Superpesis pe 20.07. klo 18:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Superpesis: Perjantain 20.7 kierros | Tiukkaa vääntöä

Kiteen Pallo-Imatran Pallo-Veikot
Sarjataulukon sijalla kuusi majailee illan kotijoukkue Kiteen Pallo. Vierailijat Imatran Pallo-Veikot löytyvät sarjataulukosta sijalta kaksitoista. Tänään on luvassa varsin tasainen kamppailu näiden joukkueiden välillä. Jatkuuko Kiteellä pelien venyminen jatkoille?
Kiteen sisäpeli on ollut hyvää viime otteluissa. Tärkeät pisteet Kiteen laariin on satanut läpilyöntien ansiosta. Simo Rahunen on paukuttanut kahteen viimeiseen otteluun kolme kunnaria. Mies on ollut todellinen yllättäjä. Ilman yllättäjiäkin Kiteen sisäpeli on pystynyt takomaan juoksuja. Sami Partanen (57 lyötyä) ja Samu-Kalle Varonen (34 lyötyä) ovat pitäneet joukkueen peruspelaamisen tasoa yllä.
Imatran sisäpeli on hieman ailahdellut, mutta jakso voittoon joukkue pystyi läpilyönnillä viime ottelussa tarraamaan. Joukkueen peli ilme parani viime otteluun huomattavasti. Tarkemmalla ulkopelillä joukkue olisi voinut kääntää ottelun voitoksi. Tänään vaaditaan jälleen kerran Jere Dahlströmiltä (74 lyötyä) juoksuja. Jere on todellisessa tikissä taas, ja antaa Imatralle mahdollisuuden voittaa otteluita.
Kiteen ulkopeli on aika ajoittain vuotanut. Pallo on polttanut räpylässä, ja sen takia joukkue ei ole pystynyt otteluita varsinaisella voittamaan. Tänään kotiluolassa Kiteen täytyisi parantaa pelaamistaan, jotta Imatra ei voittaisi yhtä jaksoa. Täysiin pisteisiin joukkueen tarvitsee olla hereillä koko ottelun ajan.
Imatran ulkopeli on myös ollut vähän huolestuttavaa välillä. Joukkueen heitot ovat olleet välillä karmivan huonoja. Heitoissa pitäisi jo tässä vaiheessa kautta varmoja. Huolta aiheuttaa myös lukkari pelaaminen. Ville Liukulta on nähty liikaa vääriä syöttöjä 0-tilanteissa. Miehiä ei missään nimessä pitäisi päästää ilmaiseksi tänään etenemään. Kiteen kärki on syötävä pois, niin joukkue on erittäin vahvoilla.
Pattijoen Urheilijat-Oulun Lippo
Kotijoukkue sarjataulukossa sijalla 9, ja vierailija viimeisellä sijalla 14. Pattijoen Urheilijat ovat loppukauden kannalta pakko voiton edessä, koska sarjajumbolle ei voi menettää pisteitä taistelussa viimeisistä suorista pudotuspeli paikoista. Lippo on kuitenkin osoittanut umpisurkean kauden keskellä, että heitä vastaan ei voi takki auki lähteä pelaamaan. Kestääkö kotijoukkueen pää paikallistaistossa?
Pattijoen sisäpeli on ollut kaudella hyvin vaihtelevaa. Joukkueen tasaisuus on tuonut mukanaan etuja, mutta myös harmia. Viime ottelussa Seinäjokea vastaan lyönnit eivät painuneet väliin, ja joukkue kokeili kotiuttamista näpeillä, joka toi tulosta yhden pinnan verran. Seinäjoelta joukkue olisi voinut napata kolmekin pistettä, mutta sisällä tuntui kotiuttamisessa olevan nihkeää. Tänään joukkueen pääkotiuttajalta Ossi Meriläiseltä (44 lyötyä) sopii odottaa onnistumisia.
Oulun Lippo pesiksessä on kuohunut kuluneen viikon aikana. Joukkueesta on poistunut kotiuttaja Marko Pelkonen, vaihtaja Pekka Hepokangas sekä myös Riku Niemi on jättänyt joukkueen. Joukkueen kokoonpano elää, ja ei varmasti ole ideaali tilanne lähteä pelaamaan huippu pesäpalloa. Joukkueelta ei ole kauden aikana mitään huippu suorituksia nähty, ja niitä tuskin nähdään tänäänkään. Yllätyksiä joukkue on tehnyt Kouvolan, ja Joensuun kustannuksella, mutta niille en anna painoarvoa tähän otteluun. Yksinkertaisesti Lipon sisäpelaaminen on ollut todella huonoa.
Ulkona Pattijoki on parantanut kauden aikana, ja se on joukkueen ase syksyä kohti. Kovempia pelejä joukkue voi voittaa vain hyvällä ulkopelillä. Tänään on tärkeää nostattaakin itseluottamusta harjoittelemalla Lippoa vastaan. Joukkueen täytyy kuitenkin muistaa, että Lippo on vienyt heiltä tärkeitä pisteitä aikaisemminkin. Liian löysää pelaaminen ei kuitenkaan saa olla.
Lipon ulkopeli on ollut sarjajumbon tasoista. Jatkuvia virheitä, ja nuoren joukkueen oppirahojen maksamista. Tänään ulkopelin ei pitäisi riittää Pattijoen laajaa keskitason lyöjäjoukkuetta vastaan. Joukkueen hölmöilyn ulkopelissä odotan jatkuvan, ja pisteitä Lipon ei pitäisi tänään riistää.
Naisten Superpesis
Seinäjoen Maila-Jussit-Kempeleen Kiri
Kotijoukkue on sarjataulukossa sijalla kahdeksan, ja vierailijat sijalla seitsemän. Kärkilyönti prosentit ovat kotijoukkueella tasaisemmat, ja kotijoukkue on tällä hetkellä kovassa iskussa. Vierailijat puolestaan olivat ennen viime ottelua kuuden ottelun tappioputkessa, ja viime ottelussakin oli vaikeaa. Seinäjoki on tänään karvan verran parempi, ja pisteet jäävät Etelä-Pohjanmaalle.