ti 14.08. klo 17:30

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Superpesis: Tiistain 14.8 valinnat | Syksyinen tuulahdus

Ylempi jatkosarja
Ylemmässä jatkosarjassa tilanne on erittäin mielenkiintoinen, kun ylemmässä jatkosarjassa pelataan kolme erittäin maukasta kamppailua. Näistä kolmesta kamppailusta ei voi suositella katsomaan vain yhtä, koska kaikissa tilanne on erittäin mielenkiintoinen. Taistelua tärkeistä sarjataulukon sijoista ja henkisen niskalenkin ottamista vastustajasta syksyn pelejä ajatellen.
Vimpelin Veto-Joensuun Maila
Vimpelin Veto jahtaa runkosarjan voittoa ollessaan sarjakärki Kouvolaa pisteen perässä, mutta Joensuu tulee Saarikentälle erittäin kovassa pelivireessä. Joensuulle ottelu on sarjataulukossa panokseton, mutta joukkue tulee varmasti antamaan kentälle kaikkensa, koska tässä Joensuu voi ottaa Vimpelistä henkisen yliotteen pudotuspeleihin. Joensuu ei myöskään varmasti halua hukata upeaa virettä. Vimpeli puolestaan jahtaa silmät kiiluen sitä runkosarjan voittoa ja haluaa pitää saldon kirkkaana.
Vimpelin Vedon sisäpelissä on ollut kaasu lattiassa viime otteluissa. Viimeiseen viiteen otteluun ottelua kohden on syntynyt 19,4 juoksua. Koko kaudella joukkue on takonut 15,3 juoksua ottelua kohden. Tilastot ovat kovia, mutta vaikeutuuko pelaaminen, kun vastaan asettuu kovassa liidossa oleva Joensuun Maila? Vimpelin tähtisikermä on laaja ja joukkue painaa jokaisessa ottelussa vastustamattomia lyöntejä väliin. Tänään kolea keli voi tuoda oman mausteensa sisäpeliin, mutta tilastoja ja viime aikaisia otteita katsellessa Vimpeliläisten jakso voitto tuntuu varmalta ajatukselta.
Joensuun Maila on ollut iskussa viime otteluissa. Sisällä oli nihkeämpi vaihe kunnes viime ottelussa Koplan pakka sekosi täysin toisella jaksolla ja Joensuu paineli menojaan. Tänään Joensuu joutuu taas kovan testiin, joten joko bensa loppuu? Nämä ovat tärkeitä pelejä syksyä varten ja pronssi mitaleja Joensuulaisilta löytyy riittämiin. Vaikka tosipelit pelataankin syksyllä antaa tämän illan peli paljon osviittaa tulevasta. Joensuun vaihtopelaaminen oli Koplaa vastaan helpon näköistä, kun kone saatiin käyntiin. Jokeri osastolla on kolme erittäin taitavaa maila taituria, joiden varaan kotiutuksia voi laskea.
Vimpelin ulkopelissä jokainen on päässyt takaisin omaan rooliin lukkari Janne Heimosen palattua rosteriin viime ottelussa. Tänään Vimpelin ulkopeliltä kaivattaisiin kahden jakson ajan ehjä suoritus. Ulkokenttä on meinannut kumminkiin vuotaa aikaisemmissa otteluissa ja läpilyöntejä Saarikentällä ollaan nähty. Tänään joukkueen täytyy ensinnäkin koittaa saada takatilanteisiin paloja alle ja tukkia läpilyönnit. Joukkue pystyy hyvällä ulkopelillä kairaamaan 2-0 voiton, mutta jos ulkokenttä vuotaa hetkenkään näemme pitkän ottelun.
Joensuun ulkopeli on ollut kahdessa viime ottelussa täyttä rautaa. Joukkue on päästänyt kahteen otteluun juoksun per ottelu ja se lämmittää varmasti Joensuun pelinjohtaja Petri Pennasta. Joensuun ulkopelaajilta on nähty kovia suorituksia. Esiin täytyy nostaa Iiro Kuosa ja Tuomas Jussila. Miehet ovat erittäin hyvässä ulkopeli vireessä ja näyttävät, että syksyllä näihin miehiin kannattajat voivat luottaa. Jussila on tänään valitettavasti sivussa. Tänään ulkopeli joutuu kuitenkin kovimpaan mahdolliseen testiin. Nyt ottelu ruuhka alkaa ikävä kyllä näkyä jo Joensuulaisten pelaamisessa ja keskittyminen herpaantuu. Ulkopelissä joukkue joutuu antamaan ainakin jakson verran siimaa.
Kouvolan Pallonlyöjät-Sotkamon Jymy
Kouvolan peli ailahtelee tällä hetkellä ja joukkue on valahtanut kolmen ottelun mittaiseen tappio putkeen. Joensuussa nähtiin totaalinen jäätyminen ja joukkueen peruspelaamisen taso tippui todellakin pohjamutiin. Sotkamon Jymy sen sijaan on korjannut otteitaan pelillisesti verrattuna muutama peli sitten nähtyyn huonoon jaksoon. Tänään Koplalla on kotiyleisön edessä suuri näytön paikka. Jymy sen sijaan matkustaa pelipaikalle uusi hieno maalipinta bussissaan ja lähtee rennommista asemista pelaamailemaan illan otteluun.
Kouvolan sisäpeli on takunnut viimeisen kolmen ottelun ajan. Lyöntiratkaisut ovat olleet välillä aivan järkyttäviä ja pallo ei ole vain painunut väliin. Tänään kosteahko keli tuo pompun nostamisesta myös vaikeampaa. Kouvolalla painetta riittää ja jokaisella miehellä riittää mietittävää. Korhosten taistossa Juha Korhonen haluaisi varmasti saada onnistumisia tilille. Korhosen onnistumisille vaadittaisiin ensiksi joukkue kavereilta pesien täyttämistä. Kore ei ole ollut parhaassa terässä viime otteluissaan päästessään purkamaan ajolähtöjä.
Sotkamon Jymyn sisäpeli on alkanut taas palata siihen suuntaa, mikä on sitä tuttua Sotkamoa. Vaihto pelaamisessa taso on noussut huomattavasti ja esimerkiksi Topi Korhosen vaihto työskentely on tällä hetkellä upeaa katseltavaa, mutta Topi on jostain syystä pois kokoonpanosta. Korhosten taistelun toinen osa puoli Roope Korhonen on ollut virka veljeään paremmassa tikissä viime otteluissa. Korhosten taistelussa jaot ovat muutenkin epäreilut, kun Sotkamolla on kokoonpanossa tänään kolme Korhosta. Sotkamo on ollut raikkaampi sisällä, mutta tänään haaste on kova, vaikka vastustaja on ollut alavireinen. Tähän täytyy listätä, että Jymyllä on ollut vieraskentillä vaikeuksia saada hommaa käyntiin. Aivan ykkös kokoonpanolla Sotkamo ei ole reissuun lähtenyt, mutta kerroin on todella kova.
Kouvolan ulkopelillekkään ei voi ruusuja jaella. Pelaaminen on ollut aika ajoittain erittäin huonoa viime aikoina ja lukkari Janne Kivipellosta näkyy hermostuneisuus. Syötöt eivät ole yhtä vaikeita kuin vaikkapa 5 peliä sitten ja heitot ovat huolimattomia. Nämä ovat erittäin pieniä tekijöitä, mutta suuressa kuvassa ratkaisevia. Kouvolan ulkopelaamisessa merkit olivat viime ottelussa ensimmäisen jakson jälkeen aivan sekaisin. Tänään sähellystä ei saisi tapahtua, mutta valoa ei tunnelin päässä, ainakaan allekirjoittaneen papereissa. Itseluottamuksen pitäisi olla kunnossa kohti syksyä ja nyt on korkea aika nostaa sitä.
Sotkamon ulkopeli on parantunut kauden edetessä. Vieläkään se ei ole mestarin arvoista, mutta syksyyn on vielä pitkä matka. Tänään ulkopeliltä vaaditaan ehjä suoritus ja tärkeitä paloja täytyy napsia. Sotkamolla on tänään helppo lähteä ottelun alusta tallaamaan Kouvolan itseluottamusta. Alkuun muutama palo ja homma helpottuu taatusti. Sotkamon suhteen odotukset ovat suuret ja nyt on todellinen paikka iskeä Kouvola maanrakoon, mutta kokoonpano aiheuttaa huolta. Lukkari Toni Kohosen puuttuminen kokoonpanosta vaikuttaa varmasti ulkopelaamiseen.
Pattijoen Urheilijat-Seinäjoen JymyJussit
Illan kotijoukkueen pelaaminen on tällä hetkellä suvanto vaiheessa ja illan kunto on pienoinen kysymysmerkki. Vierailijat Seinäjoelta puolestaan tulevat otteluun 5 ottelun tappio putkessa. Pystyykö Seinäjokiset palaamaan voittojen tielle?
Pattijoella sisäpelissä miettimistä on erittäin paljon. Kärjellä on ollut suuria vaikeuksia kentälle menossa ja ilman miestä kolmosella on hankala napsia pinnoja. Ja toinen ongelma on siinä, kun mies on kolmosella niin kotiuttaminen takkuaa myös. Viime ottelussa joukkue oli Timo Kallion mukaan höntsäilemässä ja polttamassa kaloreita, joten peliin syttymisestä ei ollut tietoakaan. Tänään tuollaiseen ei ole varaa mikäli Pattijokiset haluavat nousta sarjataulukossa Seinäjoen ohi. Joukkue on pitänyt palaveria ja pelaaminen varmasti paranee kotikentällä. Kysymys kuuluukin riittääkö materiaali? Kunnollista etenijä jokeria ei ole ja jokeri osastolla kotiuttaminen tahtoo levätä Ossi Meriläisen harteilla.
Seinäjoen sisäpeli on myös hakenut muotoaan. Kokoonpanoa on muuteltu ja Seinäjoen pelaaminen on aaltoillut samaan tahtiin. Seinäjoen sisäpelissä tökkii kolmostilanteiden luominen eli vaihto pelaamisessa jokin kiikastaa. Viime ottelussa kolmostilanteita tuli mukava määrä, mutta palkintoa joukkue ei saanut silti. Tänään vastassa on hyvä ulkopeli joukkue ja viimeksi Seinäjoki oli Raahessa helisemässä. Jukka-Pekka Vainionpää on pimennetty Pattijoen lukkari Topi Kososen taidoilla todella hyvin aikaisemmissa kohtaamisissa. Joukkue tarvitsee tänään jokaisen panoista, joten Jukkikselle paikan tullessa pitäisi pallon osua keskirisuun.
Alemman jatkosarjan otteluita en suosittele pelaamaan, koska niissä ei enään ole panosta. Kitee on varmistanut paikkansa pudotuspeleissä. Oulu putoaa ensi kaudelle Ykköspesikseen, Hamina ja Alajärvi karsivat varmuudella sarjapaikastaan ensi kaudelle. Kankaanpää,Imatra ja Hyvinkää hakeavat sijoituksiaan turvassa säilyttäen sarjapaikan ensikaudelle, mutta näissä otteluissa asenteesta ei ole varmuutta, joten turhia riskejä ei kannata ottaa.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ