UFC su 07.03. klo 06:00

Petr Yan - Aljamain Sterling

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Vastakohdat viehättävät UFC 259:ssä – 135 paunaisten mestaruus ei ole poikkeus

UFC 259 on matchmaking-pespektiivistä todella upeasti toteutettu. Ottelut ovat tasaväkisiä ja näemme tyylien kohtaamisia. Paras esimerkki tästä lienee miesten 135 titteliottelu Petr Yan ja Aljamain Sterling välillä. Venäläinen sai vyön haltuunsa voitolla legenda Jose Aldosta. Nyt pitäisi vielä puolustaa todella epäortodoksia pakettia vastaan. Kaunista väkivaltaa on kuitenkin varmuudella luvassa.

Aloitetaan mestari Petr Yanista. Analyytikko Dan Hardy kuvaili hänen tyyliään todella osuvasti. Siinä ei ole mitään ylimääräistä rasvaa. Yanin pohja tulee nyrkkeilystä ja hänen jalkatyönsä on mielenkiintoista. Samoja elementtejä nähdään myös esimerkiksi Gennady Golvkinin tekemisessä. Yan astuu lyöntien läpi ja pystyy tätä kautta lyhyempänä ottelijana kuromaan todella nopeasti etäisyyttä. Yan on myös erinomainen liikkumaan sulavasti ulos ja sisään, kun saa vastustajan paineistettua häkkiä vastaan. Tämä on tapahtunut jokaisessa ottelussa tähän asti. Hän on agressiivinen ja iso volyymi lyönneissä takaa väkivallan.

TALLETA 25€ - SAAT 250 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Lempi kasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 25 euroa ja saat 250 Legacy of Dead ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ

Ykköshaastaja Aljamain Sterlingin lempinimi “Funkmaster” kertoo kaiken olennaisen. Hän on todella epäortodoksi paketti. Sterlingillä ei ole välttämättä sitä kuuluisaa lyöntivoimaa, että hän sammuttaisi valoja. Hän on kuitenkin todella luova, hyvä potkimaan, erinomainen painimaan ja mestari lopettamaan, jos saa vastustajan selän. Käytännössä tässä on siis kaksi todella erilaista pakettia vastassa.

ESPN MMA

@espnmma
Bantamweight champion @PetrYanUFC and challenger @funkmasterMMA exchanged words during their face-off 😳 (via @ufc)

Stream #UFC259 Saturday on ESPN+ 🔜 ES.PN/UFC259TW

Tässä on käytännössä pari pääskenaariota ja paljon sivupolkuja niiden kautta. Yksi on, että Sterling joka on hyvä liikkumaan koittaa hyödyntää pidempää ulottuvuuttaan ja ottelee todella kärsivällisesti ja etsii paikkansa. Kuulostaa fiksulta?
Tähän sisältyy kuitenkin paljon riskejä ja samalla on uhka, että Sterling luovuttaa tapahtumien kontrollin Yanille. Jos Yan saa pitää oktagonin keskustan, niin tulee hän viiden erän sisällä pakottamaan paineen. Kaiken lisäksi on Apexin oktagon Las Vegasissa hieman pienempi.

Toinen vaihtoehto on, että Sterling astuu tuleen. Yan on osuttavissa ja nyrkkeilytausta näkyy tietyllä lailla hänen tekemisessään. Hän ei ole potkunyrkkeilijä, vaikka osaa potkia. Jos Sterlingin potkukestävyys on tapissa, niin pystyy hän osumaan Yania varsinkin käsiin ja pohkeeseen potkuilla. Tämä ei tietenkään kuulosta pahalta, mutta käsien lihakset joutuvat koville. Syö joku 5-6 potkua blokkiin, niin alkaa tricepseissä ja muussa tuntumaan. Se vaikeuttaa lyömistä ja käsien pitämistä ylhäällä huomattavasti.

Yksi mielenkiintoisimmista aspekteista on Yanin sambo-tausta ja kuinka hyvin hän torjuu alasviennit. Jos Sterling “ampuu” pitkältä, niin pystyy Yan hyvällä alasvientipuolustuksellaan kontrolloimaan tilannetta ja pakottamaan paineen heti sen jälkeen. Olennaista Sterlingin osalta on siis päästä tarpeeksi lähelle. Samalla on siinä iso riski, että Yan osuu. Näimme kuitenkin Cory Sandhagenia vastaan miten kuiva Sterling lopetti ottelun alle kahdessa minuutissa. Matto on hänen maailmaansa ja jos hän pääsee aidosti työstämään, niin on Yan vaikeuksissa.

Venäläisten mestareiden mentaliteetti on aina poikkeuksellista ja Yan ei ole varmuudella luovuttamassa. Ainoa mitä hän näkee omassa päässä on dominanssia ja kipua Sterlingille. Sterling ei pysty myöskään pääsemään Yanin pään sisälle ennen ottelua, sillä viestinvaihto tapahtui tulkin välityksellä. Sterling näytti jopa hämmentyneeltä ja pieni etu on annettava Yanille näistä sanaisista vaihdoista. Ei anneta kuitenkaan sille liikaa arvoa.

UFC on TNT Sports

@ufcontnt
"I'm going to break you on Saturday!"

Yan v Sterling is going to be a banger!

#UFC259 | Saturday | BT Sport 2 HD

Tyylit tekevät kamppailut ja tämä on paras esimerkki siitä. Kamppailu voi päättyä kummalle tahansa ja saamme nähdä paljon erilaisia aseita. Voi olla, että Yanin volyymi ja uskallus on liikaa Sterlingille. Samalla ei ole Sterling klassinen “painija” paketti. Hän on myös todella räjähtävä ja vaarallinen pystyssä. Kertoimet ovat liikkuneet mukavasti ja lapulle tarttuu Aljamain Sterling.

Panostaso ei päätä huimaa, mutta on olemassa hyvät saumat sille, että näemme uuden mestarin. Ottelu on ennakkoon todella 50/50, joten ratsastetaan dogin kelkassa.