EHT to 05.05. klo 18:30

Suomi - Sveitsi

Peruuttelua ei ole tiedossa! Suomi on hieman vajavaisella kokoonpanolla liikenteessä vielä Sveitsi-ottelussa

Leijonat jatkaa valmistautumistaan kotikentällä pelattaviin MM-kisoihin Ruotsin EHT-turnauksessa, jonka ensimmäisessä kamppailussa vastaan tulee nälkäinen Sveitsi. Pelipaikkana on Nokia Arena, jossa tämä ottelu on Suomelle viimeinen ennen MM-kilpailujen alkulohkoa. Suomen joukkueeseen tulee viimeisessä valmistavassa turnauksessa mukaan uusia pelaajia, joista kaikkia ei kuitenkaan nähdä kehissä vielä Sveitsiä vastaan.

Olympialaisten maalivahtisankari Harri Säteri on liittymässä joukkueen mukaan Arizona Coyotesista, minkä lisäksi NHL-statuksella saapuvat jo seurajoukkuekautensa päättäneistä pelaajista Henri Jokiharju, Juho Lammikko sekä Joel Armia. Tähän saakka on tiedotettu miesten liittyvän joukkueen mukaan loppuviikosta, joten vielä Sveitsi-ottelussa nelikkoa ei kehissä nähdä.

💣 KANUUNA.COM HERKUTTAA UHMAPELAAJIA 💣

Uhmapelaajat saavat nyt päätäräjäyttävät 200 käteiskierrosta Kanuuna -kassulle. Peleinä mm. Money Train 2 & Jamming Jars 2.

Käteiskierrokset tarkoittavat, ettei mitään kierrätystä tarvita. Iske voittokuviot ruutuun ja nosta voitot pankkitilillesi saman tien! BUMBUMBUM!

PELAA 200 KÄTEISKIEKKAASI TÄSTÄ

Puolustaja Niklas Frimanin tiedotettiin puolestaan aiemmin olevan sivussa, mutta mies on sittenkin pelikunnossa jo EHT:lle. Vastaavasti Tapparassa kauden päätteeksi mestaruutta juhlinut Otto Leskinen ei todennäköisesti ole vielä kunnossa. Muita yllätyksiä ei turnaukseen nimetyissä pelaajissa ole ja olympiakultaa voittanut runko alkaa Leijonien osalta olla pitkälti kasassa. Olympiaturnauksessa Suomi jyräsi pudotuspelien puolivälierissä käkikellomaan ylitse maalein 5–1, mutta sen varaan ei voi tuudittautua.

Tšekin EHT-turnaus ei ollut Suomelle helppo ja etenkin turnauksen viimeisessä ottelussa Ruotsia vastaan tullut tappio osoitti pieniä puutteita joukkueen pelaamisessa. Toki Sveitsi-kamppailussa Leijonat on ylivoimainen ennakkosuosikki ja joukkueen vahvistuminen edellisturnaukseen verrattuna on myös syytä huomioida. Isännille tarjotaan kuitenkin niin surkeita kertoimia kotikamppailussa, että niistä ei päästä kultaa vuolemaan.

Sveitsin joukkueessa on niin ikään paljon olympiakoneesta tuttuja pelaajia, ja vaikka joukkueen kärki on kapea, pystyy se aiheuttamaan suuremmilleen hankaluuksia. Olympiaturnauksessa ryhmä antoi kyytiä esimerkiksi Tšekille. Suomi ei ole ollut aivan parhaimmillaan alakerrassa valmistavissa otteluissa ja puolustuspäässä on kiistatta ollut kahden kerroksen väkeä. Leskinen tuskin on kunnossa, eikä Jokiharjukaan vielä pelaa.

Suomi on edellisturnaukseen verrattuna entistä vahvempi hyökkäyspäässä ja Sveitsin taso riittää varmasti rakentamaan huippupaikkoja ja aiheuttamaan ongelmia Leijonien päässä. Pelivalintana kiinnostaa runsasmaalisuus – vieraiden mahdollinen avain onneen on nimenomaan pelirohkeus. Maltillisella panostuksella napataan kiinni, että ottelussa syntyy vähintään kuusi maalia (yli 5,5).

10 euroa pelirahaa