Liiga la 30.03. klo 17:00

TPS - Tappara

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Turussa ensimmäistä kertaa sarja katkolla – vieläkö TPS hankkii yhden mahdollisuuden hakea vierasryöstöä, vai joko Tappara lyö viimeisen naulan arkkuun?

TPS:n ja Tapparan välinen ottelusarja on lauantaina ensimmäistä kertaa katkolla. Jälleen palataan Turkuun, jossa TPS on toistaiseksi ollut loistava läpi pudotuspelien, mutta haaste on tietenkin jälleen valtava. Tappara on sarjan edetessä päässyt paremmin vauhtiin, mutta aikaisemmat vierasmatsit on päättynyt TPS:n voittoon. Tapparan tilanne on siinä mielessä loistava, sillä mikäli nyt ei voittoa tule, pääsee se jälleen takaisin kotiyleisön eteen.

*Tsekkaa tipsi loppuun ja ota 10€ kierrätysvapaa ilmaisveto talteen!

PELAA TĂ„STĂ„

Viidenteen otteluun Tappara sai jälleen lentävän lähdön, kun Olli Juolevi vei kirvesrinnat johtoon jo toisella minuutilla. Vielä erän lopussa Tappara pääsi lisäämään johtoa Linus Fröbergin lennettyä suihkuun päähän kohdistuneen taklauksen jälkeen. Toisessa erässä jatkettiin erikoistilanneharjoituksia ja molemmat osuivat kertaalleen ylivoimalla. Päätöserässä TPS nousi vielä maalin päähän varhaisessa vaiheessa, mutta ajassa 54:00 Heikki Liedes iski lukemiksi 4-2 ja Otto Somppi kaunisteli vielä myöhemmin lukemia tyhjään maaliin.

Liiga

@smliiga
🚨 Maalinedustan kuningas iskee! 👑

Veli-Matti Savinainen viimeistelee @Tapparaofficial:in ylivoimaherkuttelun maaliin. 🤌

đź“ş @MTVUrheilu | #Liiga #Tappara

Tässä kohtaa on turha enää epäröidä pystyykö TPS haastamaan selvästi kovemmalla materiaalilla operoivaa vierailijaa, sillä sen se on jo näyttänyt viiden ottelun aikana. Kotiyleisöstä on varmasti suuresti apua, mutta nyt TPS:n on löydettävä keinot kliseisesti olla hereillä alusta alkaen, sillä toistaiseksi jokaisessa ottelussa Tappara on vastannut avausmaalista. Lisäksi TPS:n on pysyttävä poissa boksista, sillä vaikka se on myös itse tehnyt hyvää jälkeä ylivoimalla, on Tappara takonut ylivoimaa peräti hieman päälle 36% tehokkuudella.

Tällä kerralla vedot suunnataan maalimääriin ja lapulle otetaan alle 4,5 maalia varsinaisella peliajalla. Tappara on toistaiseksi tehnyt mukavan kasan maaleja, mutta ne on syntyneet pitkälti kotiotteluissa ja Turussa TPS on pitänyt puolustuksen hyvin kasassa jo kolmesti Lukkoa vastaan pelattu sarja huomioiden. Kokoonpanoihin voi olla viilailuja vielä luvassa, sillä hyökkääjien Veli-Matti Savinaisen ja Fröbergin tilanteet edellisestä ottelusta eteni kurinpidon käsittelyyn ja kirjoitushetkellä tilanne on vielä avoinna.