su 24.10. klo 01:45

Paulo Costa - Marvin Vettori

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

UFC Fight Night: Costa vs. Vettori tarjoaa sitä kuuluisaa herkkua katsojan näkökulmasta!

Kohta kolisee, ja kohta kolisee kunnolla. Lokakuun 24. päivä tarjoaa kamppailulajien ystäville maukasta viihdettä. Luvassa on UFC Figh Night: Paulo Costa vs. Marvin Vettori. Tämä on niin jees kamppailu, että ei melkein meinaa pysyä housuissa! No joke.

Voin jo tässä vaiheessa vihjettä paljastaa, että lapulle tarttuu “Borrachina”. Tai osuvammin englannin kielinen lempinimi “The Eraser”. Nämä eivät tarkoita samaa asiaa, mutta asia tarkoittaa Paulo Costaa. Miksi; on oikein hyvä kysymys.

TALLETA 30€ - SAAT 300 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Kunkkukasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 30 euroa ja saat 300 Gargantoonz ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ

Kertoimet aukesivat Vettorin eduksi 1,87-2,00. Nyt kertoimet ovat noin 1,72-2,20 Vettorin eduksi. Raha on siis aluksi liikkunut “The Italian Dream” puolelle. Miksi ihmeessä löisit Costaa?

Ensinnäkin on tämä itselle helposti breaking point-tasoa ison rahan suhteen. Se toki tulee vasta kunnolla kehiin ennen matsia, mutta monesti suosii iso raha jotain ratkaisevaa tekijää. Joku tekijä, mikä on niin ylivertainen, että toisella ei ole mahdollisuutta kilpailla sitä vastaan.

Khabib Nurmagomedoville se oli paini. Israel Adesanyalla oli pystyottelu + mental game. Markina ei niinkään suosinut häntä Costa matsissa tarpeeksi, mutta Izzy hakkasi molemmat. Hänen pystyottelunsa on eliittiä hänen maailmanluokan potkunyrkkeily taustan takia — NIIN eri tasoa kuin kenelläkään muulla 185-paunaisten painoluokassa. Pitää siis olla se ratkaiseva tekijä, mikä erottaa muista.

Ainoa ottelija tässä matsissa, jolla on ratkaiseva tekijä on Paulo Costa. Hear me out. Hypoteesi tuntuu olevan juuri nyt, että koska kyseessä on main event ja 5 erää, että Marvin Vettori olisi kestävämpi ja grindaa ulos Paulo Costan ketjupainilla. Se on käytännössä mitä Khabib duunasi läpi uransa.

Eli, että jatkat uutta, uutta ja uutta painisekvenssiä kunnes saat vastustajan häkkiä vasten, sen jälkeen alat työstämään. Khabibin alasviennit eivät olleet koskaan käytännössä oktagonin keskustassa, vaan lähes aina häkkiä vasten. Okei. Onko Marvin Vettori hyvä painija?

Ei. Hän on vahva, sitkeä ja työteliäs, mutta hän ei ole maailmanluokan painija. Costan takedown defense on kaiken lisäksi 80%. Costa ei muutenkaan varmasti pysyisi millään matossa kolmen ensimmäisen erän aikana, vaan pomppaa aina ylös atleettisuutensa voimin. Jos Vettori saa tonttiin kahdessa viimeisessä erässä, niin saako hän tarpeeksi damagea tehtyä on tärkein kysymys. Saattaa olla, että hän tarvitsisi 10-8 erän, ja siihen en usko.

Vettori on muutenkin vain saanut 2.24 alasvientä per 15 min. Costalta irtoaa varmasti myös kyllä jokunen lukko. Hänellä on kuitenkin musta vyö bjj:ssä ja kumimiehi on lempinimi. Kukaan ei vaan halua tai ole kyennyt painimaan häntä vastaan.

Costan isoin etu matsiin lähdettäessä on, että hänen pystynsä on selkästi (imo) parempi kuin Vettorin. Isompi lihaksisto Costalla antaa varmasti kuitenkin noin 1.5 erän cardio-edun Vettorille. Se on budjetoitu, että hän voi jollain tavalla kääntää pisteillä “championship roundeissa” tai jopa lopettaa, jos Costa piiputtaisi.

En usko kuitenkaan, että vastaavaa tilannetta syntyy, tai sen tapahtumisen todennäköisyys on selkeästi pienempi kuin mitä markkina kuvittelee tällä hetkellä. Pää saattaa myös olla hieman pyörällään Izzyn koulutuksen jälkeen. Samalla on Costa ottanut aikaa itselleen ja varmasti kehittynyt paljon. Adesanya nöyryytti molemmat. Molemmilla riittää myös selityksiä, mutta 5 stages of grief ja etu Costalle siitä, koska heidän matsinsa oli aikaisemmin.

Luulen rehellisesti sanottuna, että Costa tulee tyrmäämään Vettorin. Katsotaan hieman iskutilastoja.

🌐👑

@KeranenKim

🌐👑

@KeranenKim
Paulo Costa +2,20. Maistuu
Tässä tärkeimmät

Twitteristeille: (Lue vihje ja ymmärrä miksi)

Voimakädet vastakkain. Orthodox vs. Southpaw. Lisää kolinan saumaa. Costa osuu siis minuutissa 7.03 kertaa perille, Vettori kolme iskua per min vähemmän. Kaiken lisäksi on Costalla parempi tarkkuus ja Paulon pystygeimi on arguably muutenkin parempi. En ihmettelisi, jos potku nukuttaisi Vettorin. Mahdollisesti jopa polvi tai lyhyt lyönti joka rock Vettorin, sillä Costa on varmasti varautunut siihen, että kun Marvin Vettori saa etäisyyden lähelle ja “mukavaksi” niin pyrkii hän painimaan. Costalla on myös by the way hyviä polvia clinchissä.

Oli miten oli. Vielä ei taida olla propsien aika näin kaukana matsista, mutta tuossa oli omat argumentit. Luulen rehellisyyden nimissä, että Vettori tulee nukkumaan vaikka hän ei ole vielä ammattiurallaan nukkunut. Izzy koulutti kaksi kertaa ja hattu päästä, että ei nukahtanut. Muuten on vastus ollut kovin laimeaa.

Toki Jack Hermansson on rankattu korkealle, mutta hän on rankkiin nähden rehellisesti sanottuna hieman yliarvostettu. Kevin Holland on kaukana eliitistä. Costan rivi on hieman kovempi. Yoel Romero jota kukaan ei halunnut kohdata. Uriah Hall, joka on pystyspesialisti ja Costa nukutti hänet. Johnny Hendricks, joka oli toki uran ehtoopuolella, mutta entinen huippupainija. Voi toki argumentoida, että Hall oli vanha, mutta 2018 on eri geimi.

Isoin argumentti Vettorin puolesta on oltava leuan kestävyys. Mutta on myös huomioida mitä tuo äskeinen Adesanya matsi tekee aivoille ja keholle. Vaikka on ehjä, niin onko EHJÄ? Costa saattaa muuten pyyhkiä pois tältä planeetalta. Liian monta pususa ei passaa häneltä syödä.

Costaa joka tapauksessa lapulle. Vettori saa olla narratiivin mukaan “enemmän testattu”. Nyt tulee kuitenkin vastaan äijä, joka ottelee hyvin samantapaisella lähestymistavalla ja tästä tulee brawl. Molemmat haluavat lyödä ja se tulee olemaan vahvasti läsnä tässä matsissa. Costa on kuitenkin oman hypoteesin mukaan selkeästi parempi siinä leikissä. Kertoo myös imo yllättävän paljon, että kumpi ottelijoista on niin sanottu A-side. Kiinnostavaa nähdä miten talk showt/podit ynnä muut muuttavat narratiivia lähempänä ottelua.

Kunnioitetaan kuitenkin sen verran markkinan liikkeitä tähän kohtaan, että 4/5 on jepa panoskoko. Jos ette usko meitsiä, niin ehkä uskotte herraa jonka fight iq on maailman about paras ja joka on otellut molempia vastaan.

Current MMA

@Current_MMA
Israel Adesanya is picking Paulo Costa to beat Marvin Vettori next 👀. #UFC #Stylebender #PauloCosta

Pahoittelut pitkästä vihjeestä, mutta nyt irtosi ainetta. #sorrynotsorry