ke 18.07. klo 18:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Superpesis: Keskiviikon minikierros | Tiukkaa taistoa pisteistä

Imatran Pallo-Veikot-Koskenkorvan Urheilijat
Imatra majailee sarjataulukossa sijalla kaksitoista, ja Koskenkorva puolestaan sijalla 7 kiinni viimeisessä ylemmän jatkosarjan paikassa. Sarjataulukko ei tässä tilanteessa kerro juuri mitään muuta kuin, että Imatra ei enään taistele pudotuspeli paikasta. Koskenkorva pelasi eilen Kiteellä pitkän kaavan mukaan aina kotiutuslyönti kisaan saakka, ja Imatralla puolestaan lepo etua, koska viimeisin ottelu löytyy kolmen päivän takaa. Kossun neljä edellistä peliä on ratkottu pitkän kaavan kautta, nähdäänkö tänään taas lähes kolme tuntinen taisto?
Imatran sisäpeli ei ole ollut riittävällä tasolla, jotta joukkue olisi taistellut voitosta. Viiden viimeisen ottelun lyötyjen juoksujen määrän keskiarvo on 6,2 juoksua. Se ei riitä superpesiksessä pisteille. Jere Dahlström tekee oman osansa mailan varressa, mutta muilta ei tule sitä tausta tukea. Kolmostilanteita on tullut tyydyttävä määrä, mutta ne eivät merkkaa mitään, jos miestä ei saada kotiin. Tänään joukkue voi taistella jakso voiton, jos kossun otteissa näkyy väsymys.
Koskenkorvan sisäpeli on ollut ajoittain hyvää. Viime ottelussa motivaatio sisäpeliin katkesi toiselle jaksolle, kun vastustaja paukutti heti alkuun kunnarin, ja jakso oli selvä, mutta joukkue kasasi itsensä taas jatkoille. Viiden viimeisen ottelun lyötyjen juoksujen keskiarvo Koskenkorvalla on 7,8 juoksua. Se on riittävä ero verrattuna Imatraan, ja täytyy muistaa, että kossu ei nojaa yhtä paljon yhteen mieheen. Pääkotiutus vastuu on tänään Patrik Walhstenilla ja Markus Hallasuolla. Taustatukea herroille antaa numero neljä Juho Toivola.
Imatran ulkopeli on nukahdellut pitkin kautta. Pallo polttaa, ja juoksuja annetaan yllättävän usein täysin ilmaiseksi. Tänään Imatran täytyy parantaa ulkona, ettei kossu pääsisi käyttämään jokereitaan, mutta en millään jaksa uskoa, että Imatran ulkopeli pitäisi jaksoa pidempää. Imatran täytyy tiivistää, ja ennen kaikkea olla heittojen kanssa tarkkoina, koska harhaheittoja tältä joukkueelta on nähty, ja paljon tärkeissä paikoissa.
Kossun ulkopelille ei voi täysin puhtaita papereita antaa myöskään. Eilen Simo Rahusen lyönti karkasi keskeltä kenttää läpi, mikä oli hieno lyönti, mutta olisihan se ollut otettavissa. Hyvä ulkopeli ei ole myös Koskenkorvalla kestänyt koko ottelua, ja siksi joukkue on joutunut hakemaan voitot pitkän kaavan kautta. Tänään kossun täytyy pyrkiä pitämään ulkopeli kuosissa, jotta Imatra ei pääse liian helposti täyttämään Dallalle pesiä.
Varmasti huikea ottelu nähdään Imatralla, ja pelivalinnat täytyy lähteä rakentamaan Koskenkorvan kautta. Väsy voi painaa, mutta joukkue pelaa todellakin viimeisistä paikoista ylempään jatkosarjaan, ja ottelu on elintärkeä. Imatra sen sijaan keskittyy vain yrittämään pelaajien henkilökohtaisia saavutuksia, koska pudotuspelit ovat siintäneet jo kauas horisonttiin.
Sotkamon Jymy-Kankaanpään Maila
Sotkamon Jymy majailee sarjataulukossa sijalla 3, ja Kankaanpää puolestaan sijalla 11. Sotkamo on saanut vaisun alun jälkeen koneet käyntiin, ja Kainuussa valmistaudutaan kuulemaan tuttu laulu. Kankaanpää on pelannut ennakko luulottamasti nimettömällä joukkueella. Hölmöileekö Kainuun kultajuna pisteitä vieraille?
Sotkamon Jymyn sisäpelin kaikki varmasti tietävät. Siinä on sitä potentiaalia, ja paljon. Roope Korhonen ja Lauri Rönkkö ovat jokeri osastolla valmiina tyhjentämään pajatson, kun pesät täyttyvät. Sisäpeli on ollut kuosissa, ja sen näyttävät myös kertoimet. Kankaanpää piti tätäkin sisäpeliä tiukoilla kesäkuussa, mutta Hiukassa kotijoukkue taitaa mennä menojaan.
Kankaanpään sisäpeli on ollut välillä ihailtavaa verrattuna joukkueen taito tasoon. Se kaikesta nimekkäin joukkue ei välttämättä ole hyvä juttu, sillä niin sanotusti heikommassa joukkueessa jokainen saa nousta ratkaisijan rooliin. Täytyy muistaa ettei Petteri Kortelainen ole huonosti lyönyt jokeriosastolla, kun vertaa tällä hetkellä alempaan jatkosarjaan jatkavien joukkueiden pelaajiin. Joukkueen jakso voitto olisi kyllä pommi, mutta ei mahdottomuus.
Sotkamon ulkopeli on sarjan eliittiä. Kova kätiset ulkopelaajat, ja Toni Kohonen sinettinä ovat todella kova yhdistelmä. Kohonen, mitä alku kaudesta nuijittiin, joka suunnalta on näyttänyt epäilijöille, että vielä kerran mies voi siivittää kainuulaiset jopa mestaruuteen. Vielä ei ole kuitenkaan pleijari ennakon aika vaan ensin joukkueelta täytyy löytyä nöyryyttä. Se on tällä kaudella nähty, että hyvän ensimmäisen jakson jälkeen takki aukeaa, ja toisella jaksolla on vaikeaa.
Kankaanpään ulkopelin taso on heitellyt rajusti. Välillä pallo tarttuu, kun taas toisinaan polttelee. Joukkueen on pelattava tänään vain rennosti omaa peliä ulkona, ja katsottava mihin se riittää. Ihmeitä ei tarvitse tehdä, ainoastaan löytää hyvä, ja tasainen vire ulkopelaamiseen. Ulkopelin kautta joukkue voi hyökätä Sotkamon tasoista joukkuetta vastaan, koska juoksujen lyönti kilpaan on turha lähteä.
Kertoimet yllyttävät koittamaan maltillisesti Kankaanpään jakso voittoa, vaikka se tuntuukin todella epätodennäköiseltä. Kankaanpäällä on kuitenkin mahdollisuus, vaikka ensimmäinen jakso päättyisikin rumilla lukemilla kotijoukkueelle tai voimme nähdä Kankaanpäältä upeaa ulkopeliä, ja sitä kautta kotijoukkueen turhautumisen.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ