EHT to 04.05. klo 19:20

Suomi - Tšekki

star-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Yksi NHL-vahvistus mukaan jo Tšekin EHT:lle! Kaataako nahkansa uusinut Leijonat turnausisännän?

Leijonien MM-leiriryhmä ei todellakaan säästynyt muutoksilta Tšekin EHT-turnauksen alla, mikä oli tietysti täysin odotettavissa. Pohjois-Amerikasta saapuneiden pelaajien lisäksi mukaan hyppää tukku Euroopan kovimpien sarjojen finaaleissa esiintyneitä pelaajia. Nahkansa rajusti uusineelle Leijonat-ryhmälle kotijoukkue Tšekki on kova testi.

Valmentajalegenda Kari Jalonen on saamassa erittäin kilpailukykyisen miehistön Riian ja Tampereen MM-kilpailuihin. Kisoihin valmistavassa kotiturnauksessa joukkue on poimittu vahvasti kansallisesta pääsarjasta, joten näyttöpaikkoja on vielä tarjolla. Mukana on kuitenkin lukuisia kansainvälisen tason tähtiä, kuten maalivahti Simon Hrubec, puolustaja David Sklenicka sekä hyökkääjät Filip Chlapik ja Matej Stransky.

Leijonille ei ole Brnossa helppoa iltapuhdetta luvassa, kun varmuudella yli kymmenen uutta pelaajaa hyppää kokoonpanoon verrattuna viimeisimpiin valmistaviin kamppailuihin. Esimerkiksi NHL-puolustaja Olli Määttä ja Oulun Kärppiin ensi kaudeksi siirtyvä Miika Koivisto sekä hyökkääjät Sakari Manninen ja Teemu Harkikainen ovat nyt mukana, kuten myös Ruotsin ja Suomen mestaruuden voittaneet maalivahdit Emil Larmi sekä Christian Heljanko. Veskaritrion täydentää Jussi Olkinuora.

Leijonat

@leijonat
Leijonille taas hienoja uutisia: Mikko Rantanen saapuu MM-kotikisoihin! Lue lisää: leijonat.fi/index.php/maaj…
#Leijonat #MMkisat #MMkotikisat #IIHFWorlds #WeLiveTheGame @Avalance
Kuva: Lehtikuva

Betsimielessä tuleva ottelu on lopputuloksen arvailun kannalta suhteellisen painajaismainen, mutta pelaajamateriaalit eivät hirvittävästi kummassakaan päädyssä eroa kauden aiemmista kohtaamisista. Tšekki voitti Suomen Karjala-turnauksessa sekä Sveitsin EHT:lla, mutta Ruotsissa Leijonat nappasi voiton Kari Jalosen suojateista.

Tšekki pelasi Suomen tavoin huhtikuussa kuusi valmistavaa ottelua, joissa se vakuutti. Tämän kauden osalta suomalaisessa valmennuksessa operoivaa ryhmää ei missään tapauksessa voi laskea ulos Škoda Cupin voittajakandidaatteja arvioitaessa. Tässä vaiheessa Leijonat on paperilla laadukkaampi, mutta jää nähtäväksi, millaisella työkalupakilla Jalonen lopulta kisoihin apureineen pääsee.

Kotiyleisönsä edessä pelaavaa Tšekkiä ei kannata sortua aliarvioimaan. Kuten edellä kerrattiin, ovat keskinäiset väännöt olleet tällä kaudella hyvin tasaisia. Samaa voisi veikkailla tulevan kamppailun osalta ja parhaalta pelivalinnalta tuntuu maltillisella panostuksella tasapeli (1X2 – Tasapeli).