ATP la 07.01. klo 08:00

Tsitsipás - Berrettini

star-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Tennisherkkua! Tsitsipás häviää selvästi yhdellä osa-alueella – tykittääkö Berrettini Italialle voiton Kreikasta?

United Cupissa on todella herkullinen lauantai tiedossa ja huippuluokan kamppailuja pelataan useampia. Esimerkiksi Kreikan ja Italian välienselvittelyssä nähdään upea ottelu ATP-maailman huipulta, kun Stéfanos Tsitsipás kohtaa lujaa syöttävän Matteo Berrettinin. Lähtökohdiltaan kaksintaistelu vaikuttaa supertasaiselta, mutta kreikkalainen on vienyt kaikki miesten keskinäiset toistaiseksi – olisiko vihdoin Berrettinin vuoro?

Berrettini saa väistämättä pienen edun siitä, että kausi on vasta käynnistynyt. Toki tällä kertaa offseason oli todella lyhyt ainakin verrattuna koronakausiin ja Australian Openiin on alettu valmistautua perinteisin menoin heti vuodenvaihteen jälkeen. Joka tapauksessa Tsitsipásin pelituntuma ei varmasti ole paras mahdollinen, mistä italialainen pääsee parempana ja etenkin kovempana syöttäjänä nautiskelemaan.

Tsitsipás on voittanut vuoden ensimmäisissä otteluissaan David Goffinin sekä Borna Coricin ja antanut molemmille kyytiä. Toisaalta Berrettini vaikuttaisi päässeen sairastelusta ja pienistä vaivoista johtuen osin plörinäksi menneen edellisen sesongin jälkeen takaisin lähelle täyttä loistoaan – italialaiselta on nähty United Cupin merkeissä miehen parasta tennistä aikoihin ja toistaiseksi jalkoihin ovat jääneet suvereenisti Thiago Monteiro, Casper Ruud sekä Hubert Hurkacz.

Hauskan lisämausteen tulevaan otteluun tuo se, että Berrettini ei ole ikinä pystynyt virallisessa ottelussa kreikkalaista kaatamaan. Alkuvuoden kamppailuun italialaisella on kuitenkin syöttönsä kautta etulyöntiasema ja 26-vuotias peluri palaa halusta päästä takaisin maailman kärkikahinoihin vaikean kauden jälkeen. Berrettinin United Cupissa tähän saakka näyttämät ennusmerkit ovat olleet erinomaisia ja Uhmapelaajat ennustaa pienten marginaalien kamppailun kääntyvän lopulta italialaisen eduksi.