Ykkönen to 14.10. klo 18:30

TPS - EIF

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Jättipettymyksen kokenut TPS jatkaa nousun tavoittelua!

Ykkösen nousukamppailussa nähtiin viime kierroksella ratkaisun makua, kun VPS haki TPS:ltä vieraspisteet ja otti ison askeleen kohti suoraa liiganousua – vaasalaiset johtavat sarjaa kahdella pisteellä, kun kaksi kierrosta on jäljellä. Mitään ei ole vielä kuitenkaan ratkaistu lopullisesti, ja TPS pääsee kaikella todennäköisyydellä ainakin liigakarsintaan asti. Tästä ottelusta on kuitenkin pakko ottaa kolme pistettä.

VPS oli ennen kaikkea tylympi joukkue kuin TPS. Turussa on varmasti syöty välipäivinä sitä kuuluisaa käärmekeittoa, ja Jonatan Johanssonin suojatit tulevat tähän matsiin nappikset kipinää lyöden. Pelkästään rosteria katsomalla TPS on sarjan kovaluokkaisin joukkue, mutta ratkaisuotteluissa pelkästään se ei ratkaise: myös pään pitää kestää, ja nousu pitää uskaltaa ottaa. Terveystilanne Turussa on hyvä.

EIF pisti runkosarjan lopussa päävalmentajan vaihtoon. Joukkueella on tässä vaiheessa vain kiusantekijän rooli. Positiivista on, että tappioputki saatiin Rovaniemellä katki – RoPSin loppusarja jatkui tuskaisesti, kun tammisaarelaiset hakivat pisteet mukaansa. EIF tulee paineettomassa tilassa Turkuun ja lähtee varmasti nauttimaan kovatasoisesta ottelusta. Runkosarjan otteluissa joukkue pysyi Tepsin vauhdissa sangen hyvin.

TPS on ollut kauden edetessä overijoukkue, ja tuskin EIF mitään bussia tulee Turkuun parkkeeraamaan. Uhmapelaajissa lähdetään siitä, että maaleja tullaan näkemään. Overi on perusmaistuva veto tähän saumaan.