su 12.08. klo 18:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Superpesis: Viikon päätös kierros | Tärkeät pisteet jaossa

Ylempi jatkosarja
Joensuun Maila-Kouvolan Pallonlyöjät 17:00
Joensuu esitti edellisessä ottelussaan Raahessa upeaa ulkopelaamista. Kouvolan Pallonlyöjät puolestaan taipuivat toiseen perättäiseen tappioon. Viimeksi, kun joukkueet kohtasivat Joensuun Kerubi Stadionilla Kopla kairasi 0-2 voiton matkaansa. Tänään nähdään varmasti tasainen ja erityisen tiukka taisto kahden huippu joukkueen välillä. Ulkopelaaminen takatilanteissa nousee näiden joukkuiden kohtaamisessa tärkeään rooliin.
Joensuun Mailan sisäpeli teki viime ottelussa vain voittoon tarvittavan suorituksen. Tänään sisäpelin täytyy olla raikkaampaa kuin Raahessa. Viimeisessä viidessä ottelussa joukkue on lyönyt 8,2 juoksua kohti ottelua. Rohkenen väittää, että tänään 8 juoksulla tätä ottelua ei voiteta, ellei ulkopeli ole erinomaisella tasolla. Joukkueen sisäpeli osaamisessa katseet kohdistuvat kärkeen sekä jokeri osastoon. Jokeri osastolta löytyy kolme erinomaisen lyönnin omaavaa pelaajaa. Kärjessä Ville Postin ansaitusti paikkaavan Konsta Kettusen, Tuomas Jussilan ja Juha Puhtimäen täytyy onnistua kovilla prosenteilla menemään kentälle. Puhtimäellä oli Raahessa vaikeuksia saada vaihtoja suoritettua. Juha Niemeltä vaaditaan napsut kohdalleen, ja sopii toivoa jopa 5 juoksua, mikäli joukkue aikoo todella taistella voitosta.
Kouvolan Pallonlyöjät matkaavat vieraspeliin todella nälkäisinä. Kaksi perättäistä tappiota, joista viimeisin jäi varmasti harmittamaan paljon. Joukkueen ruuti oli viime ottelussa kuivaa, ja tänään vaaditaan samanlaista flow tilaa sisäpelissä. Koplan sisäpeliä vaikeuttaa jälleen kerran Kerubi stadionin uusittu kenttä, josta joukkueen tavaramerkki, kahden kivitalon korkuinen pomppu ei nouse. Joukkue näytti kuitenkin viimeksi Kerubilla, että muutkin lyöntiratkaisut onnistuvat. Esiin täytyy nostaa Anssi Lammila, jonka pelaaminen on tällä kaudella lähtenyt lentoon, ja viime ottelussa syntyi kunnari ja kolme tavallista. Juha Korhoselta (122 lyötyä juoksua) vaaditaan tänään perus suoritus mailan varressa. Sisäpelissä Kouvola nappaa paperilla selkeän edun Joensuuhun.
Joensuun ulkopeli oli Raahessa erinomaista, toki kotijoukkue antoi siihen oman helppoutensa lyöntiratkaisuillaan. Tänään Joensuulta vaadittaisiin ehjä suoritus Koplaa vastaan. Illasta tulee haastava, koska Koplan lyöjä materiaali on niin laadukasta. Takatilanne pelaaminen ratkaisee kaiken, mutta Joensuulla on kohtuu kova kätinen ulkopeli ryhmitys. Juha Puhtimäeltä vaaditaan myös parempi suoritus kuin edellisessä ottelussa, jossa mies syötti 0-tilanteessa yllättävän paljon vääriä. Uskon, että tiivis pelaaminen kestää jonkin aikaa, mutta en millään jaksa uskoa, että joukkue kestäisi kaksi jaksoa Kouvolan hyökkäystä.
Kouvolalla on myös ulkopelaamisessa parannettavaa. Vimpeli onnistui löytämään reikiä tiiviistä ulkopeli kuviosta, ja Kouvola oli vapisemassa. Kolmostilanteiden puolustaminen täytyy olla parempaa tai muuten Joensuu pääsee helposti peliin mukaan. Toki osa Vimpelin lyönneistä oli vastustamattomia, mutta nähtäväksi jää kestääkö Kopla Joensuun hieman maltillisemman hyökkäyksen. Ulkopelissä täytyy siis selkeästi parantaa, ja keskittyä puolustamaan yksittäisiä takatilanteita. Nukahduksiin ei Kouvolalla ole varaa, koska erot eivät ole suuria.
Sotkamon Jymy-Pattijoen Urheilijat 16:00
Kiistakumppanit kohtaavat jälleen kerran toisensa. Jymy on ollut kotikentällään tällä kaudella hyvä, mutta vieraissa on ollut nihkeää. Viimeksi näiden joukkueiden välillä Pattijoki oli parempi, mutta hiukassa edessä on uusi peli. Pattijoelle voitto varmasti maistuisi, koska takana hengittänyt Koskenkorva meni edelle voittamalla Sotkamon ja Seinäjoen. Sotkamo tulee kotikentällään antamaan lähes mahdottoman vastuksen Pattijoelle, mutta näyttääkö raikulipojat hauista pienen suvannon jälkeen?
Sotkamon Jymyn sisäpeli on ailahdellut jonkin verran. Tuntuu, että asenne ei ole aina kohdallaan tai joukkueella on menestymis paineita, koska pelaaminen on välillä niin tukkoista. Kärjellä on ollut kentälle menossa aika ajoin ongelmia, joita ei Pattijokea vastaan saa olla tai vierailijat varmasti tulevat laittamaan kotijoukkueen tiukille. Kotona pelaaminen on kuitenkin pääsääntöisesti ollut hyvää, mutta se vaatii hyvää latausta. Paidassa varmasti kutittelee edellinen katastrofi Pattijokea vastaan. Sisäpelissä korostuu siis vaihtopelaaminen ja pesien täyttyessä Roope Korhosen (119 lyötyä) sekä Lauri Rönkön (69 lyötyä) vire.
Pattijoen sisäpeli oli Joensuuta vastaan myös tukkoista. Kolmostilanteita joukkue ei oikein saanut luotua ja tilanteet kuivuivat kasaan. Sotkamoa vastaan helpottaa hieman, koska Sotkamon ulkopeli ei ole ollut niin vakuuttavaa kuin Joensuun. Kärjen meneminen kentälle korostuu myös Pattijoen pelaamisessa, koska numerolla 1 viime ottelussa pelannut Jere Achrenilla oli suuria vaikeuksia päästä etenemään, ja etenijä jokeri Jan Hankalalla juoksu ei kulkenut. Jan Hankalan paikkaa tänään Markus Lehtiniemi. Mies täytyy saada Timo Kallion ja Topi Kososen eteen vaihdettavaksi. Jokeri osastolta Ossi Meriläiseltä ja Jari Törmäseltä vaaditaan pallon lyöntejä väliin. Meriläinen tuntui viime ottelussa olevan vaarallinen, mutta merkin kanssa lyönnit eivät täsmänneet.
Sotkamon ulkopeli on ollut kauden murheen kryyni. Suuria muutoksia ei varmasti ole luvassa, koska kukaan ei tunnut tietävän, mikä Kainuulaisten ulkopeliä vaivaa. Ulkopelin takutessa huonot otteet näkyvät myös motivaatiossa, ja sitä kautta sisäpelaamisessa. Tärkeitä paloja etupesille täytyy pystyä tekemään. Joukkueen saadessa ulkopeliin jonkin näköisen hengen päälle hätää ei pitäisi olla, mutta nukahduksista Pattijoki kiittää varmasti.
Pattijoen ase on tiivis ulkopeli, mitä joukkue on pystynyt tarjoilemaan loppukaudesta. Joukkue tulee varmasti taas tukkimaan läpilyönnit, ja pelaamaan huippu lukkari Topi Kososen johdolla tiivistä ulkopeliä. Topi on ollut erinomaisessa liekissä ja tulee varmasti hassuttamaan Jymyn sisäpelaamista. Ulkopelissä Pattijoki on paljon kotijoukkuetta edellä, mutta suurin kysymys lienee pilaako nukahdukset hyvän vireen. Sotkamo on vaarallinen sisällä, mutta Pattijoen ulkopelin pitäisi kestää Hiukassa.
Alempi jatkosarja
Kankaanpään Maila-Kiteen Pallo 17:00
Alemmassa jatkosarjassa Kiteen Pallo on jo lähes varmistanut pelaavansa pudotuspeleissä. Kitee on todella kovassa vireessä muunnellulla kokoonpanolla, ja vastaavasti kotijoukkue Kankaanpään liito on lähtenyt sakkaamaan. Tänään kotijoukkueella on paljon tehtävää, mikäli se haluaa pysyä vieraiden kyydissä.
Kankaanpään Mailan sisäpeli oli juoksurikasta, kunnes alkoi pieni suvanto vaihe. Joukkue iskee edelleen yllättävistä tilanteista kunnareita, mutta perus pelaaminen on hieman herpaantunutta sisällä. Joukkueen peli aaltoilee tällä hetkellä erittäin pahasti ja tason ei pitäisi riittää Kiteetä vastaan. Petteri Kortelainen (68 lyötyä) ja Teemu Rouhiainen (7 kierrettyä kunnaria) voivat olla asiasta eri mieltä. Joukkue ei tänään taistele voitosta ilman läpilyöntiä.
Kiteen Pallon sisäpeli on ollut upeaa katseltavaa viime otteluissa. Sami Partanen (67 lyötyä) palaa tänään normaalille paikalleen numeroksi neljä. Sami pelasi aikaisemmissa otteluissa jokerina, mutta nyt miehen loukkaantuminen on historiaa ja mies palaa lempi paikalleen. Partanen on vain yksi osa joukkuetta, mutta antaa onnistumisillaan joukkueelle energiaa. Kiteen porukassa muut alkoivat ottaa roolia Partasen ollessa loukkaantuneena, ja se jos mikä on erinomainen merkki, kun ajatellaan syksyn pelejä.
Kankaanpään ulkopeli on koko kauden ajan ailahdellut pahasti. Tasaista rytmiä ulkopelaamiseen ei ole vain yksinkertaisesti löytynyt. Joukkue on päästänyt sarjan joukkueista viidenneksi eniten juoksuja, noin 9,3 juoksua per ottelu. Tänään ei varmasti kärsi lähelle kymmentä juoksua päästää, koska Kiteen ulkopeli on erinomaista. Pelaamiseen täytyisi löytää jostain asennetta ja sopivasti rohkeutta. Kankaanpään ulkopelikään ei tule tänään riittämään.
Kiteen ulkopeli on aivan eri planeetalta kuin kotijoukkueen. Joukkue on päästänyt 7 juoksua ottelua kohden ja nämä ovat niitä pieniä eroja, mitkä näkyvät pelaamisessa. Sami Partanen palaa etukentälle syömään palloja ja joukkue on ollut hyvässä ulkopeli vireessä. Kankaanpää on ollut viime otteluissa hankala vastustaja, mutta tällä hetkellä joukkue on lennossa ja voitot eivät varmasti ole pahitteeksi joukkueen motivaatiolle ajatellessa jälleen kerran syksyn pelejä.
Haminan Palloilijat-Alajärven Ankkurit 17:00
Kaksi kauden kyntäjää kohtaavat Haminan Vallikentällä. Kotijoukkue oli liidossa alku kaudesta, mutta sitten alkoivat sarjanousijan vaikeudet ja peli alkoi takuta. Alajärven tarina on oikeastaan päin vastainen, koska joukkue kynsi alkukauden ja keskellä kautta joukkue heräsi, mutta sitten ollaan menty tasasaista ala- ja ylämäkeä. Ankkurit ovat tällä hetkellä vahvassa liidossa ja antavat markkinoiden asettamalle suosikille Haminalle kovan vastuksen.
Haminan sisäpeli on ollut koko kauden ajan vähillä kolmostilanteilla kotiuttamista. Se on kuitenkin pidemmässä juoksussa kostautunut ja luonnollisesti tulostakaan ei ole tullut. Kentälle meno on siis ollut todella vaikeaa ja erinomainen vaihtaja Juha Toikka pelaa tänään numerolla 6. Joukkueessa on tänäänkin ladattu kaikki ratkaisijat kärkeen numeroille 1-6 eli rosteri tuntuu kapealta. Vaihto pelaaminen pitäisi saada kuntoon, mutta Ankkureiden ulkopeli on ollut erinomaista.
Alajärven Ankkureiden sisäpelikin on lähtenyt yllätyksellisesti rullaamaan. Kolme voittoa putkeen maistuu varmasti joukkueelle ja tänään tarjolla olisi neljäs voitto. Riittääkö joukkueella nöyryys pelata samalla tasolla kuin edellisissä otteluissa? Joukkueessa kaikki ovat parantaneet, mutta mikä tärkeintä Sami Mikkolanaho on saanut napsut kohdalleen. Mieheltä vaaditaan tänäänkin onnistumisia tiukassa taistossa.
Haminan ulkopeli on ollut koko kauden ajan pallon ihmeellistä pomputtelua eli kokemattomuutta kovista peleistä. Heitot ja kiinniotot ovat huolimattomia. Tuntuu, että ulkopelissä kaikki tehdään vain sinne päin. Ankkurit eivät ole paras joukkue sisällä, mutta tänään on silti tiivistettävä ulkopelaamista. Ulkopelissä varmasti korostuu huolellisuus, mutta kausi ollaan menty samaa rataa, miksi jokin muuttuisi yhteen otteluun?
Ankkureiden ulkopelaaminen on ollut erinomaista. Kaikki hoitavat oman tonttinsa nöyrästi. Nöyryys on ollut avain, millä joukkue on alkanut kääntämään otteluita itselleen. Tänään sama hyvä vire ulkopelissä jatkuu ja näemme vähä juoksuisen taiston joukkueiden välillä. Ankkurit ovat tänään taas vahvoilla ja haluavat näyttää, että joukkue kuuluu superpesikseen.
Naisten Superpesis Pudotuspelit kierros 1/5
Porin Pesäkarhut-Kempeleen Kiri 18:00
Naisten Superpesiksestä esille täytyy ottaa yksi poiminta, kun todella tasaiset Pori ja Kempele kohtaavat. Kempele on laitettu kertoimissa aivan liian suureksi altavastaajaksi, koska erot ovat todella pieniä. Pori on kärsinyt todella suuria menetyksiä, koska ykköslukkari Minttu Vettenranta ja ykköskotiuttaja Susanna Puisto loistavat poissa oloillaan. Kempele tulee taas tutulla kokoonpanolla vastaan, joten näen ensimmäisessä ottelussa edun vierailla. Pori teki sopimuksen uransa lopettaneen Kaisa Salmelan kanssa, joka hyppää lukkarin paikalle. Vieraat ovat tänään siis vahvoilla, kun runkosarjassa joukkueet olivat jo äärinmäisen tasaiset.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ