Superpesis ti 07.08. klo 18:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Superpesis: Tiistain 7.8 valinnat | Rutiinilla voittoon

Imatran Pallo-Veikot-Haminan Palloilijat
Imatra on ollut vaisu isäntä viime koti otteluissaan, miten käy tänään, kun kahden pisteen päässä niskaan hengittävä Hamina tulee heittämään haasteen? Lähtökohdat vierailla ei ole otteluun optimaaliset, koska pelinjohtajalle on annettu tässä vaiheessa kautta kenkää. Pystyykö Imatra löytämään sisun, ja välttämään putoamiskarsinat pitämällä Haminan takanaan?
Imatran sisäpeli on ailahdellut viime aikoina, ja paketti ei ole pysynyt kasassa kokonaista ottelua. Tänään vastus heikkenee, mutta täytyy pitää mielessä, että Imatra haki 2-0 voiton kuukauden päivät takaperin Imatralta. Tänään Imatran täytyy saada pesät täytettyä, ja Jere Dahlströmillä täytyy olla sitä kuuluisaa nälkää kotiutustilanteissa. Sisäpelissä joukkueelta vaaditaan voittoon tänään noin 10 juoksua, joten muidenkin täytyy olla sisäpelissä hereillä, kuin Jeren.
Haminan sisäpeli on ollut todella takkuista, ja kolmostilanteita joukkueella on todellakin vaikeuksia tehdä. Ilman kolmostilanteita tässä lajia on hankala yrittää voittaa. Materiaali etukin menee kotijoukkueen puolelle, koska Haminan joukkue on aika kokematon sarjanousijan ominaisuudessa. Haminassa piilee kuitenkin yllätysmahdollisuus joukkueen saadessa hengen kohdalleen, se on tällä kaudella nähty. Joukkue taistelee sisäpelissä, mutta se ei vain riitä tänään.
Imatran ulkopelikin on hämmästyttänyt pitkin kautta. Ville Liukku, ja väärät syötöt 0-tilanteissa on nähty jo liian monesti. Lukkarista ulkopeli lähtee, ja jos lukkari ei ole sisällä pelissä niin se heijastuu muuhun joukkueeseen. Pientä epävarmuutta joukkueella on heitoissa, ja ratkaisussa, joten vastustaja saa empimisestä hieman etua. Joukkueelta nähdään toiselle jaksolle yleensä parannus, ja joukkue vääntää voiton. Tänään nähdään tiukka vääntö, mutta Imatra on 60-40 suosikki tähän otteluun minun papereissa.
Haminan ulkopeli on ollut karmivaa. Juoksuja ulkokenttä on todella vuotanut, ja joukkue on tehnyt voittamisesta vaikeaa. Joukkueen olisi kannattanut keskittyä pitämään ulkopeli, ja sen jälkeen siirtyä paukuttamaan juoksuja, mutta kun ulkopelissä tulee turpaan, niin motivaatio sisälle mentäessä on alhaalla. Tänään ulkopelin ei pitäisi riittää vieraskentällä millään ilveellä. Sarjanousijan nuorekkaalla joukkueella pallo pomppii hieman liikaa tässä vaiheessa kautta.
Kankaanpään Maila-Alajärven Ankkurit
Kankaanpää pelasi raikkaan näköisen ottelun vieraskentällä Haminaa vastaan, ja tänään on paluu kotiin edessä. Ankkurit onnistuivat myös voittamaan Hyvinkään Tahkon, joten pieni myrskyvaroitus on Kankaanpäälle annettu. Tämä parivaljakko on ollut tasainen jo pitkän aikaa, haetaanko tänään ratkaisu jatkoilta?
Kankaanpään sisäpeli on ollut aika ajoittain melkoista hurmosta. Joukkue pistää vaihteen silmään niin jokainen joukkue saa olla varuillaan, ja hattua täytyy nostaa, että joukkue on niin sanotusti nimetön. Vapaa peli sisällä tuntuu olevan oivallinen ase otteluiden voittamiseen. Jokeri Petteri Kortelaisen johdolla tämä joukkue on kotiluolassaan kiinni voitosta, ja materiaali etu tässä parissa tippuu kotijoukkueelle.
Alajärven Ankkureiden sisäpeli on ollut kaudella aivan hirvittävää. Ankkurit ovat kyntäneet koko kauden syvällä, mutta viime ottelussa hieman tuurillakin oli voitossa tekemistä joukkueen saadessa virtaa epäonnisista suorituksista, mutta pulinat pois voitto on aina voitto. Tänään en usko, että sisäpeli riittäisi Kankaanpäätä vastaan, koska juoksuja täytyisi lyödä paljon, ja joukkue ei siihen pysty tällä hetkellä. Sami Mikkolanaho joutuu yksin yrittämään tuomaan valoa tupaan, ja joukkue lajissa se ei oikein toimi.
Kankaanpään ulkopeli on päästänyt juoksuja pitkin kautta, mutta viime ottelussa Haminaa vastaan joukkue onnistui myös ulkona. Tänään vastassa on saman tyylinen vastustaja, joten vaikeuksia ei pitäisi tulla eteen. Joukkue varmasti haluaa antaa kotiyleisölle tässä vaiheessa kautta kaikkenssa, koska Kankaanpään kausi on muutaman ottelun kuluttua päättymässä, ja joukkue voi olla ylpeä, jos homma hoidetaan kunnialla loppuun.
Alajärven Ankkureiden ainoa ase on ollut ulkopeli tällä kaudella. Ulkopelin pitäessä joukkue on taistellut voitosta, mutta ongelmana on ollut tason heittely, ja en jaksa uskoa, että joukkue pitäisi edellisen ottelun tason ulkokentällä tässä ottelussa. Kankaanpää on pystynyt lyömään niin hyvin, ja arvaamattomasti, että tänään on tiedossa ongelmia Ankkureiden ulkokentälle.

Vimpelin Veto-Pattijoen Urheilijat
Tämä ottelu on varmasti monen suurennuslasin alla, koska Pattijoella on herätty tajuttomaan liekkiin. Ensin kaatui Sotkamon Jymy sitten Kouvolan Pallonlyöjät, ja seuraavaksi tarjottimella palasteltavana on hallitseva mestari Vimpelin Veto? Pattijoki on vahva haastaja syksyllä, mutta näyttääkö Vimpeli isona, ja mahtavana kaapin paikan pattijokisille, ja katkaisee siivet?
Vimpelin Vedon sisäpeliä ei varmasti täytyisi esitellä, mutta kerrotaan siitä jälleen kerran. Joukkue pursuaa tähtiä, kuten Sami Haapakoski, Henri Puputti, Janne Mäkelä, Perttu Ruuska… Tänään oman haasteen tuolle tähti sikermälle tuo Pattijoen ulkopelaaminen. Hyvillä vastustamattomilla lyönneillä, mitä joukkueelta on pitkin kautta nähty, niin joukkue jyrää yli Pattijoesta heittämällä, mutta jos mailan varressa alkaa yhtään vapista niin ongelmia tulee, ja paljon.
Pattijoen sisäpeli on ollut tajunnan räjäyttävää viimeisessä kahdessa ottelussa. Joukkue ei ollut lyönyt palloa väliin juuri ollenkaan ennen näitä otteluita, kunnes tuntui, että kentällä on toinen joukkue. Pattijokiset paukuttivat Sotkamoa, ja Kouvolaa vastaan palloa ennakkoluulottomasti väliin, ja jopa läpilyöntejä nähtiin. Onko bensa loppu, vai pystyykö joukkue jatkamaan erittäin hyvää pesäpalloa? Pattijoen palatessa sille normaali tasolle, mitä koko alku kausi nähtiin, niin joukkue ottaa tänään 50-0 turpaan Saarikentällä.
Vimpelin ulkopeli on koko kauden ollut hyvää, sitä kuuluisa sarjakärjen tasoa. Tänään vaadittaisiin perus suoritus ilman nukahduksia, jotta joukkue ottaa voiton. Jos nukahduksia tulee niin vaikeuksia on jälleen kerran luvassa. Tässä parissa taas ennakkosuosikilla 80-20 on avaimet käsissä, mutta niiden työntäminen lukkoon voi olla yllättävän vaikeaa. Tänään ei kannata täristä Pattijokea vastaan tai joutuu taas takapenkille matkustajaksi.
Pattijoen erinomaisen vireen taustalla on todella hyvä ulkopeli. Se on tämän joukkueen suola. Jos ulkopeli pitää niin joukkue taistelee, mutta jos ulkopeli vuotaa, niin silloin tulee turpaan, ja reilusti. Tänään joukkue lähtee ennakkoluulottomasti taistelemaan, ja jälleen kerran ottelun jälkeen sopii katsoa, mikä oli tulos. Joukkueen viime aikaiset otteet ovat olleet todella kovia, joten eiköhän haeta vielä yhtä yllätystä, vaikka se ei realistiselta tunnu.

TALLETA 30€ - SAAT 300 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Kunkkukasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 30 euroa ja saat 300 Gargantoonz ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ