Jääkiekon MM la 14.05. klo 12:20

Tanska - Kazakstan

Entisillä Jokerit-pelaajilla varustettu Tanska avaa kisat! Kazakstanilla kärki on vahva, mutta siihen se jääkin

Mukavan vahvalla nipulla liikenteessä oleva Tanska avaa MM-turnauksensa Kazakstania vastaan lauantaina Helsingissä. Joukkueessa on pelaajia pääasiassa Euroopan huippusarjoista. Suomlaisille tutuimpia nimiä lienevät takavuosina Jokereissa viilettäneet tähdet. Kazakstanin etuna voi pitää, että sillä on ryhmässään vahva Barys Nur-Sultan -runko eli valmiita koostumuksia on olemassa. Ottelupari haisee ennakkoon melko tasaiselta, minkä vuoksi voittajaa ei kiinnosta tässä vetää. Kazakstanin kertoimissa voi toki joku haistaa rahaa.

Kazakstanin ryhmässä on muutamia isompia tähtiä, kuten myös Kanadan kansalaisuudella varustetut puolustajat Jesse Blacker ja Darren Dietz, mutta toisaalta joukkueessa on myös ehkä eniten kahden kerroksen väkeä koko turnauksessa. Kärki on terävä ja potentiaalinen, mutta täytepelaajia on liikaa. Hyökkäyspäässä tehovastuuta kantavat esimerkiksi niin ikään kanadalaissyntyinen Curtis Valk, Kirill Panjukov sekä Roman Startšenko – tuttuja nimiä idästä.

💣 KANUUNA.COM HERKUTTAA UHMAPELAAJIA 💣

Uhmapelaajat saavat nyt päätäräjäyttävät 200 käteiskierrosta Kanuuna -kassulle. Peleinä mm. Money Train 2 & Jamming Jars 2.

Käteiskierrokset tarkoittavat, ettei mitään kierrätystä tarvita. Iske voittokuviot ruutuun ja nosta voitot pankkitilillesi saman tien! BUMBUMBUM!

PELAA 200 KÄTEISKIEKKAASI TÄSTÄ

Vähiten kyseenalainen osa-alue kazakstanilaisittain ei ole maalivahtiosasto, eikä se ainakaan paperilla vakuuta. Mukana on kassareita Sarjarka Karagandasta, Južny Ural Orskista sekä Arlan Kokšetausta. Nähtäväksi jää millaisiksi torjujiksi näiden hieman tuntemattomampien joukkueiden edustajat osoittautuvat. Tanskan veräjälle lienee vahvimmin tyrkyllä aiemmissa kisoissa vahvasti pelannut Klagenfurt-vahti Sebastian Dahm.

Tanskan puolustus on kauttaaltaan kelvollinen. Mukana ovat SHL:ssä Malmö Redhawksia päättyneellä kaudella edustaneet isännät Markus sekä Oliver Lauridsen ja Matias Lassen. Jukureissa todella vahvan kauden pelannut Oliver Larsen on niin ikään mukana ja lisää kiekollista osaamista tuo O. Lauridsenin tavoin Jokereissakin pelannut Jesper B. Jensen. Hyökkäyskalustossa joukkueen suurimpia tähtiä ovat niin ikään narrinutusta tuttu Peter Regin sekä Winnipeg Jetsin supertähti Nikolaj Ehlers.

Kokonaisuutena Tanskan joukkue on selvästi vahvempi, mutta terävimmän kärjen vertailussa on tasaisempaa. Kazakstanin kokoonpano herättää enemmän kysymysmerkkejä ja rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että mukana on jonkin verran nimiä, joista kirjoittajakaan ei ole kuullut ikinä hölkäsen pöläystä. Tämä on perinteisesti melko harvinaista, mutta ei tavatonta MM-karkeloissa.

On ihan mahdollista, että pienempiä kiekkomaita – kuten avausvastustajaa – Kazakstanin laatu riittää haastamaan. Kuten sanottu, kahden kerroksen väkeä on kuitenkin liikaa ja kärki jää liian kapeaksi. Pelivalinnaksi napataan, että molemmat joukkueet onnistuvat vähintään kahdesti maalinteossa.

10 euroa pelirahaa