to 19.07. klo 18:30

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

U19 EM-kisat: Suomi – Norja | Elintärkeä ottelu Pikkuhuuhkajille

Alle 19-vuotiaiden EM-kisat jatkuvat tulisella pohjosmaiden välisellä kamppailulla, kun Suomi kohtaa Norjan. Molemmat joukkueet esiintyivät ensimmäisissä otteluissaan edukseen.
Suomi pelasi erinomaisen ottelun yhtä Euroopan huippua Italiaa vastaan, vaikka hävisikin ottelun lopulta tuskallisesti 1-0. Suomi olisi voinut heilauttaa verkkoja ottelussa helposti 2-3 kertaa, mutta viimeistely ei hyökkääjiltä Saku Ylätuvalta ja Eetu Vertaiselta tällä kertaa onnistunut. Italian maali syntyi Suomen puolustuspään notkahduksesta, jota päävalmentaja Juha Malinen on varmasti käynyt läpi pelaajien kanssa.
Suomen vahvuus piilee ehdottomasti nopeissa laitahyökkääjissä, jotka osaavat haastaa 1v1-tilanteissa ja päästä vastustajasta ohi. Vastikään Ranskan pääsarjaan siirtynyt Timo Stavitski osoitti nopeudellaan Italia-ottelussa miksi SM Caen maksoi hänestä sievoisen siirtosumman. Albion Ademi toi kentälle tultuaan räväkkyyttä Suomen peliin, ja on toivottavaa että hänet nähdään avauskokoonpanossa. Nämä pelaajat, sekä nousevat laitapakit pystyvät tarjoilemaan palloa boksiin, josta hyökkääjien pitäisi ruveta osumaan maalipuiden väliin.
Norja on ennakkoon ajateltuna Suomelle se tämän lohkon helpoin vastus, josta pitäisi pisteitä onnistua nappaamaan mikäli mielii MM-lopputurnaukseen, johon pääsevät molemmista lohkoista 3 parasta. Norja ei kuitenkaan tule missään nimessä olemaan helppo vastus, se selviytyi kisoihin karsintojen kautta toisin kuin kisoihin isäntämaana automaattisesti edennyt Suomi. Norja lähteekin otteluun pienoisena ennakkosuosikkina ainakin kertoimien valossa.
Norjan pelityyli on erittäin suoraviivainen ja se saattaa hyvinkin olla Suomen etu. Norja pyrkii pelaamaan pallon kärkipelaaja Erling Halandille, joka on eittämättä ikäluokkansa parhaita viimeistelijöitä. Norjan keskikenttä ja puolustus ei ole pomminvarma ja tekee paineen alla paljon virheitä. Suomi pystyy Italia-ottelun kaltaisella korkealla prässillä tuottamaan Norjalle vaikeuksia ja päästä sen myötä tekopaikoille.
Suomella on pohjalla kuitenkin loppujen lopuksi parempi ottelu kuin Norjalla ja ”Pikkuhuuhkajat” haluavat kotiyleisön edessä kaataa Norjan ja sen myötä tarrata vahvasti kiinni MM-kisapaikkaan. Suomen pelityyli sopii hyvin Norjaa vastaan, ja kotiyleisön tuen myötä ei lapulle voi muuta lyödä kuin Suomen menestystä, edes tasapelin muodossa.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ