ti 24.07. klo 18:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Superpesis: Tiistain 24.7 kierros | Makeaa mahan täydeltä

Joensuun Maila-Kouvolan Pallonlyöjät
Kaksi äärimmäisen kovaa joukkuetta iskevät yhteen Joensuun Kerubi stadionilla. Illan kotijoukkue Joensuun Maila löytyy sarjataulukosta sijalta 3, ja vierailijaksi asettuu sarjakärki Kouvola. Kohtaamisesta voi odottaa erittäin juoksu rikasta, kahden huikean pesäpallo joukkueen kohtaamista. Takatilanne pelaaminen tulee tänään korostumaan ottelussa. Lähtevätkö pisteet Kouvostoliittoon vai ottaako kotijoukkue ison päänahan?
Joensuun Mailan sisäpeli on ollut viime koti otteluissa kohdallaan, toki vastustajat eivät ole olleet parhaat mittarit, mutta hyvä pelaaminen on hyvää pelaamista. Joensuun kärki on alkanut onnistumaan kentälle menossa, joten se on selitys, miksi joukkueen pelaaminen on alkanut näyttää raikkaammalle. Kotiuttamisessa Juha Niemi (79 lyötyä) on ollut pienemmässä roolissa viime otteluissa, kun muut ovat alkaneet ottaa sitä vastuuta. Sisäpelissä Joensuun täytyy kuitenkin keskittyä takatilanne pelaamiseen.
Kouvolan sisäpeli on ollut koko kauden todella mykistävää. Tuntuu, että joka ottelussa joukkue pääsee yrittämään kotiuttamista todella helposti. Se on ollut lähinnä kivitalon korkuisten pomppujen ansiota, mutta mitä joukkue keksii tänään, kun Joensuun uusituissa puitteissa pomppu ei nouse? Tämä tuo huomattavasti vaikeuksia Kouvolan pelaamiseen, mutta uskon, että joukkue on ottanut tämän huomioon, ja treeneissä pomput on jätetty vähemmälle. Onnistuuko muutos vaihtopelaamisessa kuitenkaan lennosta? Kolmostilanteita saataessa joukkue saa miestä kotiin, koska Kouvolan koko joukkue on sellaisessa liekissä Juha Korhosen (107 lyötyä) johdolla.
Joensuun ulkopeli on parantunut huomattavasti viime otteluihin. Joukkueen pelaaminen on ollut tiiviimpää kuin koko kaudella. Ikävästi joukkue joutuu pelaamaan ilman toista koppariaan Lauri Kivistä. Kivisen korvaa Ville Posti, joka joutuu tänään hurjaan pommitukseen, koska Posti ei ole varmin pelaaja tontilla, ja kauden alla pelejä on kertynyt vain kuusi. Joensuun lukkari Juha Puhtimäki on tänään kovan paikan edessä. Tänään Puhtimäen täytyy nollata monta lyöjää, jotta Joma taistelisi pisteistä, mutta Putte pystyy tähän aivan varmasti. Ulkopeli joutuu tänään testiin, mutta sieltä löytyy pelaajia, joita kärsii kokeilla.
Kouvolan ulkopeli on ollut koko kauden hyvää, kuten sarjakärjeltä sopii odottaa. Kouvolan ulkopeli kuvio liikkuu jatkuvasti, ja tekee lyömisestä todella hankalaa. Juho Hacklin on ollut kopparin tontilla todella kovassa liekissä. Lukkareiden taistossa Janne Kivipelto ei häviä yhtään Puhtimäelle. Kivipelto on ollut todella hyvässä vireessä, ja pystyi nollaamaan Sotkamon huippu miehistön suorituksia. Tänään ulkopelissä pieni etu on mielestäni Kouvolalla, ja se siivittääkin Kouvostoliittoon enemmän pisteitä.
Sotkamon Jymy-Kiteen Pallo
Hiukassa kohtaavat tänään sarjataulukossa sijalla 4 oleva kotijoukkue, ja Kiteen Pallo tulee antamaan haasteen sijalta 7. Kitee tarvitsee ottelusta pisteitä, koska he ovat viimeisellä sijalla matkalla ylempään jatkosarjaan. Takana pisteen päässä hengittää jo seuraava joukkue. Pystyykö Jymy palaamaan omalle tasolleen Kouvolan reissun jälkeen vai ottaako tasainen puuskuttaja Kiteen Pallo pisteitä matkaan?
Sotkamon Jymy pelasi rikkonaisella miehistöllä Kouvolassa, ja ei pystynyt löytämään aukkoja Kouvolan ulkokentästä. Tänään olisi tarjolla kova haaste, koska Kiteen pelaaminen on ollut hyvällä tasolla. Kotonaan Jymyllä on mahdollisuus palata perustasolle, ja kerätä itseluottamusta kohti syksyä. Tänään Topi Korhoselta vaaditaan ehdottomasti parempia suorituksia vaihtolyönneissä. Vaihtolyöntien ollessa kunnossa joukkue antaa sisäpelillään mahdollisuuden voittoon.
Kiteen Pallon sisäpeli on ollut todella kovaa. Joukkue on pystynyt tiukoissa paikossa lyömään palloa väliin, ja saanut napsittua pisteitä. Tänään suuressa roolissa on varmasti vierailla myös vaihtopelaaminen. Joukkueen on saatava Sami Partaselle, ja Samu-Kalle Varoselle pesät täyteen, jotta joukkue saa juoksuja aikaiseksi.
Sotkamon ulkopeli epäonnistui Kouvolassa, koska Kouvola puhkoi Jymyn ulkokenttää muutamaan otteeseen. Tänäänkään nukahduksiin ei ole varaa, koska Kitee on usein varmistanut jakso voiton arvaamattomalla läpi lyönnillä. Tänään pelaamiseen pitäisi kuitenkin olla helpompaa, ja rohkeampaa Jymyn ulkokentältä.
Kiteen ulkopelin joutuu tänään todelliseen testiin. Viime otteluissa se on ollut hyvää, mutta nyt vastustaja kovenee pari napsua. Pystyykö joukkue pitämään ulkopelin tiiviinä, ja napsimaan edelleen lyönnit kopeiksi, vai alkaako räpylässä jo polttaa. Joukkueella on varmasti hankalaa pitää ulkopeli tiiviinä kaksi jaksoa, joten uskon vahvasti, että ulkopelaaminen repsahtaa jossain vaiheessa.
Seinäjoen JymyJussit-Koskenkorvan Urheilijat
Etelä-Pohjanmaan derbyssä näemme kiivaan taiston, jossa nähdään varmasti myös tunteita joukkueiden välillä. Kotijoukkue Seinäjoki löytyy sarjataulukosta sijalta 6, ja vierailija Koskenkorva sijaa ylempää. Joukkueet taistelevat elintärkeistä pisteistä ajatellen syksyn pudotuspelejä. Jatkuuko Kossun huikea vire?
Seinäjoella on ollut hankalaa omassa sisäpelissään niin Alajärvellä, kuin Pattijoella. Joukkueen ykköstykki Jukka-Pekka Vainionpää on ollut todella vaisu, ja pelejä katsoessa näkyy selvästi, että miestä vaivaa jokin. Joukkue on muutenkin ollut sisällä todella huono. Kolmostilanteiden purku, ja väärät lyönti ratkaisut ovat melkein kostautuneet joukkueelle, mutta hyvä ulkopeli on säästänyt joukkueen katastrofilta.
Koskenkorvan sisäpeli on ollut hyvää viimeisissä otteluissa, ja joukkue on puhunut katsojat puolelleen. Todella hyvää pesäpalloa sisällä, ja mikä parasta joukkue on muunnellut kokoonpanoaan, ja homma on toiminut yhä. Pääkotiutus vastuu on Patrik Wahlstenilla, ja Markus Hallasuolla. Nämä miehet ovat onnistuneet tehtävässään erinomaisesti. Miten käy Seinäjoen syvää ulkopeli kuviota vastaan?
Seinäjoen ulkopeli on ollut erinomaista, ja syy siihen on ollut syvä ulkopeli kuvio. Joukkue miehittää takakentän todella tiiviiksi, joten joukkuetta vastaan juoksuja on tehty lähinnä näppilyönneillä. Tänään kuviota täytyy varmasti hieman jo muuttaa, koska vierailijat pystyvät jo lukemaan tämän. Tiivis ulkopeli on Seinäjoen ase tänään, mutta riittääkö se tylsyttämään Koskenkorvan hyökkäyksen.
Jos tiivis ulkopeli on kotijoukkueen vahvuus, ja ase niin samaa ei voi sanoa vierailijoista. Ulkopeli ei ole kestänyt kokonaista ottelua, ja joukkue on hukannut jaksoja huonolla ulkopelillä. Joukkueelta on yleensä nähty puolet hyvää ulkopelaamista, ja vastaavasti puolet huonoa. Onnistuuko joukkue kuitenkin jo vähän paremmin tilkitsemään reiät, kun vastaan asettuu epävireessä mailaa soittava Seinäjoki?
Imatran Pallo-Veikot-Alajärven Ankkurit
Alajärvi on ollut Imatralle hankala vastustaja aina. Onnistuuko Imatra tänään selättämään peikon, ja lähtee jahtaamaan viimeistä pudotuspelipaikkaa. Imatra on sarjataulukossa sijalla 12, ja Ankkurit puolestaan sijaa alempana, Imatralla on vielä mahdollisuus välttää putoamiskarsinnat, ja jopa lähteä jahtaamaan sijaa kahdeksan. Alajärvi on sen sijaan suuremmalla todennäköisyydellä joutumassa karsimaan sarjapaikastaan.
Imatran sisäpeli on ollut hyvää yhden henkilön rummuttamana. Jere Dahlström on lyönyt kaudella 76 juoksua, ja johtaa ylivoimaisesti Imatran lyöjätilastoa. Imatran sisäpelaaminen on muutenkin ollut erinomaista suhteutettuna sijoitukseen. Joukkue oli lennossa, mutta huonojen otteluiden putki katkaisi sen lennon. Nyt joukkueen otteet ovat taas parantuneet, ja joukkue taistelee varmasti viimeiseen asti voitosta.
Alajärven sisäpelissä ei ole kehuttavaa. Seinäjokea vastaan kotona joukkue esitti häpeällisen esityksen luotuaan 4-kolmostilannetta. Se on järkyttävän vähän, ja en usko joukkueen ihme parannukseen tänään. Joukkueessa on kaudella kuohunut, ja esitykset ovat myös vaihdelleet. Tänään joukkue voi roikkua mukana Sami Mikkolanahon yksilö suorituksilla.
Imatran ulkopeli on ollut hyvää, lukuun ottamatta lukkari pelaamista. Ville Liukku syöttää edelleen 0-tilanteissa liikaa vääriä syöttöjä. Tänään ulkopelillä pitäisi olla mahdollisuus palautella itseluottamusta, ja pallollista varmuutta. Joukkueelta on todella paljon nähty harhaheittoja, mitä tänään ei kaivata.
Alajärven ulkopelaaminen on ollut kaudella ainut asia, mille joukkueen kohdalla on voinut välillä hymyillä. Välillä joukkue on kiusannut vastustajia hyvällä ulkopelillä, mutta enemmän on toki niitä pelejä, missä kenttä on vuotanut kuin seula. Tänään joukkueen pitäisi venyä paljon, mikäli he haluaisivat pisteitä mukaan bussimatkalle.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ