to 23.08. klo 17:30

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Superpesis: Puolivälierät kierros 3 | Mitä tekee selkä seinää vasten olevat joukkueet


Joensuun Maila-Seinäjoen JymyJussit
Joensuun Maila on siirtynyt sarjassa 2-0 johtoon ja esitti viime ottelussa vakuuttavan suorituksen. Mitä tekee Seinäjoki ottelussa, johon täytyy laittaa kaikki peliin?
Joensuun sisäpelissä ruuti oli kuivaa Seinäjoella. Tänään kotiin tultaessa joukkue pursuilee hyvää energiaa. Sisällä viime ottelussa pajatson onnistui tyhjentämään Juha Puhtimäki. Juhien (Niemi ja Puhtimäki) rinnalla esiin tulee nostaa koko kärki numeroilla 1-4. Kärki pääsee tällä hetkellä helposti kentälle ja Niemen astellessa lyöntipaikalle tuloksena on tilastojen mukaan todella usein juoksu.
Seinäjoen sisäpeli oli puolestaan surkea esitys kotikentällä. Ainoastaan kuusi kolmostilannetta koko ottelussa. Tällaisilla määrillä ei otteluita voiteta. Vaihtopelaamisessa täytyy löytää lääke, koska Joensuu varmasti tiedostaa kaverin ongelmat ja pyrkii samanlaiseen suoritukseen kuin Seinäjoella. Kotiuttamisessa ei suurempia ongelmia ole, kun mies vain saataisiin kolmoselle. Joukkueen itseluottamus ei varmasti tähän otteluun tultaessa ole tapissa ja lataaminen voi mennä helposti yli.
Joensuun ulkopeli palasi viime ottelussa siihen, mitä se runkosarjan lopussa oli eli todella tiivistä ja kurinalaista. Tänään hyvä vire varmasti jatkuu ja joukkue ei halua matkustaa uudestaan Seinäjoelle. Ulkopelaamisessa korostuu ennen kaikkea lukkari Juha Puhtimäen rytmitys. Joukkueen ulkopelaajat on todella kova kätisiä.
Seinäjoella riittää ulkopelissä petrattavaa. Ulkopelissä on pystyttävä torjumaan Joensuun kärjen kentälle meno ja tuomaan sitä kautta vaikeuksia vastustajan pelaamiseen. Kukaan ei pysty lähemmäs 30 takatilannetta puolustamaan virheettä. Haaste piilee siinä, että Joensuulla on pelaajien 1-3 lisäksi käytettävissä 2 jokeria etenemiseen ja vaihtamiseen. Tänään ulkopeliin vaadittaisiin hirvittävä parannus.
Kouvolan Pallonlyöjät-Kiteen Pallo
Sarja on lukemissa 1-1. Kitee on näyttänyt, että joukkue pystyy haastamaan Kouvolan. Kouvola sai viime ottelussa jo enemmän kolmostilanteita, mutta se ei riittänyt. Kertoimien valossa Kouvola olisi tänään ylivoimainen suosikki suoraan voittoon.
Kouvolan sisäpeli on ollut sarjassa hieman hukassa, mutta joukkue parantaa ottelu kerrallaan. Kitee onnistuu kuitenkin hämmentämään Kouvolan peliä. Vaihtopelaamisessa tulee olla tarkkana. Takatilanteiden purussa on myös ollut petrattavaa. Pallo ei ole painunut ylivoimaisesti väliin, joko joukkue alkaa paukuttamaan jatkeille ja väliin?
Kiteen sisäpeli on ollut juuri sitä, mitä siltä on kaivattu. Rohkeaa ja ennakkoluulotonta. Lyöntiratkaisut ovat olleet uhmakkaita. Lyönnit ovat suuntautuneet meno pesän puolelle. Tänään joukkue pystyy taas tekemään tarvittavat juoksut voittoon, kunhan joukkueen ulkopeli pitää.
Kouvolan ulkopelissä on ollut pidemmän aikaa hermoilua. Joukkueen pelaaminen ei ole ollut rentoa ja ulkona joukkue ei ole ollut vaarallinen. Tänään kaivattaisiin pientä parannusta, jotta voitto irtoaisi. Läpilyönnit on tukittava ja jokin lääke täytyisi löytää Kiteen vaihtopelaamiseen.
Kiteen ulkopeli on ollut hyvää suhteutettuna materiaaliin. Konkari Sami Partanen syö edelleen palloja etukentällä. Partanen tarjoaa joukkueelle mahdollisuuden voittaa omalla esimerkillään. Muu joukkue elää myös hurmoksessa ja pelaa hyvää pesäpalloa ulkona. Milloin pelaaminen hyytyy vai hyytyykö tämä kone ollenkaan?
Sotkamon Jymy-Koskenkorvan Urheilijat
Sotkamo johtaa sarjaa 2-0, mutta Kossu hengittää yhä. Koskenkorva hamuaa varmasti vain yhtä asiaa, voittoa. Joukkue on ollut lähellä Sotkamoa, mutta se ei riitä. Lähellä ei riitä. Pystyykö joukkue vastaamaan haasteeseen?
Sotkamon sisäpeli on ollut riittävän tehokasta tässä sarjassa. Viime ottelussa joukkue löi nöyrästi palloa maisemiin ja tuuletti vieras kentällä. Kotona oli avauksessa hankalaa, mutta joko tämä sarja helpottaa? Pystyykö Jymy pitämään tämän ottelupallon käsissään? Nimiä ratkaisijoiksi löytyy, mutta miten joukkue pelaa yhteen? Sisäpelissä kaikki elementit löytyy, mutta välillä on tullut pahoja ohipelejä.
Koskenkorvan sisäpeli on ollut hyvää suhteutettuna tasoon ja joukkue takoo riittävän määrän juoksuja. Huoli on enemmälti ulkopelaamisen puolella. Toki vaihtopelaamisessa on parannettavaa, koska kolmostilateiden määrä olisi parempi olla lähempänä 20. Jokeriosasto on kovassa liekissä ja se saa myös muun joukkueen siivitettyä onnistumisiin. Tänään tarvitaan jokaista pelaajaa voiton taakse.
Sotkamon ulkopeli ei ole ollut erityisen hyvää. Koppariosasto ei vakuuta tälläkään hetkellä ja pallot ovat pomppineet pitkin kautta. Tänään johtoasemassa ei kärsi löysäillä tai noutaja tulee. Joukkueelle voisi veikkailla huonoa starttia.
Koskenkorvan täytyy parantaa ulkopelissä. Lukkari Juho Hakomäeltä vaaditaan parempia suorituksia ja johtajuutta. Ulkopelin täytyy olla paljon tiiviimpää ja läpilyönnit täytyy samalla tukkia. Joukkue pystyy voittamaan Sotkamon, mutta siihen vaaditaan hyvä henki ja ASENNETTA.
Yksi ”unohdettu” ottelupari on puuttunut ennakoista, koska Raahella ei ole saumaa voittaa Vimpeliä nykyisellä kokoonpanolla ja otteilla. Viime pelissä Raahella oli paikat tasoittaa sarja, mutta joukkue hölmöili voiton käsistään.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ