UFC su 05.12. klo 06:45

Rob Font - Jose Aldo

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Rob Font ja Jose Aldo tarjoavat todella seksikkään kohtaamisen vapaaottelun puolella!

Let’s try a thing. Miten voin tehokkaasti murtaa äärettömän kompleksin asian palasiksi mahdollisimman lyhyessä ajassa? Tämän kysymyksen kanssa joutuu monesti painimaan UFC-vihjeissä. No pun intended.

Yksinkertaisin vastaus on katso video. Tästä alta. Jos ei riitä jaksaminen katsoa 10min videota, niin ei ansaitsee myöskään onnea. Toki videoon jää tyhjiä aukkoja, mitä voi täyttää kirjoittamalla. Haaste on pitää lyhyenä.

300 ILMAISKIERROSTA ILMAN KIERRÄTYSTÄ 😱😱

Wunderwins tarjoaa Uhmapelaajille yhteensä 300 kierrätysvapaata ilmaiskierrosta!

Ensimmäiselle kolmelle talletukselle saat aina sata ilmaiskierrosta lisää. Rullaa pääset pyörittämään mm. seuraavissa sloteissa: Fire in the Hole xBOMB, Legacy of Dead sekä Book of Dead. Ilmaiskierrokset haltuun alta!

PELAA TÄSTÄ

Vihje jatkuu videon jälkeen:

Mennään asiaan. Kyseessä on siis UFC Fight Night, ja matsi on Rob Font vs. Jose Aldo. Sarjaa on 135 paunaa, ja molemmat ottelijat ovat vireessä.

Ottelu käydään varmaan 80% pystyssä, mutta en pidä mahdottomana ajatuksena, että myöhemmissä erissä Aldo käyttäisi judo/jiu-jitsu trips — tarkoituksena pyyhkiä jalat alta clinchissä. Miten tällaiseen tilanteeseen voidaan päätyä? Mitä muita skenaarioita on olemassa?

Voi sanoa, että olisi rajaton määrä vaihtoehtoja, mikä on tietyllä tapaa totta, jos holy ghost koskettaa ja näkee jonkun sauman heittää aivan puskista cartwheel-kickin. Samalla puhutaan siitä, että ottelijoilla on tendenssejä ja oikeastaan vain harvoja avaimia voittoon:

1) Rob Font on yksi organisaation parhaista nyrkkeilijöistä, ja hänellä on aivan fantastinen jab. Sen saivat Cody Garbrant sekä Marlon Moraes kokea. Kaiken lisäksi on hänellä hyviä comboja ja tappava takakäsi. Kaikki tapahtuu jabin takaa. Miten Jose Aldo voi pysäyttää tämän?

SuperSport 🏆

@SuperSportTV
Lights Out! 💥

Can we expect another show stopping performance from Rob Font this weekend at #UFCVegas27

Vastaus: Jose Aldo muutti leiriä pari matsia sitten ja alkoi nyrkkeilemään enemmän. Hän on aivan eri tason nyrkkeilijä nyt, kuin Conor McGregoria vastaan. Se ei kuitenkaan varmaan riitä 1vs1 nyrkkeilyssä Rob Fontia vastaan. Siksi on pakko mix it up. Kaiken lisäksi on Aldo iso 135 paunainen. Hän otteli McGregoria vastaan siis 145 paunaisissa ja oli pitkään sarjan mestari. Rob Fontilla on ollut iso reach advantage aiemmissa otteluissaan. Nyt hänellä ei ole sitä.

2) Aldon Gas tank — ja sen puute. Tämä siis siitä perspektiivistä, että Font saisi merkittävän edun pitkällä tähtäimellä ottelussa. Tätä markkina tuntuu olevan mieltä sekä monet asiantuntijat.

Orbital MMA

@OrbitalMMA
In 2 weeks time, José Aldo takes on Rob Font in the main event of #UFCVegas44.

Here’s a reminder of Aldo’s calf kick defence vs Pedro Munhoz in his last outing

Vastaus: Aldon leirin vaihtumisen myötä on hän huomattavasti energiatehokkaampi ja terävämpi. Aldo on aina ollut friikki-urheilija, mutta nyt on lisää tasoja mukana. Viime ottelussa Pedro Munhozia vastaan teki Aldo oman significant strikes landed ennätyksensä UFC:ssä. Ottelu oli siis kolme erää ja Aldo on otellut monesti viisi. Kaiken lisäksi näytti Aldo tuoreelta matsin lopussa. Yleensä on hän kuluttanut voimansa liian etupainoisesti ensimmäisissä erissä. Tämä johtaa tärkeimpään pointtiin.

3) Aldolla on gameplan ja entistä enemmän outeja

Munhozia vastaan Aldo otteli vaiheissa ja fiksusti. Hän antoi Munhozin paineistaa ensimmäisessä erässä ja luki Munhozia. Aldo löi enimmäkseen vastaan ja rankaisi hieman enemmän. Sen jälkeen, kun hän sai ajoituksen on point, niin siirtyi fokus nyrkkeilyn sekä polvien suhteen keskivartaloon. Aldon iskut keskivartaloon ovat poikkeuksellisen painavia pieneksi mieheksi.

Aldo alkoi itse paineistamaan enemmän toisessa erässä ja Munhozilla oli tässä vaiheessa jo paljon ajateltavaa. Aldo lisäsi vielä potkut jalkoihin kolmannekis tasoksi (korkea-keski-matala) — et voi suojata kaikkea kerralla ja tavallaan ovat ottelijat niin hetkessä, että he elävät reflekseillä ja sillä mikä tulee selkärangasta.

Tämä on yksi Rob Fontin nyrkkeilytyylin heikkouksista. Jos Aldo osuu 3 kertaa kovaa etujalkaan, niin on se mennyttä. Jose Aldon potkuissa on älytön voima. Ne pitää kuitenkin set-up, ja pitää saada vastustaja tottumaan tiettyihin kaavoihin ja sitten BAM!

Full Mount MMA

@MMAFullMount
Jose Aldo has some crazy leg kicks 🤯
#UFC251

Okei mitä muuta? Aldon heikkous on aiemmin ollut se, että hän on jäänyt treidaamaan liikaa käsillä taskuun. Siinä leikissä voi käydä huonosti Rob Fontia vastaan. Tämän takia pitää Aldon pitää aseet itsellään. Rob Font heittää ehkä terävämpiä nyrkkeily-comboja, mutta Aldolta löytyy muay thai-comboja. Polvia ja kyynärpäitä.

Älä mene hänen mukavuusalueelle vaan pakota hänet sinun vesille.

Aldo ja Font ovat tietyllä tapaa samankaltaisia pystyssä, mutta kertoimista huolimatta on pidettävä veteraani-underdogista Jose Aldon muodossa.

Aldo on kokeneempi, varsinkin isoista hetkistä ja hänen tie voittoon on mix it up. Tämä on vapaaottelua.

UFC

@ufc
No fights this Saturday, but we are coming back next weekend with a big time battle in the bantamweight division 💥

[ #UFCVegas44 | Dec 4 | Live on @ESPNPlus ]

Rob Fontin avain voittoon on paineistaminen jabin takaa ja usko siihen, että hän pystyy slip Aldon iskut ja lopulta murtaa hän Aldon blokin ja rankaisee erä erältä tarpeeksi.

Aldon on sekoittaa tyylejä. Ensimmäisessä erässä helppoja comboja, readeja, ehkä joku potku yläkertaan ja niin edelleen. Sekoittaa vaikka polven mukaan. Toisessa erässä potkuja jalkoihin mukaan. Enemmän nyrkkeily/muay thai-comboja vartaloon. Kolmannessa tai neljännessä esimerkiksi clinch tilanteiden hakemista ja koittaa pyyhkiä jalat alta, kun Fontin on mietittävä oletettavasti paljon muuta.

Pidemmittä puheitta Jose Aldo @ 2,30 lapulle. Voi olla, että hypoteesi on väärä ja Font pystyy tekemään saman Aldolle kuin mitä lyhyemmille ottelijoille. En henkilökohtaisesti osta paria myyttiä, mutta voin toki olla väärsässä. Sellainen 2-2,5/5 panos on varmaan ihan ok.

Vanha koira voi oppia uusia temppuja, jos sille on tahtoa. Jose Aldolla oli. Hän on näyttänyt erinomaiselta muutosten jälkeen. Hyvä testi molemmille, ja vastauksia kysymyksiin siitä kuka ansaitsee olla mukana titteli keskustelussa.

Pehmeät kopioivat markkinaa, joten 2,30 saa Leo Vegasilta, Coolbetilta, Unibetilta ja Betsafelta.

UFC

@ufc
The Fire To Compete Has Been Reignited In @JoseAldoJunior 🔥

[ #UFCVegas44 | Dec 4 | Live on #ESPN ]