su 01.07. klo 16:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Superpesis: Viikonlopun Itä-Länsi ottelut | Koko Suomi juhlii?

Miesten Itä-Länsi-ottelut ovat idän hyväksi 37-36. Viime vuonna itä voitti ottelun ja meni samalla johtoon. 2010 luvun ehdoton dominoija on ollut sarjassa länsi. Ottaako länsi revanssin viime vuodesta tosissaan ja tasoittaa sarjan?
Idän joukkueesta löytyy huippumiehistö niin kuin lännenkin puolelta. Onhan ottelussa suomen parhaat pesäpalloilijat. Konkari lukkari Toni Kohonen on esiintynyt ottelussa 21 kertaa. Tämä on huikea saavutus lukkarilta. Ensikertalaisina Idän joukkueessa on Janne Kivipelto ja Juuso Lattu. Ensikertalaisina Janne tulee antamaan lyöntivoimaa ja Juuso lähtee kentälle etenemispuuhiin.
Lännen puolella konkarina on mukana Sami Haapakoski viidettätoista kertaa. Sami tuo ehdotonta etenemis voimaa lännen joukkueeseen. Ensikertalaisina lännellä on Toni Marjamäki, Janne Heimonen ja Teemu Nikkanen. Nikkanen pelaa hyvää kautta Hyvinkään Tahkossa ja on onnistunut mailan varressa erinomaisesti. Toni Marjamäki sen sijaan lähtee etenemis hommiin. Valinnat siis ensikertalaisten kohdalla ovat samanlaiset rakenteeltaan.
Joukkueiden sisäpelit ovat viimeisen päälle hiottuja. Jokainen joka ottelussa pelaa, on hyvä pesäpalloilija. Heikkoja lenkkejä ei ole. Idältä lyönti puolelta löytyy Juha Korhonen, Sami Partanen ja Juha Niemi. Etenemisestä vastaa Sasu Toikka ja Niilo Piiponniemi. Mukana myös muita todella kovia pesäpallo miehiä.
Lännen vastaus materiaalin puolesta on kova. Kotiutukseen löytyy Jukka-Pekka Vainionpää, Perttu Ruuska, Teemu Nikkanen ja Henri Puputti. Etenemään lähtee Sami Haapakoski ja Veli Pekka Yli-Hirvelä. Nimiä voisi lännen puoleltakin luetella koko joukkueen, mutta tässä ne sisäpeli pelaajat, jotka ovat osoittaneet olevansa parhaista parhaita.
Ulkopeli on lähinnä lukkareiden taisto. Toni Kohonen vastaan Topi Kosonen. Tämä on mielenkiintoinen asetelma. Toni Kohosen syötöstä on kaudella puhuttu paljon. Jotkut sanovat, että miehen syöttö alkaaa lähteä hitaasti räpylästä ja hienon lukkari legendan ura alkaisi olla päätöksessään. Ei mies kuitenkaan turistina Joensuussa ole. Topi Kosonen on myös sarjan yksi parhaista lukkareista. Topin tolppa ja taktiset väärät ovat todella pahoja vuodesta toiseen. Loukkaantumis huhut, mitkä ovat, Topin ympärillä pyörineet voidaan kumota, sillä mies paukautti viime ottelussa kunnarin ja sanoi itse, että back to back ottelut pitkillä matkoilla eivät ole hänen mieleen. Molemmat lukkarit lämpenevät varmasti Joensuun sunnuntai illassa.
Ulkopelistä muuten kuin lukkarin taistona ei kannata puhua. Siellä on miehet, mitkä ovat sarjan parasta, joten molempien joukkueiden ulkopeli on ollut vuodesta toiseen tiivistä, ja en usko, että mikään muuttuu. Luvassa on varmasti hieno ottelu.
Miksi päädyin valitsemaan lännen? Länsi on hallinnut otteluita 2010-luvulla lukuunottamatta viime vuotta. Lisäksi etenijät ja lyöjät kääntyvät lännen eduksi. Lukkari taistonkin lasken Lännen eduksi. Erot eivät ole isoja vaan minimaalisen pieniä. Paperilla ja kauden otteiden perusteella länsi on ennakkoon hieman edellä. Molemmilla joukkueilla on hienoja pelaajia ja persoonia.

Naisten Itä-Länsi ottelut, ovat olleet tasaista voitot ovat lännelle 27-25. Joukkueet ovat äärinmäisen tasaiset, mutta materiaali ero menee niukin lännen puolelle. Ottelussa voi käydä toki miten tahansa, mutta materiaalin puolesta lähden kannattamaan idän joukkuetta. Molemmatko ottelusarjat tasoittuvat?
Idän joukkueesta löytyy useita ensikertalaisia. Esiin nostan Susanna Kylä-Kausteen, joka pelaa sensaatiomaista kautta Manse PP:n riveissä. Toinen esiin nostettava pelaaja on lyöjätilaston kakkonen Iiris Puskalalla. Etenijöitä Idän puolelta löytyy sarjan kärkisijoilta myös. Ykkönen etenijä tilastossa on Virpi Hukka ja kakkosena Essi Kesti. Molemmat löytyvät idän joukkueesta.
Lännen puoleltakin löytyy hyviä pelaajia, mutta ei aivan idän tasoisia. Ylivoimainen lyöjätilaston ykkönen Janette Lepistö tuo tulivoimaa lännen joukkueelle. Lisäksi löytyy lyöjätilaston sijalla yhdeksän oleva Emilia Linna ja etenijätilaston sijalta seitsemän Emmi Viitala.
Ulkopelin lukkaritaisto menee ehdottomasti lännen, Jenna Kammi-Rahnastolle. Hän on ollut sarjan otteluissa melkoisessa vireessä. Hän on yksi tasoittava tekijä tässä ottelussa.
Historian viimeisimmät seitsemän peliä on matkannut lännen voittoon. Nytkö historiassa nähdään muutos? Idän parempi materiaali ja kerroin luo uskoa siihen, että sarja kääntyy idän hyväksi. Idän seurajoukkueet ovat myös sarjataulukon puolella petranneet ja nousseet kärkeen.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ