ke 04.07. klo 18:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Superpesis: Keskiviikon minikierros | Taistelu tärkeistä pisteistä

Vimpelin Veto-Sotkamon Jymy
Kaksi sarjanvaltiasta kohtaavat toisensa Vimpelin Saarikentällä. Vimpeli majailee sarjataulukon sijalla kaksi ja Sotkamo on sijalla kolme. Tasaista vääntöä pisteistä on siis luvassa. Meneekö pallo Savonjokeen asti?
Molemmilla joukkueilla sisäpeli on sarjan eliittiä. Kotijoukkueelta sisäpelissä merkittävä tekijä on 17-vuotias jokeri Perttu Ruuska, joka on lyönyt kaudella 65 juoksua. Todella lupaavasta pesäpalloilijasta on siis kyse. Ruuskan ohella kotiutuksesta vastaa Janne Mäkelä (48 lyötyä). Vimpeli on kuitenkin rutiinisuorittaja, ja heikkoja lenkkejä joukkueessa ei oikeastaan ole. Joukkue pursuaa lyönti- ja etenemisvoimaa. Etenijöistä esiin täytyy nostaa Sami Haapakoski ja Mikko Kanala, joilla molemmilla on 37 tuotua juoksua. Näiden herrojen takana on kolme muutakin pelaajaa, jotka ovat tuoneet yli 30 juoksua.
Sotkamon sisäpeli ei paljoa kotijoukkueen rinnalla kalpene. Jokeriosastolta löytyy äärinmäisen kovat lyöjät Roope Korhonen (61 lyötyä) ja Lauri Rönkkö (41 lyötyä). Etenijä vastuuta joukkueessa Niilo Piiponniemen (43 tuotua) jälkeen on otettu todella tasaisesti. Korhosista ei kannata alkaa puhumaan enempää, koska viiden Korhosen joukkueessa nimet menevät vain sekaisin. Sotkamon sisäpeli on myös todella kovaa, ja rutinoitunutta.
Kotijoukkueen ulkopeli on ollut kaudella todella kovaa, kuten sarja kakkosella kuuluukin olla. Notkahduksia ei ole juurikaan tullut. Janne Heimonen on pitänyt päänsä lautasen äärellä, ja antaa joukkueella mahdollisuuden voittaa joka ikinen ilta vastustajansa. Koppari osastolta löytyy todella kova kätiset Henri Puputti ja Arttu Ruuska.
Sotkamon ulkopeli on kotijoukkueen rinnalla todella kovaa. Ainut heikkous on ollut ohi pelit, ja lukkari Toni Kohonen. Kohosen ympärillä on kuohunut, ja mies joutui vielä viikonloppuna arvo-ottelu tapahtumassakin vakuuttelemaan medialle, että taustojen suhteen kaikki on hyvin. Silti vaikuttaa, että iäkkään lukkarin aika olisi ohi. Syötöt ovat hitaita, ja tuntuu ettei Kohonen hallitse ulkopeliä. Tänään Kohosella on kärkikamppailussa näytön paikka, että huhut ovat vain huhuja.
Ottelu on todella risti herkkä, ja siksi täytyy taas poistua omalta mukavuusalueelta. Risti, ja paljon juoksuja on odotettavissa tässä kohtaamisessa. Jakso voitto voi tulla yksittäisellä lyönnillä ympärillä kiertävään jokeen, joten ottelu kannattaa seurata loppuun asti.
Haminan Palloilijat-Pattijoen Urheilijat
Hamina löytyy sarjataulukosta toiseksi viimeiseltä sijalta 13. Raahe puolestaan majailee sijalla 9. Tämän kamppailun pitäisi olla täysin selvä, mutta saako haminalainen pesäpallo yleisö kotijoukkueen heräämään taisteluun pisteistä?
Hamina lähtee otteluun kuuden ottelun mittaisessa tappioputkessa. Haminan peli romahti sarjanousijan tasolle huikean alkukauden jälkeen. Sisäpelissä joukkue ei ole vakuuttanut, lähinnä joukkue on hölmöillyt mailan varressa. Tyhmiä paloja tulee etupesille ottelusta toiseen, ja jopa merkki sakkauksia nähdään. Hamina ei ole todellakaan se joukkue, mikä se oli alkukaudesta vai onko vastustajat lukeneet Haminan pelikirjan läpi? Loukkaantumisten runtelema Juha Toikka yrittää tuoda varmasti valoa kotijoukkueen pelaamiseen sisällä.
Pattijoen Urheilijat puolestaan ovat kolmen ottelun tappioputkessa. Nämä tappiot ovat tulleet paljon kovemmille joukkueille Joensuulle ja Kouvolalle. Joukkue on osoittanut kuitenkin otteluissa hyviä otteita, ja ollut lähellä jaksovoittoja. Tappioita ei siis kannata hätkähtää. Sisäpelissä vierailla on ne tutut elementit kasassa. Joukkue on tasainen, ja kuka vain saa nousta esiin. Pesät täyttyvät niin jokerit Ossi Meriläinen ja Jari Törmänen käyvät kokeilemassa kotiutusta. Joukkueen ase on kuitenkin tasaisuus, ja tasaisuutta tuo varmasti Paavo Pellon paluu kokoonpanoon.
Haminan ulkopeli on myös ollut karmivaa, ja sijoitus on ansaittu. Kentällä on paljon tilaa, ja joukkue valuu liian syvälle kuvioonsa. Kopparit eivät ole myöskään vakuuttaneet vaan pallo on todellakin poltellut. Joukkueella on todellisia pelillisiä vaikeuksia tällä hetkellä eikä muutosta ole näkyvissä.
Pattijoen ulkopeli on myöskin aaltoillut kaudella todella pahasti, mutta siinä on sen sijaan jotain ideaa, ja joukkue pystyy parantamaan huonon pelin jälkeen. Joukkue edelleen kuitenkin hakee rutiinia, ja varmuutta pelaamiseen. Siinä on ainut heikko lenkki illan otteluun. Edellisten otteluiden tapaan vahvoja lyöjä jokereita ei Haminalla ole, joten ulkokentän pitäisi pitää.
Molemmat joukkueet tarvitsevat tästä ottelusta 3 pistettä. Muuten sarjan keskikasti karkaa joukkueilta liian kauaksi. Edellä mainittujen perusteiden myötä 3 pistettä matkaa pohjoiseen. Se vaatii vierailta vain hyvää ulkopeliä ja asennetta. Pattijoki on kuitenkin Haminaan niin paljon edellä joka asiassa, että vieraat päätyvät lapulle, ja isolla.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ