Superpesis su 22.07. klo 17:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Superpesis: Sunnuntai 22.7 kierros | Viikon päätös

Kouvolan Pallonlyöjät-Sotkamon Jymy
Kotijoukkue on sarjataulukossa sijalla 1, ja kainuulaiset vieraat sijalla 4. Tänään nähdään sarjan kärkikamppailu, joka ei jätä ketään kylmäksi. Tänään nähdään äärimmäisen tappiin virittäytyneet joukkueet, ja varmasti todella upeita suorituksia niin sisä- kuin ulkopelaamisessa.
Koplan sisäpeli on ollut kaudella huikeaa. Vaihtopelaaminen tapahtuu kivitalon korkuisilla pompuilla, ja etenijät ovat valmiina lähtemään todella nopeasti liikkeelle. Merkkiä uskalletaan pistää päälle yllättävissäkin paikoissa. Pelaajista nauttimaan on päässyt joukkueen pääkotiuttaja Juha Korhonen (100 lyötyä), ja apuja Juhalle on antanut Matti Latvala (55 lyötyä). Koko joukkue pystyy pelaamaan hyvää pesäpalloa sisällä.
Sotkamon sisäpeli ei paljoa Koplalle kalpene. Joukkueella oli alkukaudesta vaikeaa, mutta nyt sisällä vaikeudet on selvitetty paremmille vesille. Vaihto pelaamisessa, ja kentälle menossa oli alkukaudella todella pahoja ongelmia. Nyt miehet ovat kuitenkin päässeet kentälle etenemään, ja kotiutusvastuuta ovat ottaneet Roope Korhonen (99 lyötyä), ja Lauri Rönkkö (52 lyötyä). Joukkueet ovat todella tasaiset.
Koplan ulkopelistä on voinut kauden mittaan nauttia. Kuvio muuttuu jatkuvasti, ja miehet liikkuvat ulkona järkevästi. Pallot lähtevät todella kova kätisten pelaajien räpylästä lujaa, ja eteneminen on vastustajilla ollut hankalaa. On kuitenkin ollut huomattavissa, että jos mailan varressa ei joukkueella kulje niin ulkona alkaa tärräämään. Joukkueella ei tänään kärsi tärrätä yhtään, vaikka mailan varressa ei heti onnistuisikaan.
Sotkamon Jymyn ulkopelin taso on vaihdellut yllättävän paljon pelien aikana, mutta tänään pitäisi nähdä tasapaksu esitys tai mielellään nousu johteinen peli. Joukkueen ulkopeli on ollut välillä todella hyvää, ja niitä hyviä otteita tarvitaan näissä kärkiotteluissa. On ollut huomattavissa, että näihin kärkiotteluihin joukkue syttyy todella.
Kankaanpään Maila-Haminan Palloilijat
Kotijoukkue majailee sarjataulukossa sijalla 11, ja vierailijat puolestaan tasapisteissä yhden sijan ylempänä, sijalla 10. Tasaista taistoa joukkueiden välille sopii odottaa, koska Kankaanpää on hyvässä vireessä, ja Hamina on varmasti valmiina haastamaan kamppailussa tärkeistä pisteissä tavoiteltaessa viimeistä pudotuspelipaikkaa.
Kankaanpään sisäpeli on ollut ihailtavaa viime otteluissa. Joukkue on todellakin haastanut kärkijoukkueita Joensuuta, ja Sotkamoa. Joukkue pystyy tällä hetkellä luomaan kolmostilanteita todella paljon, ja on osoittanut, että syksyä kohden joukkue tulee haastamaan muut joukkueet todella, ja matkaa jopa playoffeihin. Sisäpelaaminen on todella vahvaa, ja ennakkoluulotonta.
Haminan sisäpeli on ollut todella vaihtelevaa. Välillä joukkue pystyy kotiuttamaan vähilläkin kolmostilanteilla, mutta myös vaikeuksia on ollut. Haminan vaihtopelaaminen ei ole yhtä hyvää kuin Kankaanpäällä, ja kolmostilanteiden luominen on ollut kauden ongelma. Materiaaliltaan joukkueet ovat samankaltaiset.
Kankaanpään ulkopelissä on parannettavaa. Vaikka joukkue ottikin Sotkamolta jakso voiton, niin ulkopeli vuoti paljon, ja ottelu oli oikeastaan lyömis kilpailu. Tänään on hyvä mahdollisuus kovempien pelien jälkeen keskittyä ulkopelaamisen tarkkuuteen. Hamina ei ole ylikävely, jos ulkopeli ei pidä. Tänään täytyy koittaa parantaa, ja minimoida virheet. Tänään ei kannata antaa liikaa eteen harhaheitoilla.
Haminan ulkopelaaminen on ollut myös huonoa. Pallot pomppivat, ja joukkueen heitot eivät ole tarkkoja. Tämän lisäksi ulkopeli kuvio on todella syvällä. Tuntuu, että joukkuetta vastaan pallon voi lyödä kakkospolttolinjaan, ja miehet ennättävät silti kotiin. Tänään täytyy tämän joukkueen saada tehtyä paljon paloja, koska sisäpelissä joukkue ei ole niin hyvä.
Vimpelin Veto-Pattijoen Urheilijat
Sarjataulukon kakkonen, ja seiska kohtaavat tänään Vimpelin Saarikentällä. Viimeksi näiden joukkueiden kohtaamisessa nähtiin tasainen vääntö. Joukkueiden välillä on aina ollut tunteita, ja tönimisiä sekä torikokouksia on nähty paljon. Pattijokiset todella tarvitsevat pisteitä, koska he ovat viimeisellä paikalla ylempään jatkosarjaan, ja samalla viimeiseen suoraan pudotuspelipaikkaan. Vimpeli tarvitsee myös pisteet mikäli he haluavat olla runkosarjan voittaja tällä kaudella.
Kotijoukkueen sisäpeli on ollut sitä sarjakärjen tasoa tällä kaudella. Joukkue on takonut kunnareita, ja esittänyt vastustamattomia lyöntejä. Joukkueen kärkinimiä ovat Perttu Ruuska (87 lyötyä), ja Janne Mäkelä (69 lyötyä). Lyöjät ovat joukkueella todella kovia, ja niin ovat myös etenijät. Joukkue ei lisähehkutusta kaipaa vaan annetaan tilastojen puhua puolestaan. Joukkue on lyönyt noin 14,5 juoksua per ottelu, se on todella paljon.
Vieraat eivät materiaalin tähtiloistollaan vertailussa pärjää vaan joukkue on erittäin tasainen, ja samantasoinen. Tänään sisäpelissä palloa pitäisi alkaa saamaan väliin pelinjohtaja Juha Karjaluodon sanoin viime ottelun jälkeen Raahen Seudulle ”Olen vie­lä­kin huo­lis­sa­ni mei­dän ko­tiut­ta­mi­ses­ta. Läp­pä­reil­lä tuli nyt juok­su­ja, mut­ta ei voi­da läp­pä­riin tur­vau­tua. Ti­lan­net­ta kun jau­he­taan niin pal­jon, on pal­lo saa­ta­va kyl­män vii­le­äs­ti tip­pu­maan vä­liin, jos mei­na­taan pär­jä­tä”. Tämä on täyttä puhetta joukkueen otteista sisällä, kun joukkue tekee noin kahdeksan juoksua per ottelu.
Kotijoukkueen ulkopeli on ollut hienoa katseltavaa myös. Sami Haapakoski näyttää ulkokentällä hypyn, ja heiton perusteella kymmenen vuotta nuoremmalta. Mies on todellisessa tikissä. Pelaaminen ulkona on tiivistä, ja todella hyvää. Tänään hankaluuksia voi tuottaa vierailijoiden arvaamattomuus mailan varressa. Vierailijoiden lyöntejä on hankala merkata, koska mitään tiettyä joukkue ei yritä.
Vierailijoiden ulkopeli on tämän päivän ottelun ase, ja kulmakivi. Jos Pattijoki saa tylsytettyä Vimpelin kärjen, ja pidettyä pesät tyhjänä näemme huikean ottelun. Jos vierailijoiden ulkopeli repsahtaa alkukauden tasolle luvassa on murskajaiset. Vierailijoiden ulkopeli on ollut hyvää, ja uskon, että joukkue kiusaa Vimpeliä jakson verran. Tärkeässä roolissa on huippu lukkari Topi Kosonen, korkean tolppa syöttönsä kanssa.
Koskenkorvan Urheilijat-Oulun Lippo
Koskenkorva majailee sarjataulukossa sijalla 8, ja vierailijat Oulusta jumbosijalla numero 14. Tässä ottelussa Koskenkorvan pitäisi ottaa helpot pisteet, ja pitää paikkansa taistelussa viimeisestä paikasta ylempään jatkosarjaan. Laittaisiko Lippo kapuloita rattaisiin?
Koskenkorvan sisäpeli on viime otteluissa toiminut kohtalaisen hyvin. Joukkue on kokeillut hieman eri lyöntijärjestystä, mutta joukkueen sisäpeli edelleen korostuu siihen, että pesät täytyy saada Patrik Wahlstenille (69 lyötyä), ja Markus Hallasuolle (27 lyötyä) täyteen. Nämä kaksi jokeria ovat tällä hetkellä kuumaa tavaraa.
Oulun Lippo pesiksessä ovet ovat käyneet, mutta mikään ei ole oikeastaan muuttunut vaan joukkueen pelaaminen sisällä on edelleen yhtä surkeaa kuin koko kauden ajan olemme tottuneet näkemään. Muutosta ei kannata odottaa, ja voinkin vain toivottaa Lipolle hyvää matkaa ykköspesikseen.
Koskenkorvalla on mahdollisuus tänään harjoitella ulkopeliä, ja keskittyä vain parantamaan omia suorituksia. Ulkopeli on ollut kohtalaisen hyvää, ja tänään ei pitäisi olla mitään vaikeuksia. Joukkue pystyy kaatamaan Lipon, kunhan asennetta vain löytyy pelata nämäkin pelit pois.
Oulun Lipon ulkopeliä en enään haluaisi mollata, mutta kehuttavaakaan ei löydy. Se on surkeaa, ja joukkue ei kuulu superpesikseen. Jätetään tämä nyt vain tähän, koska Lippo ei taistele tänään voitosta.

TALLETA 30€ - SAAT 300 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Kunkkukasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 30 euroa ja saat 300 Gargantoonz ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ