Hiihdon maailmancup la 31.12. klo 15:00

Tour de Ski - Naisten sprintti

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Tour de Ski alkaa – heti kärkeen mojova ylläribetsi!

Tour de Ski on hieno, mutta kilpailijoille kokonaisvaltaisuudessaan kova kilpailu. Jos TdS:llä tyhjentää pajatson, saattavat vaikutukset ulottua aina kevättalven arvokisoihin asti. Kisa on arvostettu ja seurattu vuodenvaihteen makupala. Tänä vuonna kilpailu aloitetaan Sveitsissä Val Müstairissa miesten ja naisten vapailla sprinteillä. Suomalaishiihtäjät eivät kuulu avausmatkan kuumimpien suosikkien joukkoon.

Kisassa on kaksi suosikkia yli muiden: Maja Dahlqvistin perusluokka tiedetään, mutta Davosista poisjääneen ruotsittaren tuore iskukyky on hieman arvoitus. Viime sprinttikisoissa juhlinut Nadine Fähndrich nauttii kotiedusta, ja on kaiken järjen mukaan kovassa kunnossa myös vuodenvaihteessa. Vaativa sprinttirata sopii molemmille hiihtäjille hyvin.

FIS Cross-Country

@FISCrossCountry
👉Tour de Ski👈

1⃣ day left
3⃣ places in 3⃣ different countries 7⃣ stages
🇨🇭🇩🇪🇮🇹

#fiscrosscountry #tourdeski

Sama pätee myös Jessie Digginsiin, joka on kova yleishiihtäjä, ja pärjää mukavasti myös distanssimatkoilla. Tiril Udnes Weng on alkukaudella ollut positiivinen yllätys, eikä ole kaukana kärjestä tälläkään kertaa. Betsi lähtee tämän nelikon ulkopuolelle – nyt haetaan pikkuylläriä.

Rata sopii kaiken järjen mukaan Rosie Brennanille, joka voisi vapaalla haastaa koko muun porukan. Sprinttiin isketäänkin Brennanin top 3 -sijaa, joka maksaa juhlavasti – eli aivan peruspanoksellakin saa kunnon uudenvuoden bileet aikaiseksi, jos Rosie on kunnolla syönnillään ja mönkii palkintopallille. Veto Mr Greenille – minnekäs muualle!