Liiga la 22.04. klo 17:00

Tappara - Pelicans

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Finaalit jatkuu Tampereella – Pelicans taistelee, mutta mistä löytyy maalit?

Liigan finaalit jatkuu heti lauantaina joukkueiden matkatessa takaisin Tampereelle. Tappara otti odotetusti jo toisen kiinnityksen perjantaina Lahdessa vieden voiton lukemin 0-2 ja tällä hetkellä Pelicansin tilanne on tukala. Se pystyy haastamaan Tapparaa, mutta ero on kieltämättä selvä eikä Tappara tee suuremmin virheitä.

Perjantaina oli Pelicansin paikka iskeä, mutta se ei onnistunut sitä käyttämään. Otto Rauhala vei Tapparan johtoon heti matsin alussa ja seuraavan kerran verkkoa heilutettiin vasta ottelun lopulla, kun Waltteri Merelä iski kiekon tyhjään maaliin. Erikoistilanteiden merkityksestä on ollut paljon puhetta ja ennen kaikkea Tapparan äärimmäisen kova ylivoima on kerännyt kehuja ja ratkaissut otteluita, mutta kuten perjantaina nähtiin, on myös alivoima rautaisella tasolla. Ottelun aikana Pelicans pääsi pelaamaan neljästi ylivoimalla, mutta tulosta ei lopulta syntynyt ja Tapparan maalilla Christian Heljanko oli loistavassa iskussa.

Tuloksellisesti Pelicans onnistui parantamaan avausottelusta ja hieman paremmilla pompuilla Lahden kohtaaminen olisi voinut kääntyä kotijoukkueen hyväksi. Se ei kuitenkaan tässä kohtaa lohduta, sillä nyt palataan Tampereelle, jossa Tappara ei ole vielä kertaakaan hävinnyt ja kerta toisensa jälkeen se on ollut vahvasti kuskin paikalla. Pelicans onnistui pitämään Tapparan maalipaikat vähissä, mutta seuraavaksi myös omaa viimeistelyä pitäisi parantaa. Tälläkään kerralla tuskin tasakentällisin on paljon maalipaikkoja luvassa, mutta jostain Pelicansin on seuraava vaihde löydettävä.

Uhmapelaajat on toistaiseksi ollut aikaisemmissa otteluissa vähämaalisuuden puolella ja samalla linjalla jatketaan edelleen. Molempien joukkueiden maalivahdit on huipputasolla, vaikka Tappara onnistuikin viisi maalia avausottelussa iskemään. Pelicansin esitys perjantaina oli tappiosta huolimatta vahva ja vaikka tehoja pitäisi löytää, täytyy vieraiden pitää ennen kaikkea huoli omasta päädystä. Lapulle poimitaan alle 4,5 maalia varsinaisella peliajalla.