SalibandyMM la 12.11. klo 18:30

Sveitsi - Tsekki

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Tsekki lunastaa odotukset ja passittaa isäntämaan pronssiotteluun!

Sveitsillä on elämänsä tilaisuus painella kotiyleisönsä edessä aina MM-finaalin asti. Käkikellomaan alkusarjassa Suomesta napattu voitto takasi huomattavasti kevyemmän loppuohjelman, joskaan suupielet tuskin ovat hirveän allapäin Tsekin vierasleirissäkään.

Sveitsin komea voitto sini-valkoisista nosti odotukset isäntämaassa korkealle mutta Uhmapelaajien papereissa David Janssonin miehistö on edelleen jäljellä olevasta kärki nelikosta heikoin. Puolivälierässä joukkue kaatoi tuskaisesti Latvian 3-1 ja alkusarjan tasapeli Norjaa vastaan näytti kolikon synkän kääntöpuolen.

Taiteiljasielu Jann Zaugg ja härkämäinen Manuel Maurer edustavat joukkueen terävintä kärkeä ja Tim Braillard on yhdessä Jan Burkin kanssa kelpo tason pelimiehiä. Muuten Sveitsi on varsin köykäinen materiaaliltaan ja esimerkiksi kapteeni Nicola Bischofberger on yksi turnauksen yliarvostetuimpia puolustajia. Tolppien välissä Pascal Meier ei ole niin hyvä kuin yleinen mielipide tuntuu olevan.

Tsekin viimeistä askelta kohti terävintä kärkeä ollaan osattu odottaa ja juniori ikäluokissa kultaakin huuhtonut sukupolvi alkaa pikku hiljaa nostamaan profiiliaan myös aikuisten maajoukkueessa. Viime vuonna joukkue ylsi vajaallakin rosterilla Helsingissä MM-pronssille ja nyt finaalipaikan lipeäminen käsistä olisi jopa jonkinlainen pettymys.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön WFC 2022 in Switzerland (@iffwfc) jakama julkaisu


Edelliskaudella Ruotsin pääsarjassa rumaa jälkeä tehnyt Marek Benes on ollut niin sanotusti turnausformissa ja nuoret Filip Langer sekä Filip Forman ovat kovanluokan ratkaisijoita jo nyt. Johtohahmona väkevä Matej Jendrisak on parasta A-luokkaa ja muutenkin pääluotsi Jaroslav Berka on saanut ryhmänsä puhaltamaan hyvin yhteen hiileen.

Sveitsin kotietu on “real deal” mutta kyllähän Tsekki kaksikosta parempi on. Viime vuonna Tsekki nappasi vajaalla rosterillakin pronssimitalit Sveitsin nenän edestä ja kehityssuunta mailla on hyvin erilainen. Tsekki tekee vahvaa nousua, kun taas Sveitsi on jo useamman vuoden ollut taantumaan päin. Vähämaalisen ottelun tasapeliriski on korkea, joten vältetään miina ja isketään pelimerkit Tsekille – tasapeli ei vetoa – muodossa, jossa varsinaisen peliajan tasuri palauttaa panoksen.