to 30.08. klo 17:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Superpesis: Vimpelin Veto – Joensuun Maila | Nähdäänkö välierissä toinen ryöstö?

Miesten Superpesiksessä tärähtää toinen välierä sarja käyntiin tänään torstaina. Ottelu pelataan Vimpelissä, legendaarisella Saarikentällä. Saarikenttä tunnetaan jokipalloista, jotka ratkaisevat usein pelin. Peliä seuratessa ei kannata siis ummistella silmiä, vaikka lukemat olisi rumat, koska yksi lyöntivuoro voi muuttaa kaiken. Tässä sarjassa pallo tulee menemään ainakin kertaalleen kenttää kiertävään Savonjokeen, sen voin luvata. Millaisista asetelmista joukkueet lähtevät jahtaamaan ensimmäistä kiinnitystä finaalipaikkaan?
Vimpelin Veto pelasi puolivälierissä Pattijoen Urheilijoita vastaan ja kairasi oletetusti sarjan itselleen 3-0. Vimpelin peli oli riittävää vastustajan tasoon nähden, mutta nyt haaste tulee olemaan kovempi. Vimpelin sisäpelissä huomio kiinnittyy lyöntijärjestykseen ja siihen miten kärki hoitaa roolinsa. Kaikki tietävät, että Vimpelin menestysjoukkueessa on paljon tähtiä ja joukkue on äärimmäisen rutinoitunut. Pattijokea vastaan oli sisällä välillä hankaluuksia. Pattijoki onnistui nappaamaan jakson hyvällä ulkopelillä ja tänään vastaan asettuu kovassa vireessä oleva ulkopeli joukkue. Vaihtopelaaminen ja kolmostilanne pelaaminen sanelee paljon. Kärjestä ei saa tulla tyhmiä paloja kentälle mentäessä. Kotiuttamisen joukkue osaa ilman paloja ja jopa kahdella palolla.
Joensuun pelaaminen oli Seinäjokea vastaan hyvää suorittamista. Sisäpelissä joukkue loi kolmostilanteita karvan alle 20 jokaisessa ottelussa. Sisäpelissä ei kannata lähteä lyömiskilpaan vaan tehdä tarvittavat juoksut ja keskittyä hyvään ulkopeliin. Vierasjoukkueen pelaamisessa korostuu kaksi asiaa. Vaihtopelaaminen ja jokeriosaston vire Juha Niemen johdolla. Kärjen on päästävä kentälle alusta asti, muuten edessä on ongelmia. Kolmostilanteita sopii toivoa yli 20 kappaletta. Alussa peli voi olla odottelevaa, mutta Joensuu pystyy antamaan kovemman haasteen mitä kertoimet antavat olettaa.
Vimpelin Vedon ulkopeli ei joutunut kovin suureen testiin Pattijokea vastaan. Pallo painui pari kertaa kunnarin arvoisesti läpi ja tänään samanlaiseen ei ole varaa. Lukkareiden taistossa Janne Heimosella on oma mausteensa. Miten Heimonen valitsee syötöt Joensuun kärkeä vastaan ja pysyykö Niemi kurissa? Vimpelin ulkopelistä on iso pala poissa, kun oletettavasti Sami Haapakoski ei palaa vieläkään kokoonpanoon. Haapakoski olisi ollut turvallinen ja varma suorittaja ulkokentällä. Voidaan varmasti puhua yhdestä parhaasta omalla tontillaan. Läpilyönnit täytyy tukkia ja pallo ei saa kotona poltella. Jos Vimpeli ei ole hereillä koko peliä niin Joensuu varmasti kiittää.
Joensuun ulkopeli on tämän sarjan ehdoton avain. Ulkopeli oli todella hyvää runkosarjan lopussa ja Seinäjokea vastaan. Joukkue piti vastustajia jaksoja jopa nollilla. Onnistuuko tänään Vimpelin nollaus? Temppu olisi todella kova, mutta ei todellakaan mahdoton. Kaikki lähtee lukkari Juha Puhtimäen räpylästä. Puhtimäki ei tullut valituksi Itä-Länteen, mutta nyt miehellä riittää näytettävää suomalaiselle pesäpallo yleisölle. Puhtimäki pystyy omilla syötöillään vaikeuttamaan Vimpelin pelaamista. Ulkopelin on oltava tiivistä ja rohkeaa samaan aikaan. Paloja on saatava takatilanteisiin alle ja läpilyönnit on tottakai tukittava. Syvä kuvio on toiminut ja katsomosta näyttää, ettei reikiä kentästä löydy. Joensuu on esittänyt pidemmän aikaa vakuuttavaa ulkopeliä ja onkin etulyönti asemassa jopa, kun ajatellaan ulkopeliä.
Yhteenvetona, miksi päädyimme pelaamaan Joensuuta?
Kaikessa yksinkertaisuudessaan Joensuu tulee kovemmasta sarjasta ja alla on kovempia pelejä. Vimpeli tuli hieman läpsytellen oman puolivälierä sarjansa.
Joensuun ulkopeli on ollut todella upeaa pidemmän aikaa ja vireen sopii olettaa jatkuvan myös tänään. Vimpelin ulkopelissä näen haavoittuvaisuutta.
Edellinen ottelu Vimpelissä päätyi Joensuun voittoon 0-2. Sisäpelissä joukkueet ovat tasaiset, tämän illan kotijoukkueella pieni etu, mutta Joensuun ulkopeli voi himmentää tähdet täysin. Viimeisenä tekijänä on Joensuun Moneyline kerroin, joka on todella kova, joten se on pakko ottaa pois kuljeksimasta. Nautitaan yhdessä playoff tunnelmasta!

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ