his team to eventually win

🎥: @TSN_Sports

Suomen sekä Ruotsin maalintekopeli on ollut näissä kisoissa todella vaikeaa. Ruotsi aloitti kisat 11-0 voitolla Itävallasta, mutta kun vastustajat kovenivat, maalihanat menivät kiinni. Saksaa, Tshekkiä ja Kanadaa vastaan Ruotsi teki yhteensä vain viisi maalia. Joukkueen itseluottamus on ollut pahasti kadoksissa, mikä näkyi myös täydellisenä musertumisessa Kanadaa vastaan. Suomi on ollut samanlaisissa vaikeuksissa. Slovakiaa vastaan Nuoret Leijonat sai tehtyä viisi maalia, joista moni menee vastustajan surkean maalivahtipelin piikkiin. Kolmessa muussa matsissa Suomi teki vain seitsemän maalia.

Sekä Suomen että Ruotsin vahvuudet ovat maalivahti- ja puolustuspelissä. Hyökkääminen on ollut huomattavasti vaikeampaa. Niinpä pelivalintamme on, että ottelussa syntyy alle 4,5 maalia. Veto osuu, jos ottelu päättyy esimerkiksi 3-1, 4-0 tai 2-1 lukemiin.