-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Superpesis: Kierroskatsaus 2/2 27.6 | Miten käy Back to back otteluissa?

Pattijoen Urheilijat-Joensuun Maila
Viime ottelussa Joensuu käynnisteli koneet vasta toisella jaksolla voittaen toisen jakson 6-0 ja koko ottelun samalla 1-0. Pattijoki pystyi haastamaan, ja oli lähellä jakso voittoakin. Miten käy Miiluareenalla koleassa säässä?
Pattijoen Urheilijoiden sisäpeli toimii edelleen tutulla kaavalla. Ajolähtöjä asettuu purkamaan Ossi Meriläinen ja Jari Törmänen. Muuten joukkueen sisäpelissä on vapaat käet ja joukkue on äärinmäisen tasainen. Joukkueen sisäpelissä nähdäänkin välillä oikein railakkaita hetkiä. Pattijoen sisäpeli työskentelyä helpoittaa Miiluareenan tuttu kenttä, josta pomppu nousee korkealle.
Joensuun Mailan sisäpeli oli vakuuttavan tylyä toisella jaksolla. Pallo väliin ja miestä kotiin. Ensimmäisellä jaksolla sisäpeli tökki ja vieraspeli sekä kolea sää ei tuo tänään peliin varmasti mitään raketti lähtöä. Joukkue lämpeni viime peliin hitaasti, ja voi olla, että sama kaava toistuu. Juha Niemi oli jälleen kerran vakuuttava, ja paukutti 5 juoksua. En usko, että Niemeä saadaan Pattijoen illassa kuriin.
Pattijoen ulkopeli on ollut kauden kysymysmerkki. Välillä joukkue pelaa hyvin ja välillä todella huonosti. Kakkosraja ja kopparit ovat vuotaneet pitkin kautta. Joensuuta vastaan virheisiin ei ole varaa. Viime pelissä huolta aiheutti myös lukkari Topi Kososen hermostuneisuus ja huonot otteet. Kosonen on ulkopelin johtaja ja Pattijoki tarvitsee Kososen täydellistä onnistumista pärjätäkseen. Lukkarien kaksintaistoa kannattaa seurata tarkkaan.
Joensuun ulkopeli oli tutun tylyä. Pattijoelle ainoastaan kaksi juoksua koko ottelussa. Samat sävelet jatkuvat Pattijoen illassa niin ottelun voitto on varma. Juha Puhtimäen tekeminen lautasen ääressä on rentoa, mutta tappavan tehokasta. Puhtimäki onkin tällä hetkellä superpesiksen lukkari eliittiä. Mitään Joensuun ei tarvitse ulkopelissään muuttaa, korkea taso täytyy vain pitää.
Koskenkorvan Urheilijat-Haminan Palloilijat
Nämäkin joukkueet kohtasivat tiistaina keskenään Haminassa, ja ottelu päättyi Koskenkorvan voittoon. Koskenkorva ratkaisi ensimmäisen jakson läpilyönnillä ja toisella jaksolla peliaukesi. Ensimmäinen jakso oli todella tiukkaa vääntöä joukkueiden kesken. Koskenkorvalle on luvattu tälle päivälle sateista keliä. Kummalle sade sopii paremmin?
Alussa molemmat joukkueet sähelsivät mailan varressa ja tuntui, että juhannus painaa pelaajien pohkeissa. Koskenkorva pelasi loppujen lopuksi komeaa sisäpeliä Haminassa, alun vaikeuksien jälkeen. Pallo tuntui liitävän tärkeillä hetkillä väliin, ja vaihdot onnistuivat. Huolta aiheuttaa kumminkin se, mikä on Veli-Pekka Yli-Hirvelän kunto torstai illassa? Viime ottelussa Yli-Hirvelän jalat kramppailivat ja mies joutui jatkuvasti venyttelemään sekä jopa kinkkasi kotipesään. Yli-Hirvelä on tärkeä etenijä kossulle. Kotiutuksesta vastaa pääosin Patrik Walhsten (42 lyötyä). Patrik on koko kauden ajan näyttänyt vaarallisia otteita mailan varressa.
Vierasjoukkue Haminan Palloilijat sekoili huolella mailan varressa. Joukkue onnistui hankkimaan kotikentällään Haminassa 1o kolmostilannetta. Se on todella vähän, ja sellaisilla määrillä otteluja ei voiteta. Joukkueen täytyy parantaa sisäpelaamistaan ja keskittyä saamaan miestä kolmospesälle. Tilannetta ei helpota kärkietenijä Juha Toikan loistaminen poissaolollaan loukkantumisen vuoksi. Haminan sisäpeli ei siis lupaa mitään hyvää koleaan Koskenkorvan iltaan.
Ulkopeli tämän illan kotijoukkueella oli Haminassa kohdallaan. Huonojen lyöntien avustuksella joukkue onnistui pitämään kolmostilanteet minimissä. Esiin täytyy nostaa Koskenkorvan lukkari Juho Hakomäki. Hakomäki pelasi loistavan ottelun lautasen äärellä, ja onnistui hankkimaan muutamia paloja ykköspesältä. Joukkueen ei tarvitse muuttaa ulkopelissään mitään.
Haminalla sen sijaan on mietittävää ulkopelissään. Pallot tuntuivat polttavan ja Koskenkorva pääsi kentälle helposti. Ulkopeli oli sekaisin lukkari Matias Hangasmaata myöden. Lukkari sekoili pallo kädessä ja lopulta luovutti tilanteessa, jossa palojen tekeminen oli ollut mahdollista. Hamina ei voi tehdä muuta kuin parantaa kotikentän suorituksista