NHL pe 28.04. klo 02:00

Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Tampa Bay on selkä seinää vasten ja joukkueen tukipilari horjuu – joko nyt on Toronton vuoro?

Tulevana yönä Toronto Maple Leafsilla on mahdollisuus päästä vihdoin ja viimein ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon. Sarja on tällä hetkellä tilanteessa 3-1 ja kotiyleisön edessä Toronto on selvä suosikki, varsinkin kun Tampa Bay ei enää edellisten kausien tasolla ole. Tampa Bay vei ottelun ensimmäisen koitoksen, mutta sen jälkeen Toronto on poistunut kolmesti peräkkäin voittajana. Toki ottelut ei ole ollut mitään Toronton dominointia ja voitot voisi olla vähintään tasoissa, mutta pystyykö edes Tampa Bayn kokenut miehistö nollaamaan edellisen matsin toilailuja?

Toronto onnistui nappaamaan voiton molemmista Tampa Bayn kotiotteluista jatkoajan jälkeen. Ensimmäisessä Ryan O’Reilly toi Toronton tasoihin loppuhetkillä ja Morgan Rielly sinetöi voiton jatkoajalla, mutta todellinen kuolinisku oli sarjan neljäs ottelu. Toronto oli alkuun täysin unessa ja Tampa Bay aloitti vahvasti ja toisen erän jälkeen 4-1 tilanteessa sarjasta näytti kehkeytyvän pitkä ja tasainen. Toisin kuitenkin kävi. Kolmatta erää oli vajaa puolet jäljellä, kun Auston Matthewsin johdolla Toronto aloitti kirin, joka lopulta päättyi jatkoajalla Alexander Kerfootin voittomaaliin.

Toronto Maple Leafs

@MapleLeafs
SIR ALEXANDER KERFOOT!!!

Tampa Bayn viime vuosien menestys on ollut useiden laadukkaiden palasten summa, mutta ennen kaikkea maalivahti Andrei Vasilevski on ollut joukkueen tukipilari ja antanut joukkueelle mahdollisuuden voittaa ottelusta toiseen. Tässä sarjassa huippuvahti ei kuitenkaan ole ollut omalla tasollaan ja tilastojen valossa hänen otteet on ollut jopa erittäin heikkoja. Ei häntä toki voi yksin syyttää, sillä myös muu joukkue on ollut ulapalla, mutta varsinkin Vasilevskilta vaaditaan täyskäännös jotta Tampa Bay voi edes haaveilla seuraavasta kierroksesta.

Nathan "Grav"

@NathanGraviteh
Andrei Vasilevskiy ranks among NHL Playoff goalies (min, 3GP):

Last in Save Percentage (.856%)
Last in Goals Against (19)
Last in Goals Saved Above Expected (-5.51)

Uhmapelaajat uskoo, että Tampa Bayn eväät on syöty ja tulevaan matsiin isketään Toronton voittoa suoraan varsinaisella peliajalla. Toronton kohdalla ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon pääseminen on ollut jo pidempään vaikeaa, vaikka mahdollisuuksia on ollut. Nyt kuitenkin edellisen ottelun uskomaton nousu voi olla juurikin se, mitä joukkue tarvitsee. Tämän parempaa paikkaa laittaa sarja pakettiin Torontolle ei tule.