NHL su 22.05. klo 20:30

Tampa Bay Lightning - Florida Panthers

Florida Panthersia tuhotaan! Lightningista ja jopa Nikita Kutšerovista kuoriutuu uusia ominaisuuksia

Tampa Bay Lightning on napannut tukevan niskalenkin Florida Panthersista, mikä ei tullut suurena yllätyksenä ainakaan sarjaa vihjanneelle kirjoittajalle. Runkosarjassa loistanut miamilaisjoukkue on hävinnyt kriittisimmillä osa-alueilla pahasti, vaikka maalivahtien välinen taistelu tasoittuikin toisessa kamppailuissa. Molemmat tähän saakka pelatut ottelut ovat ratkenneet Lightningin ylivoiman tehokkuuteen. Yhtäältä tikunnokkaan on nostettavissa alivoimapelaaminen, jossa on järkyttävä tasoero tällä hetkellä. Edellisottelun 1–2-voittomaali syntyi kuitenkin tasakentällisin ja vain nelisen sekuntia ennen ottelun loppua.

Florida Panthersilla riittää taitavia pelaajia. Aleksander Barkov, Jonathan Huberdeau, Anthony Duclair, Aaron Ekblad ja kumppanit ovat paperilla sarjan loistokkaimpia sotaratsuja ylivoimalla. Mutta mitä on tapahtunut pudotuspeleissä? Vastustajat tulevat tilanteisiin kahta kovemmin, eikä edes erikoistilanteissa ole tilaa – saati aikaa – hukattavaksi. Kiekkoa ja miehiä pitäisi saada liikenteeseen nopeammassa rytmissä kuin runkosarjassa. Tampa Bay Lightning -alivoima on riisunut Panthersin tehomiehet täysin aseista. Tilan, ajan ja helpot pistot se on onnistunut poistamaan toki varsin kiitettävästi myös tasakentällisin.

SYNTINEN LAS VEGAS ODOTTAA

Vegasissa pelataan juuri nyt World Series of Pokeria. GGPoker tarjoaa ilmaisturnauksista pelipaketteja, joihin kuuluu lennot, hotellit ja sisäänostot turnauksiin.

LUE LISÄÄ

Merkillepantavaa salamavinkkelistä otteluparin alussa on ollut se, että Lightning ei tee läheskään yhtä paljoa hyökkäyssiniviivan ylityksiä kiekollisena kuin tavallisesti. Ei edes kärkikentällisillä. Jopa Nikita Kutšerov on heittänyt kiekkoa muutamia kertoja nöyrästi punaiselta päätyyn ja lähtenyt perään painimaan, ettei vaan tulisi kriittistä keskialueen menetystä, joista Florida iski vähintään noin kolmasosan runkosarjamaaleistaan. Tampa Bayn taisteluilme ja kaksinkamppailupelaaminen ovat niin ikään aivan toisella tasolla esimerkiksi Toronto-sarjaan verrattuna.

Toistaiseksi Lightningin tavallista konservatiivisempi lähestymistapa on kantanut hedelmää. Tasakentällisin muutos on myös verottanut joukkueen hyökkäyspelaamisesta – tietysti. Suorahyökkäykset, tilannenopeus ja kääntöpelaaminen ovat myös Jon Cooperin miehistön ehdottomia vahvuuksia. Viidellä viittä vastaan maalit ovat tällä hetkellä ottelusarjassa 2–2. Ylivoimalla reppu kuitenkin heiluu luotettavasti ja näiden osumien tilastoa Lightning johtaa kahden ottelun jälkeen murskaavasti 4–0. Tampa Bayn ei tarvitse muuttaa mitään kolmanteen otteluun. Florida Panthersin sen sijaan pitää maistella erinäisiä lääkeyhdistelmiä ennen ensimmäistä Amalie Arenassa pelattavaa kamppailua, jos se mielii ilmoittautua mukaan sarjaan.

Brayden Pointin poissaolo on näkynyt Lightningin ryhmässä hämmästyttävän vähän. On toki muistettava, että joukkueella on ollut kärkikorin pelaajia sivussa myös edellisinä menestyskausina, joten mitään taivasteltavaa tässä ei sinänsä pitäisi olla. Muutamat asiantuntijat arvioivat, että Pointin poissaolo laskisi erityisesti Kutšerovin tasoa, mutta tässä mentiin pahasti metsään. Ehkä venäläistähden luoma uhka ei tasakentällisin ole ilman sentteritähteä yhtä välitön, mutta nyt taiturimainen laituri joutuu tekemään kunnolla töitä. Eikä pidä käsittää väärin, eiväthän Kutšerov tai Point mitään voimahyökkääjä ole. Jälkimmäisen ollessa sivussa venäläinen joutuu luomaan itse enemmän tilaa toimia. Ajoittainen puolivillaisuus ja löysäily ovat olleet tipotiessään supertähden otteista Pointin pudottua sivuun.

Kolmannessa kamppailussa pelivalinnaksi täräytetään, että ottelussa tulee jatkoaika mukaan lukien korkeintaan viisi maalia (alle 5,5) ja Lightning voittaa (ML). Molemmissa päissä on loistavat maalivahtdit. Andrei Vasilevski on ollut läpi pudotuspelien käsittämättömän kovalla tasolla, eikä tämän itseluottamus horju. Sergei Bobrovski vain paransi toisessa ottelussa, eikä maalinteko ole missään tapauksessa helppoa kummassakaan päädyssä.

10 euroa pelirahaa