UHMAPELAAJAT ma 02.01. klo 20:30

Tshekki - Sveitsi

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Tshekki on pahasti yliarvostettu! Nyt joukkue joutuu ensimmäiseen kunnon testiin

Nuorten MM-kisoissa nähdään tänään huippujännittävä puolivälieräkamppailu Tshekin ja Sveitsin välillä. Tshekki pelasi erinomaisesti lohkovaiheessa ja on päässyt kisoihin parhaalla rosterilla vuosikausiin. Sveitsi niin ikään loisti alkulohkossa, mutta kertoimissa maata pidetään täytenä altavastaajana. Pidämme ottelua huomattavasti tasaisempana kuin kertoimet.

Tshekki pääsi pisteille kaikissa alkulohkon kamppailuissaan. Se nappasi voitot Kanadasta (5-2), Itävallasta (9-0) ja Saksasta (8-1). Ainoa tappio tuli jatkoajalla Ruotsia vastaan (2-3). Tulokset ovat vakuuttavia, mutta ne eivät kestä kriittisempää tarkastelua. Tshekki voitti Kanadan lähinnä vastustajan lapsellisen sooloilun ansiosta. Peli oli Kanadan huonoin koko turnauksessa. Kanadan lisäksi Tshekin ainoa kovempi vastustaja oli keskinkertaisen turnauksen pelannut Ruotsi, jolle Tshekki hävisi. Tshekin hypetys perustuu siis isolta osin heikkoihin vastustajiin alkulohkossa.

Sveitsi nappasi omasta alkulohkostaan jatkoaikavoitot Suomesta (3-2), Latviasta (3-2) ja Slovakiasta (4-3). Ainoa tappio tuli Yhdysvaltoja vastaan maalein 1-5. Erityisesti Sveitsin voitto Suomesta oli vakuuttava suoritus. Sveitsi hallitsi ottelua mielin määrin ja sai pidettyä Suomen vain 16 laukauksessa. Sveitsin ykköspelaaja on ollut 18-vuotias puolustaja Lian Bichsel, joka saattaa hyvinkin olla koko turnauksen paras puolustava puolustaja.

JFresh

@JFreshHockey
Which defencemen created the most 5v5 xGoals by shooting the puck in the group stage of the 2023 World Juniors?

Pidämme ottelua paljon kertoimia tasaisempana, vaikak Tshekki ennakkosuosikki onkin. Pelivalintamme on, että Sveitsi voittaa ottelun +1,5 maalin tasoituksella. Käytännössä veto siis osuu, jos ottelu päättyy joko Sveitsin voittoon tai tasapeliin.