Superpesis ti 17.07. klo 18:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Superpesis: Tiistai 17.7 | Lämmin keli jatkuu, jatkuuko "yllätykset"?

Alkuun ehdottaisin, että mikäli tänään tiistaina juuri sinun paikkakunnallasi pelataan pesäpalloa, ota jalat alle, ja mene katsomaan huikeaa suomalaista pesäpalloa upeassa säässä. Edes kerran kesässä täytyy käydä katsomassa, mitä paikallisilla pesillä tapahtuu. Betsi sisässä saat lisäjännitystä otteluun, ja voit jopa alkaa taputtamaan sekä pitämään ääntä paikallisessa katsomossa.
Kiteen Pallo-Koskenkorvan Urheilijat
Kotijoukkue on sarjataulukossa sijalla viisi, ja vierailijat ovat puolestaan sijalla seitsemän. Joukkueet kuuluvat siis äärimmäisen tasaiseen keskikastiin, ja Kiteen Rantakentällä onkin luvassa huikea ottelu, nimittäin ottelun häviäjä joutuu todelliseen taisteluun pudotuspelipaikasta. Edellinen kohtaaminen päättyi Koskenkorvan voittoon 1-0. Jatketaanko Kiteellä kauden kaavan mukaan?
Kotijoukkueen sisäpeli on toiminut viime otteluissa. Vaikka joukkue onkin Sami Partasen jälkeen suhteellisen nimetön niin viimekin ottelussa Sami-Kalle Varonen, ja Simo Rahunen yllättivät lyömällä kunnareita. Simo Rahunen paukutti heistä kaksi kertaa pallon maisemiin. Varosen pelaaminen numerolla viisi on ollut huonoa, ja viime pelin kunnari oli ennemminkin korvaus huonosta pelaamisesta muuten ottelussa. Ongelmia sisäpelissä on ollut pesien täyttämisen kanssa. Kärki ei ole päässyt helposti kentälle, ja kun Partanen ei pääse lyömään joukkue voi olla vaikeuksissa. Kossu pyrkii varmasti syömään kärjen pois.
Koskenkorvan sisäpeli on ollut Patrik Walhstenin, ja Juho Toivolan johdolla hyvää. Sisäpeliä helpottaa, että jokeri Markus Hallasuo tekee paluun kokoonpanoon, ja Juho Toivola pääsee omalle paikalleen numerolle neljä. Lisäksi sisäpeliä siivittää Veli-Pekka Yli-Hirvelä, jonka jalat ei tunnu hyytyvän kauden mittaan. Sisäpelissä Kossu on Kiteen kanssa samoilla linjoilla. Kärki täytyy saada kentälle, jotta juoksuja syntyy. Tyhmiin paloihin, ja merkki virheisiin ei ole varaa.
Kiteen ulkopeli on vuotanut hieman. Joukkue lyö lähes kymmentä juoksua per ottelu, mutta kolmen pisteen voittoja ei irtoa, koska omiin vuotaa samalla mitalla. Joukkueen täytyy ehdottomasti tiivistää pelaamistaan Sami Partasen takana, koska aina pallon ollessa Partasen takana vastustajat etenevät kentällä. Ulkopeli kuvio on varmasti kossun toimesta luettu, ja kossu pystyy löytämään ne reiät lyönneillään ellei Kitee paranna huomattavasti pelaamistaan ulkona.
Kossulla on myös ulkopelissä ollut pienoisia vaikeuksia, mutta ne ovat helposti korjattavissa. Viime otteluissa pallo on hieman poltellut ratkaisevissa paikoissa. Tänään täytyy vain löytää rentous, ja tiivistää napsun verran pelaamista. Ero Kiteeseen on huomattava, koska joukkueella ovat paremmat ulkopelaajat kauttaaltaan. Virheet on kuitenkin minimoitava täysin, jotta Kossun pistetili karttuu tänään.
Kossun kertoimet ovat siis selviä ylikertoimia, joten Kossun voittoa kannattaa lähteä pelaamaan joka muodossa. Kitee voi jakson vääntää, mutta materiaali etu, ja viime aikaiset otteet satavat kossun laariin. Toivotaan ettei ottelu ratkea läpilyöntiin vaan saisimme nauttia tasaisesta taistosta.
Pattijoen Urheilijat-Seinäjoen JymyJussit
Päivän toinen keskikastin ottelu pelataan Raahessa, Rännärillä. Pattijoen Urheilijat ovat sarjataulukossa sijalla kahdeksan, ja vierailija Seinäjoen JymyJussit sijalla kuusi. Kotijoukkue liitää tällä hetkellä kahden ottelun voittoputkessa, kun taas vierailijat ovat hävinneet neljä koitosta viidestä. Pystyykö kotijoukkue sulattamaan helteessä sarjan tämän hetkisen lyöjätilaston ykkösen Jukka-Pekka Vainionpään?
Kotijoukkueen sisäpeli on ollut kohdillaan viime otteluissa. Joukkueen vaihtopelaaminen Timo Kallion johdolla on upeaa katseltavaa. Kallion pomppu paukkuu rajojen sisälle, ja nousee korkealle. Joukkue pystyy luomaan kolmostilanteita, ja jokeri Ossi Meriläinen on alkanut saamaan palloa osumaan keski risuun, ja lähtenyt jahtaamaan muita jokereita lyöjätilastossa. Joukkue on äärinmäisen tasainen, ja jokainen kokee olevansa joukkueessa vahvassa roolissa. Sisäpeli on kunnossa, ja antaa aseet jopa kolmeen pisteeseen.
Seinäjoen sisäpelaamista ei voi oikeastaan verrata kotijoukkueeseen tällä hetkellä. Joukkueella on ollut suuria hankaluuksia luoda kolmostilanteita, kun miestä ei ole kolmosella lyöjätilaston ykköselle Jukka-Pekka Vainionpäälle ei ole mitään käyttöä. Joukkueen pitää löytää lääke miten pesät saadaan täyteen. Sitä ei varmasti helpota huonot otteet lukuun ottamatta Lippo ottelua, ja kotijoukkueen lento tällä hetkellä. Seinäjoki saa tehdä todellisen päivätyön ottaakseen pisteitä Raahesta matkaan.
Pattijoen ulkopeli on ollut sitä, mitä koko kaudelta on odotettu eli tiivistä. Joukkueen ongelma kaudella oli, ettei hyvä vire kestä koko ottelua, mutta joukkue on pystynyt pidentämään hyvää fiilistä ulkopelaamisessa entistä pidempään. Tänään vaaditaan täydet kaksi jaksoa hyvää Pattijokea. Seinäjoki täytyy saada turhautumaan siihen etteivät pesät täyty, ja mitä kauemmin Vainionpää ei pääse heilauttamaan mailaansa, sen paremmat mahdollisuudet joukkueella on voittaa ottelu.
Seinäjoen ulkopeli on ollut rikkonaista, ja sekään ei ole ollut yhtä hyvää kuin kotijoukkueella. Joukkueella on tullut paljon virheitä otteluissa, ja voitot ovat tulleet ykköstykin mailan puhumisella. Tänään ulkopeli ei vain riitä kotijoukkuetta vastaan, ja tuska sisäpelaamisessa heijastuu taas ulkopelaamiseenkin. Joukkue voi ilman virheitä ulkona kuitenkin taistella voitosta, mutta täysin virheetöntä peliä ei ole Seinäjokisilta nähty.
Kaksi äärimmäisen tasaista joukkuetta siis kohtaavat, mutta erot ovat pienet kotijoukkueen hyväksi. Nämä joukkueet ovat sarjataulukossa alempana, mitä ennakko rankingit osoittivat, mutta taistelu joukkueiden välillä on samankaltaista, kuten aikaisempina vuosina. Kotijoukkueen pelaaminen onkin paras ratkaisu, ottaen huomioon pienet seikat niin ulko- kuin sisäpelaamisessa.
Naisten Superpesis
Oulun Lipottaret-Lappeenrannan Pesä Ysit
Sarjataulukon sijalla 7 oleva Oulu, ja sijalla 10 majaileva Lappeenranta kohtaavat Oulussa. Naisten ottelut ovat olleet vähä juoksuisia, ja linja on tänään korkealla. Joukkueiden taso ei ole parasta sarjassa,sillä kärkilyönti prosentit ovat alhaiset molempien joukkueiden pelaajilla. Lyöjätilastoissa ei myöskään loista kummankaan joukkueen nimet korkealla, joten sekin puoltaa vähä juoksuista ottelua. Sarjataulukon häntäpään tiukalle kohtaamiselle sopiikin odottaa tasaista, ja tiukkaa kohtaamista, joten tämän kohteen voi ottaa talteen levollisin mielin.

TALLETA 30€ - SAAT 300 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Kunkkukasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 30 euroa ja saat 300 Gargantoonz ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ