Nations League to 15.11. klo 21:14

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-icon

UNL: Belgia – Islanti | Murjooko Goljat Davidin?

Belgian, Sveitsin ja Islannin muodostama Kansojen liigan lohko saadaan Islannin osalta päätökseen, kun pienen valtion ylpeys matkaa Brysseliin Belgian vieraaksi. Islannille lohkovaiheen viimeinen ottelu on jo merkityksetön, mutta Belgia takaisi voitolla Islannista paremmat mahdollisuudet lohkovoittoon ja siten Kansojen liigan jatkopaikkaan.
Jumbosijaa hallussaan pitävä Islanti on hävinnyt kaikki kolme lohko-ottelua maalierolla 1:11. Sveitsi kaatoi viikinkilauman kahdesti 1-2, luvuin 3-0. Belgia puolestaan hoiteli joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Islannissa tyylipuhtaasti 0-3 Eden Hazardin ja Romelu Lukakun maaleilla.
Belgia vei edellistä ottelua Islannissa miten tahtoi. Vierailija vei nimiinsä tulostaulun lisäksi myös laukaukset 5-21, hyökkäykset 29-77 sekä pallonhallintaprosentin 30-70. Brysselissä tullaan pelaamaan aikalailla samoilla kokoonpanoilla kuin tämäkin kamppailu väännettiin.
Hyvää taistelutahtoa puhkuneesta viikinkilaumasta alkaa olla hiljalleen puhallettu kaikki irti ja todellinen taso on putkahtanut esiin. MM-kisoissa pieni saarivaltio jätettiin tylysti alkulohkon hännille ja edellisestä kilpailullisen ottelun voitostakin on jo yli vuosi aikaa. Harjoitusottelut eivät ole sujuneet sen paremmin. Tämän vuoden puolella Islanti on pystynyt kaatamaan ainoastaan Indonesian viime tammikuussa. Pelaajamateriaaliin nähden Islanti on kiistatta ylisuorittanut viimeiset neljä vuotta.

150% talletusbonus – todella helppo kierrätys!

Islannin riveistä merkittävimmät poissaolot ovat Rostovin puolustaja Ragnar Sigurdsson ja Burnleyn keskikenttämies Johann Gudmundsson. Belgian lista on puolestaan pidempi ja merkittävämpi. Varmuudella sivussa ovat Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen, Marouane Fellaini, Mousa Dembélé, Kevin De Bruyne sekä Kevin Mirallas. Lista on pitkä ja täynnä huippunimiä, mutta Belgialla on laaja materiaali, jolla voidaan korvata nämä poissaolot.
Belgian ja Islannin nipuissa on huima laadullinen ero. Kotonaan Belgia tulee oletettavasti painostamaan läpi ottelun eikä vierailijoilla tule olemaan helppo työ pitää pallo poissa omasta verkosta. Islanti on päästänyt tämän vuoden puolella varteen otettavia jalkapallomaita vastaan keskimäärin 2,64 maalia ottelua kohden. Belgiassa vierailijoiden urakkaa vaikeuttaa entisestään puolustuksen johtohahmo Sigurdsson puuttuminen. Lisäksi Belgia tulee otteluun motivoituneena taistelemaan lohkon voitosta. Islanti puolestaan tulee jäämään lohkon viimeiseksi – kävi ottelussa miten tahansa.