ti 10.07. klo 18:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Superpesis: Tiistain 10.7 kierros | Lämmittääkö aurinko vanhatkin pelaajat?

Aurinkoinen kierros pelataan siis tänään tiistaina, ja pesäpallopiireissä onkin ollut puhetta, että lämmin keli nostaa juoksumääriä. Juoksuja varmasti näemme paljon jossain ottelussa, mutta kysymys kuuluu millä paikkakunnalla juoksujuhlat nähdään?
Haminan Palloilijat-Oulun Lippo
Ottelussa kohtaavat kaksi ennen kautta sarjataulukossa jämä sijoille odotettua joukkuetta. Sieltä joukkueet löytyvät sijoilta 13 ja 14. Eroa kuitenkin joukkueiden välillä 16 pistettä kotijoukkueen hyväksi. Kumpi joukkue heiluttaa tahtipuikkoa jumbo-ottelussa?
Haminan Palloilijoiden sisäpelissä on alkanut tapahtumaan viime otteluissa muutosta, kun Juha Toikka palasi kokoonpanoon. Viime ottelussa kuitenkin aavistuksen parempi ilme murtui täysin Sotkamon Jymyä vastaan, ja tuntui, että Haminan joukkue ei kuuluisi tähän sarjaan. Lippoa vastaan joukkueella on mahdollisuus näyttää, että joukkue on parempi kuin vierailijat.
Oulun Lipon kaudesta ei ihmeitä ole tarvinnut odotella. Joukkue on hölmöillyt sisäpelissä urakalla. Pesiä joukkue ei tahdo millään saada täytettyä, ja kun pesät ovat täynnä ainut lohtu on Marko Pelkosen ja Jouni Mäen sivallukset. Muut eivät ole osoittaneet minkäänlaista sisua mailan varressa. Ja Pelkonen ei ole tänään mukana vieraspeli reissulla joten osaaminen on todella suppeaa.
Haminan ulkopeli on ollut murhetta hyvän alkukauden jälkeen. Kuvio tuntuu olevan illasta toiseen liian syvällä, ja kentällä on ilmaista tilaa paljon. Pystyykö Lipon kaltainen joukkue hyödyntämään tämän tilan, ja saamaan muutamien pelaajien avulla jakso voiton? Se jää nähtäväksi.
Jos Haminan ulkopeli on ollut huonoa, niin on ollut myös Oulun. Käsittämättömiä räpylävirheitä tulee illasta toiseen. Parannusta on turha odottaa, koska sitä parempaa Lippoa ei ole kauden aikana nähty. Nyt kumminkin huonollakin pelillä voi saumaa saada, kun vastassa ei ole myöskään häävi joukkue.
Pattijoen Urheilijat-Kiteen Pallo
Sarjan keskikastiin kuuluvat joukkueet iskevät yhteen Miiluareenalla. Pattijoki on sarjataulukossa sijalla 9, ja Kitee puolestaan pykälää ylempänä sijalla 8. Onko luvassa pitkä, ja tasainen ottelu tärkeistä pisteistä?
Pattijoen sisäpeli on osoittanut sen mitä kyseisellä rosterilla voi olettaa. Se on laajaa keskikastiin kuuluvaa rohkeaa peliä. Joukkueessa jokainen voi nousta esiin, ja kaikki saavat vastuuta. Joukkue tekee illasta toiseen voittoon tarvittavan juoksumäärän. Suurempi huoli on, pitääkö joukkueen ulkopeli?
Kiteen sisäpeli on myös osoittanut oman vaarallisuutensa paikoitellen. Joukkue on hyvin samankaltainen kuin kotijoukkue. Ratkaisijoita ei ole yhtä paljoa, mutta tasaisuutta löytyy. Laaja joukkue peli mailan varressa on hyvä asia keskikastin joukkueelle. Riittääkö sisäpeli kuinka moneen pisteeseen?
Pattijoki on osoittanut, että kun ulkopelaaminen pitää niin joukkue on vahva. Viime otteluissa lukuunottamatta Hamina peliä, joukkue on pystynyt pelaamaan tiivistä ulkopeliä. Tiivis ulkopeli, ja hyvä flow näyttää kuitenkin kestävän vain osan pelistä. Onko joukkue saanut ulkopelin todella tiiviiksi kahden jakson ajaksi, kuten Hyvinkää peli osoitti. Jos joukkueen ulkopeli pitää 3 pistettä jää ehdottomasti kotijoukkueelle.
Kiteen Pallon ulkopeli on ollut paikoitellen myös tiivistä, ja hyvää. Ulkopelillä joukkue pystyi horjuttamaan Kouvolan Pallonlyöjiä ansaitusti. Tänään ulkopelin täytyy jatkua samanlaisena, ja virheisiin ei ole varaa. Kotijoukkue kokeilee joka ottelussa kotikentällään kakkosjatkeelle lyöntiä, ja jos nukahdus tapahtuu jaksovoitto karkaa käsistä.
Kankaanpään Maila-Seinäjoen JymyJussit
Kankaanpää löytyy sarjataulukosta sijalta 11 ja Seinäjoki puolestaan sijalta 6. Kankaanpään ei pitäisi tuottaa pelillisesti päänvaivaa vierailijoille, mutta yllätyksiin on toki mahdollisuus.
Kotijoukkueen sisäpeli on ollut samalla tasolla muiden sarjataulukossa alempaan sarjaan sijoitetuilla eli todella kapeaa. Petteri Kortelainen on lyönyt joukkueesta eniten juoksuja (30). Se ei ole joukkueen ykkösjokerilta kovinkaan paljoa. Joukkueiden muiden pelaajien kärkilyöntiprosentit huitelevat alimmillaan jopa 30% luokkaa, ja se on todella huolestuttavaa joukkueen kannalta. Sisäpeli ei todellakaan ole joukkueella kunnossa.
Seinäjoen sisäpeli näytti Joensuun mailaa vastaan, että kyllä eteläpohjalaiset pelata osaa. Yksi mies oli jälleen kerran timanttia, sitä samaa mitä koko kausi ollaan totuttu näkemään. Jukka-Pekka Vainionpää (87 lyötyä) pelaa todella hienoa pesäpallo kautta. Positiivista Seinäjoen pelaamisessa kuitenkin oli luotujen kolmostilanteiden määrä. Niitä tuli viime otteluun 19. Seinäjoki on selvästi selättänyt ongelmat vaihtopelaamisessa. Tämä lupaa loppukaudelle hyvää.
Kankaanpään ulkopeli on ollut murheellista. Illasta toiseen välejä ulkokentältä löytyy, ja vastustajat juhlivat. Pallo myös välillä polttaa räpylässä, mutta tuntuu, että ulkopeli kuvio ei yksinkertaisesti toimi. Muutosta tähän ei ole näkyvissä, kun todella paljon parempi joukkue tulee tänään vastaan.
Seinäjoen ulkopeli olisi voinut olla kauden aikana parempaakin. Nuori joukkue ei ole onnistunut tukkimaan ulkokenttää niin tiivisti kuin yleisö olisi toivonut. Seinäjoki on kuitenkin ottanut virheistä oppia, ja parantaa peliään syksyä kohden. Onko Seinäjoesta syksyllä haastajaksi jollekin todella kovalle joukkueelle?

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ