Superpesis ti 26.06. klo 18:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Superpesis: Tiistain 26.6 kierroksen poiminnat | Ennakkosuosikit jyllää

Oulun Lippo – Imatran Pallo-Veikot
Sarjan loppupään taisto Oulun Raksilassa tulee olemaan tiukka ja vähä juoksuinen. Joukkueet ovat ansaitusti viimeisillä sijoilla sarjataulukossa, koska joukkuieden pelilliset otteet ailahtelevat niin ulkopelissä kuin sisäpelissä. Aurinkoisessa raksilassa nähdäänkin vähäjuoksuinen taisto.
Kotijoukkue on nuori ja kokematon. Illasta toiseen joukkue maksaa oppirahoja välillä taistellen välillän pelaten täydellisiä ohi pelejä. Tällöin lukemat ovat olleet rumat. Joukkueen ulkopelissä räpylä ei yksin kertaisesti kestä. Sisälläkään peli ei kulje ja hyviä lyöntejä väliin ei nähdä. Huonosta sisäpelistä kertoo, että joukkueen parhaalla lyöjällä Jouni Mäellä on yksitoista lyötyä juoksua. Se on huolestuttavan vähän.
Imatran Pallo-Veikot ovat pystyneet kauden aikana sisäpelissä osoittamaan parempia eleitä kuin illan kotijoukkue. Viime ottelussa Pattijoen Urheilijoita vastaan nähtiin, että kun joukkueen pääkotiuttaja Jere Dalhström ei onnistu mailan varressa, joukkue ei pysty haastamaan vastustajiaan. Suurin ero joukkueiden lyöntipelissä on, että Pääkotiuttaja Dalhströmillä on kuitenkin 32 lyötyä juoksua tilillä. Tämä kertoo siitä,että kun lyönti Jerellä sattuu kohdalle niin Oulun Lippo vapisee. Suurin kysymys peliin lähdettäessä on onko Jerellä nälkää? Muut pelaajat eivät ole mailan varressa roolia ottaneet.
Joukkueen ulkopeli on Lipon kanssa samalla tasolla, mutta suurin ongelma lienee lautasen äärellä. Selkeää ykköslukkaria ei ole ja tämä tuo joukkueen ulkopeliin epävarmuutta. Viime ottelussa vastustaja sai kävellä väärien myötä kolme kertaa kotiin. Ulkopelin tiivistämistä kaipaa kumpikin joukkue.

Joensuun Maila-Pattijoen Urheilijat
Joensuun Kerubi Stadionilta ei moni joukkue ole poistunut pisteiden kanssa. Ainoastaan Kitee ja Vimpelin Veto on poistunut Kerubilta voittajana, mutta nekin voitot on nähty vasta supervuoroparissa. Kotijoukkue tuntuu viihtyvän omalla stadionillaan ja uusi kenttä vaatii vierailijoilta aina totuttelua. Puitteet ovat Joensuussa todellakin viimeisen päälle ja tiistaina aurinko tuntuu suosivan myös Joensuussa. Tietääkö tämä paljon juoksuja?
Kotijoukkueen kotisaldo on mahtavaa luettavaa. Joukkueen kolmesta viimeisestä pelistä on tullut 1 voitto ja 2 tappiota. Tappiot tulivat Kiteelle ja Vimpelille, joista etenkin Vimpeli tappio ei hätkäytä. Joukkueen pääkotiuttaja Juha Niemi eli myös pientä suvantovaihetta tappiopeleissä, mutta mies näytti viime ottelussa viidellä lyödyllä juoksulla,että hän on todellakin selvittänyt vaikeudet. Joukkue elää onnistumisista ja Niemen rooli on tärkeä. Mies on paukuttanut 42 lyötyä juoksua.
Joensuun ulkopeli on ollut hyvää, mutta ailahduksiakin on nähty. Juha Puhtimäki lautasen äärellä näyttää varmoja otteita ja johtaa ulkopeliä. Ulkopelin peruspiirteet on kunnossa kumminkin ja joukkue lähtee otteluun vahvana ennakkosuosikkina.
Vierailijat Pattijoen Urheilijat ovat mielenkiintoinen joukkue. Sarjan keskikastiin kuuluva joukkue on nimetty kärkijoukkueiden haastajaksi. Sitä Pattijoki ei ole pystynyt tekemään,koska otteet ovat vaihdelleet rajusti. Välillä joukkue pelaa loistavaa pesäpalloa ja välillä taas todella huonoa. Tähän otteluun täytyy nostaa esiin, että Pattijoen vaihtaja Timo Kallio ei pysty hyödyntämään patenttilyöntiään, korkeaa pomppua, koska pomppu ei Kerubin uudesta kentästä nouse. Tämä tuo ongelmia varmasti Pattijoen sisäpeliin. Kallio pelaa myös ensimmäistä kertaa viime kauden seuraansa vastaan. Sisäpelissä joukkue osaakin yllättää, koska joukkue pelaa kahdella kärjellä ja joukkue on tasainen. Pääkotiutus vastuu on kumminkin lyöjäjokereiden Ossi Meriläisen ja Jari Törmäsen vastuulla.
Ulkopelissä ehdoton maestro on Topi Kosonen. Kosonen ei tee lautasen äärellä virheitä ja johtaa esimerkillään ulkopeliä. Muuten ulkopelissä on ollut nuhtelemista, koska kakkosraja ja kopparit ovat vuotaneet. Kakkosrajasta ja jopa koppareiden takaa pallot ovat karanneet läpi. Tästä Juha Niemi yrittää päästä nauttimaan. Pattijoen on oltava valmiina ulkokentällä nollaamaan Joensuun yritykset. Jos ulkopeli pitää niin Pattijoki on potentiaalinen haastaja Joensuun illassa.

Hyvinkään Tahko- Kiteen Pallo
Joukkueet löytyvät peräkkäisiltä sijoilta sarjataulukossa. Hyvinkää sijalta 7 ja Kitee sijalta 8. Hyvinkäällä tullaan näkemään kiivas taisto tärkeistä pisteistä. Mennäänkö illassa jatkoille asti hakemaan ratkaisua vai lyökö kotijoukkue taululle murskalukemat vieraiden jäädessä ihmettelemään?
Kotijoukkueen saldo viime peleistä on upea neljä voittoa putkeen ja kaksi niistä on selvästi paremmista joukkueista Vimpelin Vedosta ja Seinäjoen Jymy-Jusseista. Joukkue on ansainnut voittonsa pelaamalla railakasta sisäpeliä. Noin kymmenen lyötyä juoksua per ottelu. Joukkueen sisäpeliä tähdittää Mikko Mahlamäki ja Teemu Nikkanen. Lisäksi taustatukea nämä kaksi herraa saavat hyvin tasaiselta joukkueelta, jossa jokainen saa ottaa roolia,joka ikinen ilta.
Sisäpeli on ollut railakasta, mutta ulkona homma ei ole kulkenut. Se ei ole kostautunut, koska sisällä hommat ovat luistaneet todella hyvin. Joukkue yrittää illasta toiseen parantaa omaa ulkopeliään, mutta se ei ole varmasti helppoa, kun tuntuu ettei pallollinen varmuus ole hanskassa.
Vierasjoukkue Kiteen Pallo on puolestaan kahden ottelun tappioputkessa. Se johtuu ailahtelevasta tekemisestä ja yhden miehen liian suuresta vastuusta sisäpelissä. Sami Partanen on joutunut yksin ottamaan vastuuta ja tämä kostautuu tällä hetkellä Kiteelle liian kapeana sisäpeli osaamisena.
Ulkopeli Kiteellä ailahtelee aivan liikaa. Välillä ulkona nähdään hyviä suorituksia,mutta enimmäkseen huonoja. Varmoista paloista tulee harhaheittoja ja myös Kiteen ulkokentän pelissä pallo tuntuu polttelevan. Tahkon kaltainen joukkue pyrkiin hyödyntämään varmasti vastustajan virheet ja voi olla, että Kiteeltä nähdään jälleen kerran vain puolikas peli hyvää ulkopeli tekemistä.