su 05.08. klo 18:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Superpesis: Sunnuntain 5.8 valinnat | Uudet jaot

Ylempi jatkosarja
Seinäjoen JymyJussit-Joensuun Maila 18:00
Todelliset kiistakumppanit iskevät Seinäjoella yhteen tänään. Panoksena molemmilla joukkueilla otteluissa on oman sijansa varmistelu, matkalla kohti syksyn pudotuspelejä. Joukkueiden kaksi edellistä kohtaamista on venynyt jatkojen puolelle. Nähdäänkö tänäänkin 3 tunnin mittainen ottelu tarjoten katsojille viihdettä koko rahalla?
Kotijoukkueen sisäpelillä on ollut vaikeuksia, kun kärki ei ole Tuomas Raunion johdolla päässyt kentälle. Hanat ovat aina auenneet toiselle jaksolle, ja peli on lähtenyt rullaamaan sisällä. Potentiaalista lyöntivoimaa joukkueesta löytyy, kun pesät saadaan vain täyteen. Ehdoton ykköstykki on Juha-Pekka Vainionpää (111 lyötyä juoksua). Muita esiin nostattavia pelaajia on loukkaantumisten runtelema Ville Viita, ja numerolla neljä pelaava Atte Kontio. Kyseiset herrat ovat Jukkiksen takana tärkeitä sisäpelin tukipilareita. Huomioitavaa on, että joukkue löi runkosarjassa vähiten juoksuja päästäneelle Vimpelin Vedolle kahdessa ottelussa 27 juoksua.
Joensuun Mailan pelaamisen perustaso on tällä hetkellä korkealla. Sisäpeli ei ole sitä sarjan tykitystä vaan joukkue tekee voittoon tarvittavan työn. Kaksi kovaa päänahkaa mykistävillä suorituksilla joukkue on napsinut Sotkamon Jymyltä. Sisäpelissä huomio kiinnittyy kärkilyöntiprosentteihin, jotka ovat kärkipelaajilla nousseet sille tasolle, missä miesten pelaamiseen oletettiin olevan. Tänään sisäpelissä vaaditaan kärjeltä onnistumisia, ja ehkä jopa kakkoskärki täytyy löytyä. Juha Niemeltä (87 lyötyä juoksua) vaaditaan voittoon 3-5 lyötyä juoksua. Niemi ei ole viime otteluissa ollut alku kauden hurjassa iskussa, ja muut ovat joutuneet ottamaan ratkaisu avaimia kouraan. Jaksaako joukkue vielä tänään ilman ykköstykin onnistumisia?
Seinäjoen ulkopelistä ei oikeastaan ole mitään sanottavaa, koska se on ollut täysi kysymysmerkki. Viimeisimmässä ottelussa Vimpeliä vastaan joukkue luovutti ulkopelaamisensa suhteen ensimmäisellä jaksolla, ja turpaan tuli 28-1. Ulkopeli ei ole ollut enään sitä tiivistä taka kuviota, vaan joukkue joutui muuttamaan pelaamistaan vastustajien luettua Seinäjoen peliä. Toimisiko aseena Joensuuta vastaan ulkopeli kuvion muuttaminen? Seinäjoen ulkopelissä on pahoja on/off vaiheita, ja se aaltoilee liikaa, jotta joukkue napsisi täysiä pisteitä. Kotona kaikki on hyvin niin kauan kuin Joensuu ei puhkaise kenttää.
Joensuun ase iltaan on tiivis ulkopeli. Räpylä on kestänyt viime otteluissa erittäin hyvin. Tänään joukkue napsii ainakin pisteen ulkopelillään, koska omassa sisäpelissä Joensuulla ei ole paukkuja lähteä lyömään Seinäjokea vastaan. Seinäjoen lyönnit ovat painavia pelivireen sattuessa, joten Joensuu saa olla varuillaan ulkokentällä rajojen kanssa. Virheisiin ei ole varaa tänäänkään, ja ottelu on varmasti Joensuulle hyvä mittari syksyä varten, koska tässä voi olla joukkueet, jotka kohtaavat pudotuspeleissä toisensa.
Alempi jatkosarja
Haminan Palloilijat-Kankaanpään Maila 17:00
Tasainen vääntö on Haminan Vallikentällä luvassa, kun kauden aaltoilijat kohtaavat toisensa. Joukkueet ovat pelanneet vastakkain kaksi erittäin tasaista ottelua, joissa kotijoukkue on ollut aina vahvempi. Jatketaanko tänään samalla kaavalla?
Haminan sisäpeli on ollut hyvällä tasolla, kun sairastupa on tyhjentynyt, ja miehet ovat löytäneet omat paikkansa kaarelta. Tänään Haminalta vaaditaan rohkeaa, ja ennakkoluulotonta tekemistä Kankaanpäätä vastaan, jos joukkue haluaa ottaa pisteitä. Joukkueet ovat täysin samankaltaiset materiaaliltaan eli eroja ei materiaalissakaan synny. Hyvällä joukkue suorituksella pisteisiin on hyvät mahdollisuudet. Joukkueessa on hyvä henki tällä hetkellä, ja pisteitä sopii odottaa.
Kankaanpään hyvä vire sisällä on lasku suunnassa. Hyvistä otteista on valuttu taas sinne tutummalle tasolle, ja pelaaminen ei ole enään toiminutkaan. Miten käy tänään, kun itseluottamus olisi mahdollista palauttaa Haminan kustannuksella? Joukkue ei varmaan tänäänkään pysty 3 pisteen voittoa napsimaan, mutta joukkue voi kiusata kotijoukkuetta illan läpi. Viime aikaiset otteet huomioon ottaen sisäpelissä Kankaanpää on jäljessä kotijoukkuetta. Jokeri osasto voi kuitenkin yllättää hetkellä millä hyvänsä.
Molempien joukkueiden ulkopeli aaltoilee paljon, mutta Haminalla on selkeä etu kotikentästään, jos aurinko paistaa sopivasti Vallikentän takakenttä on sokaistu. Luvassa pitäisi kuitenkin olla sateinen keli. Haminan ulkopelissä on nähty hyviä, ja erittäin huonoja suorituksia. Heitot ovat aivan karmivia, koska pallo saatetaan heittää aivan, minne sattuu, ja vastustaja saa juoksuja ilmaiseksi. Tänään virheet pitäisi pystyä minimoimaan, ja luomaan henkeä ulkopelin kautta.
Kankaanpään ulkopeli on ollut kauden läpi kohtalaista. Nukahdukset lähes joka ottelussa piinaavat joukkueen pelaamista ulkokentällä. Vieraskentällä asenne voi olla myös peliin lähdettäessä hukassa, ja joukkueella on ollut hankalaa vieraskentillä. Hamina puolestaan on ollut hyvä omalla kotikentällään. Ulkopelaaminen joukkueilla menee aikalailla tasan, joten siinä ei ole suuria eroja.
Alajärven Ankkurit-Hyvinkään Tahko 15:00
Alemmassa jatkosarjassa näillä joukkueilla on hyvin erilaiset lähtökohdat. Kotijoukkue valmistautuu sarjapaikasta karsintaan, kun taas Hyvinkää yrittää pitää elossa toiveita playoff paikasta. Matkaa Tahkolla pudotuspelipaikkaan on 5 pistettä. Tänään kolme pistettä maistuisi varmasti, mutta onko kotijoukkue asiasta eri mieltä?
Kotijoukkueen sisäpeli on ollut viime otteluissa aivan karmivaa. Joukkue ei ole pystynyt luomaan kolmostilanteita, ja kun et saa miestä kolmos pesälle, et voi yksinkertaisesti tehdä juoksuja. Tänään en millään jaksa uskoa, että mikään muuttuisi. Joukkue on pelannut koko kauden erittäin huonoa pesäpalloa, lukuun ottamatta noin 5 ottelun hyvää vaihetta keskellä kautta. Tänään edes suuri parannus ei riitä, koska Tahko on joka osa alueella niin paljon edellä.
Tahkon sisäpeli on hieman hakenut itseään viime otteluissa, mutta mikä tärkeintä joukkue pystyy luomaan paljon kolmostilanteita. Ongelmat ovat siis kotiuttamisessa, mutta tänään ei juoksuja tarvitse lyödä kovinkaan montaa joukkueen ollakseen kiinni täydessä pistepotissa. Joukkueelta löytyy tulivoimaa, ja ottelu voi revetä täysin Tahkon saadessa vaihdetta päälle. Joukkueelle tämä ottelu on kuitenkin elintärkeä.
Alajärven ulkopeli on kuitenkin pitänyt otteluiden lukemat siedettävin, vaikka turpaan on tullut. Tänäänkään en jaksa uskoa, että Alajärven ulkopelaaminen tuottaisi Tahkon sisäpelille ongelmia. Porukassa motivaatio on kuitenkin pohjalla, ja joukkueelle ei ole mitään panosta ottelussa. Ankkureiden ulkopeli vuotaa tänään tasaiseen tahtiin, ja jälleen kerran kotijoukkue poistuu pukusuojaan pää painuksissa.
Tahkon ulkopeli on ollut kohtalaisen hyvää. Virheetöntä se ei ole, mutta palloja tarttuu räpylään enemmän kuin pomppii ulottumattomiin. Tahkolla on tänään mahdollisuus harjoitella ulkopeli kovempia otteluita varten, mutta asenteen tulee kuitenkin olla kohdallaan, jottei joukkue kerjää turhaan vaikeuksia itselleen. Tahko marssii tänään arvokkaaseen voittoon.
Naisten Superpesis
Porin Pesäkarhut-Tampere Manse PP 18:00
Pori onnistui viime ottelussa Manse PP:tä vastaan selättämään Tampereelaisen peikkonsa, mutta tänään Manse heiluttaa tahtipuikkoa. Pori luo ottelua kohden 12-15 kolmostilannetta, mutta tamperelaiset ovat pystyneet luomaan lähemmäs tai jopa yli 20 kolmostilannetta viimeisissä otteluissa. Varmuus mailan varressa on parempi, ja nämä pienet asiat kaatavat pisteet Tampereelle. Kärkilyöntiprosenteissa Porilla on hajontaa kärjen, ja peräpään välillä, kun taas vierailijoilla prosentit ovat tasaisemmat. Tasaisuus on illan avain.


TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ