to 09.08. klo 18:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Superpesis: Torstain 9.8 kierroskatsaus | Kenellä on asennetta?

Ylempi jatkosarja
Kouvolan Pallonlyöjät-Vimpelin Veto
Sarjan kärkitaisto pelataan Kouvolassa, ja tässä ratkaistaan runkosarjan voittaja kaudella 2018. Kouvolalla on alla karmiva tappio Pattijokea vastaan, kun vierailijat puolestaan ottivat samasta joukkueesta voiton. Kertooko tämä illan tahdin, vai onko edessä täysin uusi näytelmä?
Kouvolan viime ottelu oli kuuluisa ohi peli, ja sama ei tule tänä iltana varmasti toistumaan. Kouvolan sisäpeli on koko kauden ollut erinomaista, ja uskon, että kärki kamppailussa joukkue palaa omalle tasolleen sisäpelissä. Kivitalon korkuisista pompuista tunnettu joukkue tulee tänään varmasti esittämään taas tuttua vaihtopelaamista. Kaikki kulminoituu oikeastaan kolmostilanne pelaamiseen, missä joukkue on ollut tällä kaudella todella hyvä. Tänään miestä täytyy saada kolmoselta kotiin, ja Juha Korhosella täytyy olla napsut kohdillaan.
Vimpelin Vedon sisäpelistä on paljon puhuttu. Runkosarjassa eniten lyötyjä juoksuja, ja lyöjätilastossa loistaa nuori mies Perttu Ruuska. Tänään joukkueelta kaivataan tasaisen varma suoritus, jotta pisteitä tarttuu plakkariin. Joukkue on jälleen kerran hieman siipirikkoinen, koska lukkari Janne Heimonen on loukkaantunut. Tämä tuo lyöntijärjestykseen muutoksia, koska Perttu Ruuska pelaa jo toista ottelua lukkarina. Jokeri osastolla miestä ei siis nähdä. Myös toinen kotiuttaja jokeri Janne Mäkelä loistaa poissaolollaan, joten aivan optimi tilanteesta Vimpeli ei tähän otteluun lähde. Joukkue kuitenkin aivan varmasti taistelee pisteistä.
Kouvolan ulkopelaaminen on ollut kaudella hyvää, mutta viime ottelussa silläkään saralla ei joukkue loistanut. Tänään edessä on varmasti huima parannus etenkin koppariosaston osalta. Hyvällä ulkopelillä joukkue taistelee kolmesta pisteestä, mutta läpilyönti uhka ottelussa on erittäin suuri. Kouvolan ulkopeli ryhmityksen täytyy vain palata sille perustasolle, jotta ottelusta tulee tiukka, ja kiihkeä. Syttymis ongelmia ei pitäisi tänään olla.
Vimpelin ulkopeli oli viime ottelussa jälleen kerran vakuuttavaa. Superlahjakkuus Perttu Ruuska oli lautasen äärellä mies paikallaan, ja tänäänkin pään täytyy kestää. Nuori mies onkin yksi illan avaimista, ja onnistumisillaan pumppaa joukkueeseen energiaa. Vimpeli lähtee tähän otteluun kertoimien valossa altavastaajana, mutta ulkopelissä lasken edun jopa Vimpelille. Vimpeli on ollut vakuuttavampi viime otteluissa ulkopelaamisessa, vaikka paketti on suuressa johto asemassa meinannut hajota.
Koskenkorvan Urheilijat-Sotkamon Jymy
Koskenkorva kävi ryöstöretkellä Joensuussa, ja tänään joukkue matkaa takaisin kotiareenalle Sotkamon Jymyn kimppuun. Jymyn peli oli hukassa ennen viime kotiottelua, missä vieraileva Seinäjoki kävi luokkaretkellä kylässä porukalla, jotka nostivat bussiasemalla kädet pystöön. Tänään Jymy joutuu taas haasteen eteen, vaikka varmasti moni ei tätä ottelua näin ajattele.
Koskenkorvan sisäpeli alkoi taas kulkemaan vaikeiden hetkien jälkeen. Joukkue on nyt selvittänyt laskukauden, ja on varmasti valmiina haastamaan Sotkamon. Läpilyönneillä joukkue on ratkonut jaksovoittoa, ja tänäänkin sellaista sopii toivoa. Patrik Wahlsten lopetti kuivan kautensa, ja alkoi jälleen kerran pelaamaan. Se lupaa hyvää ajatellen Kossun loppu kautta. Tänään haaste on kova, mutta hyvällä normaalilla sisäpelillä joukkue taistelee.
Sotkamon Jymy sai sitä ruokaa, mitä se kaipasikin heikkojen otteiden jälkeen. Tänään edessä on kuitenkin taas uusi haaste, ja saa nähdä miten joukkue on motivoitunut, koska vieraskentillä pelaaminen on ollut Sotkamolle hankalaa. Tänään kaivataan taas molempia lyöjäjokereita. Roope Korhonen uinui pari peliä, jolloin Lauri Rönkkö asteli esiin, ja näytti Roopelle, että nyt ei kannata nukkua, tai seuraava mies tulee paukuttamaan juoksuja tilalle. Tänään joukkueelta vaaditaan kaikkia sylintereitä, tai muuten edessä on pitkä ilta.
Kossun ulkopeli on ailahdellut, ja tänään vaaditaan ehjä suoritus. Joukkue sai varmasti lisää bensaa Joensuun kaatamisesta, ja kotiin on aina kiva palata. Jymyn vaimennus onnistuu tukkimalla läpilyönnit, ja lukkari Juho Hakomäeltä vaaditaan hyviä suorituksia lautasen äärellä. Hankalia syöttöjä on uskallettava kokeilla. Perus paketin pitämällä, ja ehkä jopa pieni parannus tarvitaan, jotta Sotkamo kesyttyy käsittelyssä.
Sotkamon Jymyn ulkopelaaminen on ollut kauden murhe joukkueelle. Aivan hereillä joukkue ei ole ulkona ollut, ja tähän varmasti Kossu pyrkii iskemään. Jymyn ulkopelin täytyy nostaa kohti syksyä tasoa, ja jos ulkopeli ei tänään kestä niin se antaa selkeän merkin kohti syksyä, että Kainuun kulta juna on suistumassa raiteiltaan. Saa nähdä, mitä Sotkamon pojat tänään meille esittävät, mutta jos asenne ei ole kohdallaan kalpaten tulee käymään.
Pattijoen Urheilijat-Joensuun Maila
Kotijoukkueen hurja lento katkesi Vimpelissä, missä joukkueelle näytettiin, että ilman nöyrää työtä pisteistä ei kannata haaveilla. Joensuun Maila on puolestaan pelannut tasa vahvaa peliä pitkin kautta. Pystyykö kotijoukkue vastaamaan huutoon tappion jälkeen, vai onko taas edessä liian suuri pala kakkua?
Kotijoukkueen sisäpeli on ollut koko kauden ajan yllätyksellistä. Tasa vahvassa joukkueessa kuka tahansa voi nousta esiin, ja roolia saa ottaa. Joukkueessa on kuitenkin tietyt miehet siinä nöyrässä päävastuussa. Pesät joukkue joko onnistuu täyttämään, tai joukkue joutuu yrittämään kotiutusta yleensä kaksi paloa niskassaan. Tänään nähdään luultavasti sekoitus tätä variaatiota, koska Joensuun kaltaista joukkuetta vastaan sisäpelin ei pitäisi riittää koko ottelua, tai niinhän joukkueesta olisi voinut ajatella edellisilläkin kierroksilla, missä joukkue otti päänahkoja. Vaihtopelaaminen on kysymysmerkki joukkueen kohdalla tänä iltana, jos se on kunnossa joukkue takoo tarvittavat juoksut.
Joensuun sisäpeli on ollut tasaista suorittamista koko kauden. Kärki on päässyt kentälle hyvillä prosenteilla, ja joukkue on takonut paljon yksittäisiä juoksuja. Joukkueella on huippunimiä sisäpelissä, kuten Juha Puhtimäki ja Juha Niemi. Juhat ovat olleet todella vakuuttavia mailan varressa. Tänään miehet saavat varmasti painetta yleisöltä, mutta kyllä nämä miehet ovat ennenkin sietäneet huutelua niin katsomosta kuin kuuluttajaltakin. Sisäpelissä Joma vie pidemmän korren, koska tasaisuus merkitsee paljon. Vastassa on kuitenkin hyvä ulkopeli miehitys, mikä syö varmasti Joensuun pelaamista.
Pattijoen ulkopeli on ollut viime otteluissa hyvällä tasolla, juurikin sillä tasolla, mitä joukkueelta on kaivattu. Tänäänkään lyöntikilpailuun Pattijoen ei kannata lähteä vaan täytyy pyrkiä pelaamaan hyvää ulkopeliä. Uskon, että kotijoukkueen ulkopeli suoritukset siivittävät ainakin jakso voittoon. Kestääkö pakka kuitenkaan koko ottelua, koska Joensuun pommitus on armotonta? Se jää vain nähtäväksi illan ottelussa. Suuressa roolissa tänään on lukkarien taisto. Topi Kososelta vaaditaan jälleen kerran huippusuoritus lautasen äärellä. Kososen onnistuessa ottelussa joukkue saa paljon virtaa pelaamiseensa.
Joensuun ulkopeli on ollut perus tasolla. Nukahduksia tulee aika ajoin, ja pallo karkaa maisemiin. Ilman nukahduksia joukkueet luovat tasaisen jännitys näytelmän. Joensuun avain ulkopelaamisessa on kova kätiset ulkopelaajat. Heitot lähtevät huomattavasti lujempaa kuin illan kotijoukkueella. Lukkareiden taistossa Juha Puhtimäellä on paljon näytettävää. Mies on keskittynyt Twitterin puolella suunsoittamiseen, tai asioista puhumiseen, miten sen nyt haluakaan käsitellä. Tänään sanat täytyy Miiluareenalla näyttää tekoina, ja vaikka mies on rennonletkeä eteläpohjalainen, niin epäilen etteikö puntti tutise tänään vieraskentällä, koska Puhtimäki ei tykkää tunnetusti Raahen kuuluttajasta, ja yleisön lähtiessä mukaan, edessä on mielenkiintoinen taisto lautasen herruudesta.
Alempi jatkosarja
Alajärven Ankkurit-Imatran Pallo-Veikot
Kaudella pellon kyntäjänä tunnettu Alajärvi on taas alkanut petraamaan pelaamistaan, ja jopa haluaa näyttää, että kyseessä on Superpesikseen kuuluva joukkue. Imatra otti viime ottelussa läpilyönnillä tärkeät pisteet, ja joukkue sai varmasti virtaa. Luvassa on Alajärvellä alemman jatkosarjan tasaisin kamppailu, vai onko sittenkään?
Alajärven sisäpeli on petrannut pari napsua ylöspäin, ja joukkue on alkanut luomaan kolmostilanteita, ja kappas joukkue on onnistunut juoksujakin tekemään. Tänään taso pitäisi pitää, mutta joko tämä pieni nousu katkeaa. Imatra on kuitenkin viime aikaisista vastustajista kovin mahdollinen haaste joukkueelle. Sami Mikkolanaho on ollut hyvä viime otteluissa, mutta tänään täytyisi olla erinomainen. Parannusta tarvitaan joukkueelta vieläkin, jotta pisteitä jäisi kotiluolassa omiin näppeihin.
Imatran sisäpeli on ollut vähän tahmeaa, mutta tänään joukkueen lyöjätähti Jere Dahlström viettää synttäreitä, ja joukkue haluaa varmasti antaa Jerelle lahjan. Veikkaan, että pienen vaisumman jakson jälkeen tämä peli on se, missä Dalla painaa kaasua. Imatran sisäpelin luulisi jo aukeavan, ja se tietäisi Ankkureille kovaa kyytiä. Nähtäväksi jää onnistuuko joukkue ottamaan jalan pois jarrulta.
Alajärven ulkopeli on ollut hyvää, ja se on tuonutkin joukkueelle pisteitä. Olen henkilökohtaisesti hieman hämmentynyt, miten joukkue löysi tällaisen aseen useaa joukkuetta vastaan. Kaikki loppuu kuitenkin aikanaan, ja en jaksa uskoa, että tänään Ankkureiden pelaaminen ulkona riittää. Pakan hajotessa jälki on rumaa, mutta vieläkö joukkue pystyy pitämään vireen. Joukkuetta on hyvin hankala ennakoida, koska otteet vaihtelevat todella paljon. Vireen täytyy kuitenkin kohta jo katketa.
Imatran ulkopeli on hakenut muotoaan, mutta peli peliltä parantanut tekemistään. Ulkopelaamisessa on varmasti korostunut huono sisäpelaaminen. Tänään joukkue voi vain parantaa Ankkureiden kustannuksella omaa ulkopelaamistaan. Asenne on varmasti kohdallaan, koska jokainen piste on joukkueelle tärkeä. Joukkue on hyvä ulkopeli joukkue vireen löytyessä.
Kiteen Pallo-Hyvinkään Tahko
Alemman jatkosarjan voittaja ratkaistaan tässä parissa. Ero joukkueiden välillä on hyvin pieni. Pystyykö Hyvinkää ottamaan matkaansa suuremman pistepotin, ja kuromaan eroa Kiteeseen sarjataulukon puolella?
Kiteen sisäpeli on ollut hieman vaisua, koska jonkin aikaa sitten Sami Partanen oli loukkaantuneena. Tänään Partanen pelaa jokeri paidassa, mutta ongelmat ovat olleet lähinnä vaihtamisessa, ja kärjen kentälle menossa. Jos pesiä ei saada täyteen, ei Partaselle ole juurikaan käyttöä. Joukkue on muutenkin ollut jotenkin vaisu, ja joukkueella voi olla syttymisvaikeuksia tässä ottelussa. Pystyykö arvaamattomat pelaajat ottamaan roolia joukkueessa?
Hyvinkään Tahkon sisäpeli on ollut takkuista, mutta viime ottelu Oulun Lippoa vastaan vapautti varmasti joukkueen pelaamista. Tänään joukkueelta vaaditaan ehjä, ja hyvä suoritus. Lyöntijärjestys on elänyt, ja pelinjohtaja on pyrkinyt hiomaan parhaan mahdollisen kokoonpanon tähän otteluun. Jokereiden taistossa Mikko Mahlamäen täytyy pystyä vastaamaan Partasen suorituksiin. Mahlamäki on ollut vaisu, mutta numerolla neljä pelaava Teemu Nikkanen auttaa tarvittaessa kotiuttamisessa.
Kiteen ulkopelissä Partasen olo jokeripaidassa näkyy, koska Partanen suorastaan sanottuna söi etukentällä palloja. Tänään ulkopeli ryhmitykseltä vaaditaan perus suoritus ilman Partasta. Perus suoritus ulkona ei riitä täyteen pistevoittoon, mutta joukkue napsii jakso voiton hyvällä ulkopelillä.
Hyvinkään ulkopeli on ollut aavistuksen kotijoukkuetta huonompaa, ja tänään vaaditaan parannusta ulkopelissä. En jaksa uskoa vierailta muuta kuin perinteistä jakso voittoa, ja jatkot ovat edessä. Löytääkö joukkue sen asenteen, jolla Kitee jää pisteittä? Tänään ulkopelaamista täytyisi kuitenkin parantaa niin paljon, etten jaksa uskoa Hyvinkään kolmen pisteen voittoon, mutta urheilussa kaikki on mahdollista.

TALLETA 30€ - SAAT 300 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Kunkkukasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 30 euroa ja saat 300 Gargantoonz ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ