Superpesis to 28.06. klo 18:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Superpesis: Kierroskatsaus 1/2 27.6 | Miten käy Back to back otteluissa?

Sotkamon Jymy-Seinäjoen JymyJussit
Joukkueet kohtasivat eilen Seinäjoella, josta Jymy poistui 1-2 voiton kanssa. Pelin kulku oli nihkeää, ja tuntui, ettei Sotkamo saanut konettaan käyntiin. Toisaalta Seinäjoki oli myös tehokas omissa kotiutustilanteissa, mutta Sotkamolla oli pelissä parannettavaa. Miten käy, kun joukkueet matkustavat vuorokauden sisään 400 kilometriä ja kohtaavat uudestaan Hiukassa. Onko jalat molemmilla bussissa?
Kotijoukkueen sisäpeli tiedetään. Merkit eivät ole eilisestä muuttuneet. Kahden jokerin varassa pääkotiutus vastuu lepää. Eilen roolia otti Lauri Rönkkö lyömällä kuusi juoksua. Roope Korhonen löi vain yhden, mutta Hiukassa napsun luulisi myös Roopella olevan kohdillaan. Kolmostilanteita Jymylle tuli viime ottelussa 19. Roope ei onnistunut niitä oikein hyvin purkamaan, joten Jymyllä riittää myös mietittävää. Pitäisikö vastuu siirtää Lauri Rönkölle?
Vierasjoukkueen sisäpelissä ei eilen nähty ihmeitä. Joukkue oli nöyrä ja löi yhden jakson voittoon tarvittavat juoksut. Jukka Pekka Vainionpää on edelleen joukkueen ehdoton pääkotiuttaja. Jukkis löi eilen kaksi juoksua, mikä on tyydyttävä suoritus, mutta jotain jäi varmasti hampaankoloon. Seinäjoki sai 15 kolmostilannetta ja teki vain 5 juoksua. Kolmostilanteet täytyy hyödyntää paremmin, mikäli haluaa kainuulaiset voittaa.
Molempien joukkueiden ulkopeli oli Seinäjoella hyvää. Molemmat lukkarit suoriutuivat Seinäjoen illassa hyvin. Sotkamo karvaa edelleen ulkopelissään aktiivisesti ja kopparit pelaavat rohkeasti. Seinäjoen kuvio puolestaan sopii hyvin edelleen Jymyn pelityyliä vastaan. Toisista piireistä tuttua aurinkokuningasta lainaten ” Mikään ei muutu ”.
Eilinen osoitti sen, että kun kaksi tasaista joukkuetta kohtaan niin ratkaisua haetaan jatkojen kautta. Jatkuuko sama meno Hiukassa vai pystyykö jompikumpi puhkomaan rajat jo varsinaisella peliajalla, ja mahdollisesti ratkaisemaan tärkeitä jakso voittoja itselleen.

Kiteen Pallo-Hyvinkään Tahko
Joukkueet kohtasivat Hyvinkäällä tiistaina, ja tuntui, että kentällä oli vain yksi joukkue. Ennakossa kyseiseen peliin hehkutin Hyvinkäätä, mutta Kitee nollasi Hyvinkään täysin marssien murskalukemilla voittoon. Jatkuuko Kiteen juoksujuhlat vielä tänään?
Kitee yllätti mailan varressa erittäin positiivisesti ja joukkueelle ei ollut pysäyttäjää. Kitee löi 21 juoksua ja järjesti 34 kolmostilannetta. Kerrassaan upea suoritus joukkueelta. Onko Kiteen huuma mailan varressa yhden ottelun mittainen vai jatkuuko trendi tänään?
Hyvinkään sisäpeli puolestaan oli todella surkeaa. Mikko Mahlamäki ei saanut oikeastaan kunnon ajolähtö tilannetta mihin hän olisi päässyt lyömään, mutta miehen päästessä lyömään hän ei onnistunut mailan varressa. Tämä ei tiedä hyvää Hyvinkään kannalta. Kolmostilanteitakin muodostui vain yhdeksän mikä kertoo siitä, että mailan varressa tekeminen oli kauheaa. Joukkueen täytyy parantaa, mutta näin lyhyessä ajassa kovin ihmeitä ei voi tehdä.
Kiteen ulkopeli oli kauden parasta. Vastustaja nollattiin täysin. Jatkuuko samanlainen ulkopeli huuma ja nöyrä tekeminen kotona? Oletettavaa on, että joukkue haluaa lähteä nosteeseen tappioiden jälkeen ja näyttää myös kotijoukkueelle, miksi saapua ottelua stadionille katsomaan.
Hyvinkään ulkopelissä nähtiin järkyttävä romahdus. Täytyykö mitään edes sanoa? Ulkokenttä vuoti kuin seula, ja aikaa ei ole todellakaan paljoa korjata sitä. Toki se oli alisuorittamista, mutta palaako Tahko omalle tasolleen jo seuraavaan peliin? En usko. Uskon, että vierailijat parantavat hieman, mutta se ei tule vain riittämään.


Imatran Pallo-Veikot-Oulun Lippo
Viime ottelu Oulussa päättyi Imatran 2-0 voittoon. Lippo jäi niin kuin ennakkoon ajattelin jumbojen taistossa kakkoseksi, mutta miten käy tänään? Jatkuuko 1200 juoksua urallaan lyöneen Jere Dalhströmin vire kotikentällä?
Imatran sisäpeli oli vakuuttavalla tasolla, ja onnistumisia tuli. Jere Dalhström löi 6 juoksua Oulun illassa. Mailan varressa Imatra teki riittävää tulosta kaataakseen Oulun Lipon. Ottelu meni varmasti sisäpelin puolelta juuri niin kuin Imatra saattoi toivoa. Jerelle annettiin vastuuta ja mies sen käytti. Joukkue jatkaa siitä mihin Oulussa jäi.
Lipon sisäpelissä Jouni Mäki jäi Oulussa ilman onnistumisia, mutta Lippoon kesken kauden hankittu Marko Pelkonen täräytti kolme juoksua. Pelkonen on kieltämättä ollut Lipon viimeisissä otteluissa se pelaaja, kuka voisi nousta ratkaisijaksi, jos vain muutkin onnistuisivat sisällä. 9 kolmostilannetta otteluun ei ole optimi määrä, mutta se on juuri se määrä mitä Lippo huonoilla suorituksilla ansaitsee.
Ulkopeli Imaralla oli Oulussa riittävän hyvää. Parantamista ulkopelissä riittää, mutta ainakin lukkari osasto hoiti viime ottelussa hommansa, eikä antanut vastustajalle turhaan oljenkorsia. Nämä ottelut ovat Imatralle hyvää motivaation hakemista haastavempia vastustaja vastaan. Toki nämäkin täytyy hoitaa kunnialla.
Lipon ulkopeli oli sitä kaudelta tunnettua. Erittäin huonoa ja nuori joukkue maksaa edelleen oppirahoja. Se on ansaitusti sarjan huonointa, ja Jere tulee tekemään tuhojaan hajanaista ulkopeli muodostelmaa vastaan. Räpylä ei kestä, ja joukkue ei jostain syystä ole saanut ulkopeliä edes kehitettyä. Virheistä täytyy alkaa ottamaan opiksi ennen kuin on liian myöhäistä. Joukkueen kannattaa alkaa valmistautua sarjapaikasta karsimiseen näillä otteilla.

TALLETA 30€ - SAAT 300 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Kunkkukasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 30 euroa ja saat 300 Gargantoonz ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ