Jääkiekon MM su 29.05. klo 15:20

Tšekki - USA

Epätoivoinen ja huono Tšekki ei ole valmis voittamaan pronssia – riittääkö USA:lla nälkää enemmän?

Tšekki oli välierässä käsittämättömän huono. Joukkueen epätoivo vieläpä kulminoitui suomalaisvalmentajan paitsiohaastoon ottelun loppuhetkillä. Kanada ei ollut hyvä. Tšekki oli surkea. Pronssimatsit tiedetään ja USA-joukkueen Leijonat-ottelussa näkynyt terävyys voi yhtä hyvin olla tipotiessään sunnuntaina. Tällä hetkellä valtavasti pelaamistaan turnauksen edetessä parantanut yhdysvaltalaisjoukkue on kuitenkin nähtävä suurena suosikkina pronssille.

USA saa merkityksellisen lepoedun. Joukkue on ehtinyt palautua pronssikamppailuun tunteja pidempään kuin vastustaja, mikä on tässä vaiheessa turnausta merkittävää. Tšekki-leirissä saa tapahtua isoja ihmeitä, jos joukkueen mieliala saadaan nostettua siten, että se pystyisi pronssista taistelemaan. Kari Jalosen miehistö ei pelkästään epäonnistunut – se alisuoriutui. Mikä pahinta, kaikki tapahtui suurimpien tähtien esimerkillä. Voittomaali syntyi David Pastrnakin otettua typeryyttäkin älyttömämmän hyökkäyspään kostojäähyn estämisestä.

SYNTINEN LAS VEGAS ODOTTAA

Vegasissa pelataan juuri nyt World Series of Pokeria. GGPoker tarjoaa ilmaisturnauksista pelipaketteja, joihin kuuluu lennot, hotellit ja sisäänostot turnauksiin.

LUE LISÄÄ

Välierämatsi päättyi 6–1-numeroin – ja kaiken olennaisen kertoo se, että voittajajoukkue Kanadan pelillinen suoritus oli todella vaatimaton. Ottelun loppupuolella tšekkiläisten leirissä epätoivoisuus alkoi paistaa ja siitä esimerkkiä näytti itse Jalonen, joka teki paitsiohaaston suhteellisen selvästä tilanteesta. Kyseessä oli siis Kanadan kuudes maali ja tätä rullailtiin nauhalta noin kymmenen minuuttia.

David Quinnin miehistö pystyi Suomea vastaan taistelemaan aidosti paikasta finaalissa. Joukkue oli halukas, liikenteessä terävällä jalalla ja väänsi tehokkaasti tilanteistaan maaleja. Vaikka lopulta ei riittänyt kisaisäntää vastaan, ei syytä ole painaa päätä pensaaseen. Nuoren joukkueen matka kisoissa on ollut nousujohteinen ja sen varrella joukkue on myös saanut tärkeitä vahvistuksia, kuten Matt Boldyn, Ryan Hartmanin sekä maalivahti Jeremy Swaymanin.

Pronssimatsin pelivalinta otetaan puhtaasti sen pohjalta, että Tšekki vaikuttaa romahtaneen täysin. Yhdysvaltojen turnaus puolestaan on ollut vahva ja nousujohteinen. Pronssimatsissa usein se halukkaampi joukkue voittaa ja olisi ihme, jos Tšekin joukkueesta saataisiin lyhyessä palautumisajassa sellainen. Pelivalinnaksi otetaan, että USA voittaa (1×2). Pöytä on täysin katettu yhdysvalloille ja on hieman haasteellista ymmärtää tätä kerroinasettelua – panostuksessa käytetään malttia.

10 euroa pelirahaa