ke 01.08. klo 18:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Superpesis: Keskiviikon 1.8 kierros | Jatkosarjat polkaistaan käyntiin

Joensuun Maila-Sotkamon Jymy
Ylemmässä jatkosarjassa nähdäänkin illan mielenkiintoisin kamppailu. Runkosarjassa illan kotijoukkue Joensuu sijoittui sijalle 3, ja Kainuusta tulevat vierailijat sijaa alemmaksi. Tänään nähdään äärimmäisen kiivas kamppailu kotiedusta pudotuspeleihin. Kumpi joukkue on paremmin latautunut?
Joensuun Mailan sisäpeli on ollut nousu johteessa kohti loppukautta. Kärki on alkanut pääsemään paremmin kentälle, ja se on avannut joukkueen pelaamista. Vaikeaa on kuitenkin ollut vähintään toisella puolikkaalla pelistä. Tänään joukkueelta vaaditaan taas latautunut, ja hyvä suoritus sisällä. Juha Niemeltä (87 lyötyä juoksua) vaaditaan tänään ainakin yksittäisiä juoksuja, mikäli joukkue meinaa taistella täydestä piste potista.
Vierailijoiden sisäpeli on ailahdellut, ja viimeisessä ottelussa Pattijoella joukkue oli sisälläkin telineissä. Tänään samanlaisella kompuroinnilla pisteistä voi Kainuun kultajunan matkustajat vain haaveilla. Herääkö joukkue ottamaan Revanssin Joensuulaisilta, koska viime ottelussa Joensuuta vastaan ei taistelu ilmettä ollut. Lyöjä jokereista Roope Korhonen (110 lyötyä) on jäänyt viime otteluissa taka-alalle, kun Lauri Rönkkö (65 lyötyä) on astunut saappaisiin. Kahdella tulikuumalla jokerilla joukkue olisi pitelemätön.
Joensuun ulkopeli on ollut hyvää tällä kaudella. Nukahduksiakin on tullut, mutta pääsääntöisesti tekeminen ulkona on ollut tasokasta. Tänään vaaditaan jälleen kerran ehjä suoritus ulkopelistä, jotta Jymy ei pääse liian helposti karkumatkalle. Läpilyönnin uhka on suuri, ja kärkipeleissä läpilyönti täysillä pesillä tarkoittaa yleensä jakso voittoa.
Sotkamolla on ollut vaikeuksia ulkopelissä, mutta joukkue on pystynyt yksittäisiin otteluihin korjaamaan liikettä ulkona. Tänään jakso voittoonkin vaaditaan todella tiivis, ja ehjä jakso. Joukkue pystyy siihen, kun lataus on kohdallaan. Toni Kohoselta vaaditaan huippusuoritus tänään, ja sama juttu, kuin kotijoukkueella, että läpilyöntejä ei kentästä saa päästää. Joukkue tulee varmasti laittamaan kotijoukkueen tiukille, vaikka kertoimet uhmaavat toista.

Vimpelin Veto-Seinäjoen JymyJussit
Nämä joukkueet kohtasivat runkosarjan viimeisessä ottelussa Seinäjoella, jossa Vimpeli oli vahvempi ottaen 3 pistettä matkaansa. Tänään joukkueet kohtaavat Vimpelin Saarikentällä, jossa tullaan näkemään samanlaisia läpilyöntejä, kuin Seinäjoella, mutta nyt pallo ei pysähdy urheilukentän valliin vaan päätyy jokeen.
Vimpelin sisäpelin kaikki tietävät, se on ollut todella vaarallista pitkin kautta. Lyötyjä juoksuja joukkue on lyönyt sarjassa eniten, ja tänäänkin hanat aukeavat varmasti toisella jaksolla. Vimpelin sisäpelissä on todella vaaran paikat, kun joukkue pääse palottomaan ajolähtöön. Tänään joukkue varmasti pyrkii taas hyvään suoritukseen, ja pyörittämään sitä kuuluisaa omaa peliä.
Seinäjoki selviytyi ylempään jatkosarjaan, vaikka joukkue ei pelillisesti sytyttänyt. Viime ottelussa Vimpeliä vastaan joukkue oli kuitenkin lähellä jakso voittoa, mutta pallo pysähtyi kriittisillä hetkillä urheilukentän pensaikkoon. Tänään joukkue on selvä altavastaaja, mutta joukkue on varmasti yllätys valmiina. Siihen vaaditaan Tuomas Raunion johdolla kärjen kentälle menoja 0-tilanteessa.
Vimpelin ulkopeli on ollut erinomaista. Ihailtavaa on ollut katsoa joukkueen tiivistä, ja aktiivista ulkopeliä läpikauden. Takki auki ei tänään ole kuitenkaan varaa lähteä, ja asennoituminen voi olla tauon jälkeen hankalaa. Tänään Vimpelin täytyy löytää rutiini, jottei joukkue kärsi piste menetyksiä.
Seinäjoen ulkopelin pitää tänään olla ehdottomasti parempaa kuin kotikentällä. Läpilyönnit joukkueen täytyy tilkitä, jotta edes se yksi piste on mahdollista saalistaa Vimpelistä mukaan. Mitä pidempään Vimpeli pysyy nollilla niin kaikki sataa Seinäjokisten laariin. Ulkopelillä Seinäjoki voi turhauttaa Vimpelin sisäpelaamisen. Ulkopelaaminen on siis tämän illan avain.
Alempi jatkosarja
Hyvinkään Tahko-Haminan Palloilijat
Tasaisia kohtaamisia näemme loppukaudesta, kun joukkueet on jaettu kahteen sarjaan. Hyvinkään Tahkolla on alla kolmen ottelun tappioputki, kun vierailijat tulevat yhden ottelun tappio niskassaan Hyvinkäälle. Tahkon kurssi on ollut huolestuttavasti laskussa, kun taas vierailijat ovat pystyneet hieman nostamaan osakkeitaan. Jatkuuko vieraiden nousukiito, vai palaako kotijoukkue omalle tasolleen?
Kotijoukkueen sisäpeli on ollut viime otteluissa todella huonoa. Vaihtopelaamisessa on ilmentynyt suuria vaikeuksia, ja yleensä kolmostilanteen tultaessa alla on 2 paloa. Ongelmia varmasti ei helpota se, että sijalle 8 on pitkä matka, ja paineita joukkueella varmasti on. Jokeri Mikko Mahlamäelle (44 lyötyä juoksua) ei paljoa ole käyttöä, kun mies joutuu yrittämään palo niskassa kotiutusta.
Vierasjoukkueen sisäpeli on koko kauden ajan tarjoillut yllätyksiä. Vähillä kolmostilanteilla joukkue on ottanut pisteitä joukkueilta, ja ei ole todellakaan päästänyt vastustajia helpolla. Haminan peleissä tulee paljon yleensä juoksuja, mutta joukkue ei ole aina niin sanotusti ottavana osapuolena vaan joukkue osaa myös itse lyödä juoksuja. Tänään sisäpelissä joukkue on kotijoukkuetta edellä.
Hyvinkään ulkopeli on ollut koko kauden ajan huonoa. Tasaisuutta ei ole ollut nähtävissä joukkueen pelaamisessa vaan pelaaminen on aaltoillut pahasti. Viime otteluissa joukkue on pystynyt pitämään kohtalaisen tason, mutta sisäpelaamisessa puristaa, ja se näkyy myös joukkueen otteissa ulkona.
Haminan ulkopeli on ollut aikalailla samaa tasoa kotijoukkueen kanssa. Virheitä tulee, mutta joukkue on todella hyvä nollaamaan virheet, ja mikä tärkeintä joukkue ottaa oppia. Tänään ei kuitenkaan kannata harhaheitolla antaa siimaa Hyvinkään sisäpelille, koska sen lähtiessä käyntiin on kyseessä aivan eri peli. Perus suorituksella ulkona Hamina taistelee ottelun voitosta.
Kankaanpään Maila-Imatran Pallo-Veikot
Kankaanpään Maila on ollut todella raikas yllättäjä välillä, ja välillä joukkue on taas uinunut. Imatran Pallo-Veikot puolestaan on esittänyt tasaista virtaa otteissaan läpikauden. Tänään nähdään varmasti tasainen taisto Kankaanpäässä.
Kotijoukkueen sisäpeli on ollut upporikasta tai rutiköyhää meininkiä. Se joko toimii tai ei, ja juuri sen takia joukkue on tuonut rahaa kassaan, ja myös vienyt sitä kassasta. Joukkueen peli on kuitenkin ollut hienoisessa lasku suunnassa, ja suuntauksen odotetaan jatkuvan tänään kotikentällä. Joukkue on pystynyt yllättämään sisäpelissään, koska merkattuja pelaajia ei ole vaan yllätys nimet ovat saattaneet paukuttaa rajasta läpi.
Imatran sisäpeli on ollut kohtalaisen hyvää tällä kaudella. Pesät pyritään täyttämään Juha Dahlströmille (83 lyötyä juoksua). Dalla on ollut hurjassa iskussa kaudella, ja pyrkii varmasti tänäänkin kääntämään ottelun omalle joukkueelle. Sisäpelissä Imatra vie pidemmän korren, koska joukkueen pelaaminen on ollut tasaisempaa, ja jokeri osastolta löytyy mies, joka pystyy horjuttamaan koko joukkuetta.
Kankaanpään ulkopeli on ollut samaa soutaa-huopaa liikettä kuin sisällä. Epätasaisuus ulkona tuo jälleen kerran vedonlyöntiin kysymysmerkkejä. Oikein tiiviiseen pelaamiseen joukkue ei yleensä pysty, ja en jaksa uskoa, että Kankaanpää kiusaisi kaksi jaksoa Imatraa ulkopelillään.
Imatran ulkopeli on ollut kaudella tasaista. Se on ollut sellaista keskikastin pelaamista mihin kuuluu onnistumisia, ja virheitä. Joukkueen pelaaminen on pääsääntöisesti ollut kohtalaisen tiivistä, ja ulkopelillään joukkue pystyy taistelemaan alemmassa jatkosarjassa voitoista, ketä tahansa joukkuetta vastaan.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ