la 15.09. klo 16:00

-

star-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-icon

Superpesis: Joensuun Maila – Kouvolan Pallonlyöjät | Pomppu ei nouse, nouseeko Kopla?

Miesten Superpesiksen finaaleissa sarja on kutkuttavassa tilanteessa. Joensuun Maila voitti edellisen ottelun tiukkojen vaiheiden jälkeen 1-2 supervuoroparissa siirtyen sarjassa 1-0 johtoon. Nyt ryöstöretki on tehty ja joukkue voi keskittyä puolustamaan kotietua. Lauantaina on erittäin tärkeä ottelu, koska voitolla JoMa tarraa askeleen päähän mestaruudesta, mutta Kouvolan tehdessö ryöstöretken sarja saisi aivan uuden alun. Tilanne olisi luonnollisesti tasan. Miten joukkueet lähtevät pelaamaan ja mitä sopii ottelulta odottaa?
Lauantai-illan kolme avainta:
1. Joensuun ulkopelaaminen vastaan Kouvolan hyökkäys
2. Läpilyönnit
3. Alusta ja olosuhteet
Joensuun ulkopelaaminen on ollut jo useamman kuukauden erinomaista ja edellisestä tappiosta on kulunut lauantaina jo 53 päivää. Edellisessä tappiollisessa mittelössä kotikentällä vastassa oli juurikin Kouvola. Tässä ottelussa panosta ei juurikaan ollut ja ottelu ratkesi läpilyöntiin toisella jaksolla, joten tälle ottelulle ei kannata antaa liikaa painoarvoa.
Joman ulkopelissä korostuu voimakas karvaus etutilanteissa ja se on tuottanut tulosta pitkin kautta. Kaikki tulee selkärangasta ja joka ikinen tietää oman roolinsa ulkopelissä. Jokainen on hoitamassa vain omaa tonttiaan ja pelaa joukkueelle.
Parannettavaa toki löytyy etenkin takakentältä, jossa piilee ulkopelin tämän hetkinen heikkous. Jonne Kemppainen suoritti viime ottelussa todella epävarmasti kolmoskopparin tontilla ja oli tarjoilla voiton Koplalle. Takakentältä tai jatkeilta palloa ei voi päästää missään nimessä karkaamaan läpi, joten koppareiden ja pesävahtien sekä takalukijan on syytä olla pelissä jatkuvasti mukana.
Painetta varmasti takakentälle tulee ja Joensuun pelaajien sijoittumisen sekä reagoinnin tulee olla kunnossa. Yksi mies eli joukkueen ulkopelin johtaja, Juha Puhtimäki, nousee isoon rooliin tänäänkin. Puhtimäki sai viime ottelussa Koplan kärkietenijän irroitettua nykäisyillääm pariin kertaan kolmospesältä. Toki mieheltä tuli outoja virheitä sekaan. Vapaataipaleita lipsahti tärkeisiin paikkoihin ja rytmityksessä tuli sekaantumisia. Kaikki tietävät, että toistuvat virheet kostautuvat sarjan edetessä. ”Puten” suoritus voidaan kuitenkin luokitella viime ottelussa kokonaisuutena hyväksi ja kotikentällä mies tulee olemaan erinomainen.

Lunasta 50€ riskitön veto Expektille – ei kierrätysvaatimuksia

Lyö 50€ riskitön veto – voitot heti kotiutettavissa

Kouvolan hyökkäys toimi kotikentällä aika ajoin ja tiellä tuntuivat olevan mainosaidat. Sisäpeli oli pirteää ja vaihtopelaaminen pompuilla tuntui olevan liiankin helppoa. Tässä ottelussa pomppu ei ole käytössä, joten Kouvola joutuu laittamaan Joensuun suorittamaan ulkokentällä. Joukkueen täytyy paukuttaa palloa kylmänviileästi väliin ja haastaa koppareita.
Joensuun etukenttäpelaaminen on todella hyvällä tasolla, joten lyhyiden lyöntien lyömistä kannattaa harkita, koska kentälle ei ole asiaa kuin taitolyönneillä. Kärkeen on saatava nopeita etenijöitä, kuten Tommi Mäentausta, Sasu Toikka, Matti Saukko ja Teemu Nurmio. Nähtäväksi jää, kuinka kärki suorittaa. Pomppuja voi yrittää aivan rajaan, mutta pompun yrityksiin ei voi uhrata kuin yhden lyönnin. Pelaajilla on muitakin ratkaisuja takataskussa, mutta selvää on se, että pomputtaminen olisi Kouvolalle luontevin ratkaisu.
Kolmostilanteiden purussa kouvolalaiset ovat olleet tällä kaudella todella kova tekijä. Myös lyöjäosastolla miehiä riittää. Kolmostilanteen purkuun asettuvat Toni Laakso (2 lyötyä), Matti Latvala (3 lyötyä) ja Juha Korhonen (10 lyötyä). Korhonen on ollut vastustajan lyöjää, mörssäri Juha Niemeä parempi ja ”Kore” nauttii, joka hetkestä tavaramerkkinään tunnetut mustat aurinkolasit päässä.
Joensuu on näyttänyt, että se ei pelkästään puolusta tässä sarjassa, vaan joukkue osaa takoa myös juoksuja. Se vaihtaa todella tehokkaasti miestä sisällä ja etenkin Tuomas Jussilan varma pelaaminen sisällä sekä ulkona on ihastuttanut katsojia. Huolta sisäpelissä aiheuttaa kolmostilannepelaaminen, jossa joukkue on tässä parissa altavastaaja.
Niemi ei ole ollut vaaditulla tasolla. Joko kotona mies näyttää mistä hänet on tehty? Häntä käytettiin näpyn lyönnissä viime pelissä ja tämä ei todellakaan ole miehen vahvuus. Niemen on painettava tuttuun tyyliin palloa kylmästi merkistä väliin ja vastattava Korhosen tuuletteluun. Toki Joensuun taisaisesta katraasta löytyy muitakin erinomaisia kotiuttajia, kuten Puhtimäki, Henri Litmanen ja Aleksi Rautiainen. Kopla on aavistuksen vaarallisempi sisällä, mutta JoMa pystyy takomaan tärkeät, tarvittavat juoksut.
Lauantaille Joensuuhun on ennustettu karvan yli 10 astetta lämmintä ja vettä saattaa hieman ripotella. Ottelusta sopii odottaa vähäjuoksuista. Alustana toimii tälle kaudelle uusittu keinonurmi, josta pomppu nousee todella huonosti. Kentällemenopomppua voi yrittää rajan myötäisesti, mutta siihen ei voi uhrata kuin yhden lyönnin kolmesta. Alusta lasketaan tiestysti Joensuun eduksi, mutta Kouvolan pelaajat osaavat pelata hyvää pesäpalloa myös ilman pomppuja.
Joensuun hyvän ulkopelin haastaminen heidän kotikentällään on vaativaa. Rohkeita haastoja ja jopa riskejä täytyy Koplan Joensuussa ottaa, jotta he pystyisivät kairaamaan sarjan tasoihin. Painetta antaa myös upea joensuulainen yleisö, joka on JoMa:lle tarjonnut pleijareissa täydellisen tuen. Koplalle ei ole tulossa eteen missään nimessä helppoa iltapuhdetta.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ